ehk oskab keegi oma kogemustest tiba nõu anda.
niisiis teema selline, et kuigi ma läbisin nädalase costapuri ravi oma kuldkaladele, ei ole mannaterad siiski 1 kuldkalalt ära kadunud. kuna tegu on mu vanima isendiga (varsti 8 aastaseks saava kuldkalaga), ei julgenud üle 6päevast ravi teha hetkel (st 1.3.5. päev sai rohtu pandud, 7. päeval vahetasin rohu panemise asemel vett), kuna vana penskar (punamütsike) hakkas ilmutama rahulolematuse märke (ta pole elus varem uimi vastu keha tõmmanud, costapuri ravi lõpupäevil hakkas ta seda aga tegema, kardan et pikk ravi mõjus ta tervisele suht nõrgestavalt). nüüd olengi dilemma ees.
samas tahaks panna vitamiine. eile panin, TetraVital, oskab keegi kogemusest öelda kui tihti ja kui pikalt seda panna võiks? Akvaristi poest (Tartu mnt-l, Tallinnas) ei osanud müüja selle kohta eriti kommenteerida, ütles, et pangu ma tundejärgi. Pole mu kalad juba 2-3 aastat ühtegi haigust põdenud ja pole sel perioodil ka vitamiine pannud, ei ole seda "sisetunnetust" selle koha peat. oskab keegi soovitada?
samas, kuna Hõbel (vanal punamütsikesel) on ainsana veel mütsi peal imepisikesed täpikesed (3-4 tk hetkel lausa, ööga tekkinud), siis millal ma ravi jätkata/korrata võiks? Müüja soovitas kas kohe raviga edasi minna (kardan et Hõbe ei ela seda üle) kuni täpid kaovad või nädal oodata, panna niikaua vitamiine, sööta elustoitu aegajalt, ja siis ravi korrata (selle versiooni elaks ka vana kodanik üle vast. kartsin et ravikuur võtab mu kõige kallimalt kalakeselt lihtsalt hinge seest, kui kohe otsa veel 1 kuur visata, hetkel ta veel elab ja ujub ringi, kuigi enamik aega magab ega huvitu eriti mis mujal ümber toimub (vanadusest loid tiba). tahaks ta terveks saada siiski, kuna tegu väga ilusa isendi ja minu suurima lemmikuga. eraldi akvasse ma teda ka panna ei tahaks - eluaeg olnud kos teistega, lisaks usun et suurde akvasse on pisikuid jäänud.
ehk siis:
1) kas ma panen nüüd nädal aega üle päeva vitamiine ja
2) kordan nädalapärast ravi?
kellelgi kogemusi mannaterada? jagage neid palun