foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure Makrognatusega.
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 11:01 
Akvarist

Mure nimelt selline, et üks kahest Makrognatusest on haigeks jäänud. Nimelt lesib ta enamus ajast külili ühe taime lehe peal ja eriti ei liiguta. Tavaliselt on nad kas kuskil peidus või ujuvad niisama ringi, ja nad on suhteliselt ara iseloomuga. Väliselt ei tundu tal midagi viga olevat, kui siis ainult see et ta hoiab ennast konksus. Asi algas sellest kui tegin costapuriga ravi. (kuna mollidel on jälle ilmnenud need valged täpid keha pinnale). Kas võib asi selles olla et ta ei kannata seda ravimit? Teisel Makrognatusel ei tundu samas midagi viga olema. Ravi olen teinud kolm päeva, kas ülejäänud kahte päeva ei tasuks teha või mis värk on ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 08:43 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas õhustus töötab, palju on akvaariumis temperatuur ja ega sa ei lisa CO2te?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 09:16 
Akvarist

Õhutus töötab, õhku tuleb filtrist ja ka põhjamullitajast. Temperatuur on 27. CO 2-te ei lisa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 09:35 
Guru
Kasutaja avatar

millist raviskeemi kasutasid sellisel juhul? ega ravimit üle ei annustanud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 09:46 
Akvarist

Akvaarium on 105 liitrit, seega panin 100 tilka päevas. Pakendil on nii kirjas, ja see on "Tavaline doos". Ma saan aru et võiks ka poole rohkem panna. PS: ka teised põhja kalad on kuidagi uimased.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 10:04 
Guru
Kasutaja avatar

originaaljuhendiga tutvumine ei teeks paha, nimelt tekkis kuri kahtlus, et taaskord ei vasta pakendile kleebitud juhend originaalile, kus peaks raviskeemiks olema 22 tilka 20l vee kohta ülepäeviti, mitte iga päev. akvaariumisse pandud kogus ei ole eluohtlik aga hiljemalt ravi 5. päeval peaksid akvaariumivee söega läbi filtreerima, et konsentratsioon ei tõuseks liiga kõrgele.

asja juurde tagasi minnes - ilmselt pole häda ei liiga madalas ph-s, külmas vees ega ravimi üleannustamises vaid hoopis seedekulglas. kas kala on viimased päevad normaalselt söönud? rippuvaid väljaheiteid ei ole märganud? kõht imelikult punnis ei ole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 10:41 
Akvarist

võimalik, et kõht on pisut rohkem punnis kui muidu. Hiljuti sain ühest kala poest teada, et need Makrognatused tahavad ainult elus toitu. Olen seda ikka pannud neile üle päeva ja vahest harvemgi. Aga ju nad söövad muud kaa, kuigi helveste vastu pole neil mingit huvi. Nad on mul päris ilusti kasvanud. Mida ma nüüd tegema peaksin, kui asi on seedimises ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2006 12:53 
Guru
Kasutaja avatar

kuna ma kala ei näe, siis raske öelda, milles täpselt asi on. võimalik, et mitme faktori koosmõju (bakteriaalne sooleinfektsioon, ravimimürgitus, ühekülgne toitmine vms.) täpsustavad küsimused ongi selleks, et pilt selgemaks saaks.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver