foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kasutasin siis nimelt neid Sera Holiday nädalavahetuse tablette, kuna pidin akvaariumist kauemaks eemal olema kui ainult paar päeva.
Esmaspäeva hommikul enne äraminekut panin 2 tabletti akvaariumisse (õpetuse järgi). Õnneks oli teisipäeval ehk eile keegi akvaariumi juures ja märkas, et vesi on hägune ning õnneks oli mul võimalus minna samal õhtul pikk tee tagasi akvaariumi juurde ja mis ma avastasin. Vesi oli hall ja läbipaistmatu ning loomulikult sinna juure kuuluv raipehais (bakterite liigsest paljunemisest, mille põhjustas liigne toitaineterikkus). Pooled kalad R.I.P. !!! :cry:
Ning muide, see ei olnud esimene kord!!!
Kunagi kui mul alguses ainult see 14l akva oli, siis panin sinna samamoodi täpselt seda sama tabletti, ainult et murdsin pooleks, kuna terve tablett oleks liiaks läinud. Ja tagasitulles oli ees täpselt samasugune pilt. Tookord arvasin, et väikese ja veel sissetöötamata akva viga, kuid eksisin.
Vähemalt nüüd tean, et kuigi kolm on kohtuseadus, siis mina seda tabletti enam kolmandat korda ei proovi !!! :evil:
Varem olen kasutanud ka JBL Holiday "kivi" ja sellega ei tekkinud mingeid probleeme, aga seekord, kui oli vaja ära sõita, siis nagu saatuse kiuste ei olnud JBL "kivi" poes saadaval.
Ootan teie kommentaare ja soovitusi, et missuguseid nädalavahetuse sööke kasutanud olete.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 12:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Olen Sera Holiday nädalavahetuse tablette korduvalt kasutanud ja selliseid probleeme pole esinenud. Ainus kogetud probla mis ilmselt ka teiste tootjate nädalavahetuse toidutablettidega tekib oli see et mitte kõik kalad ei saa selle tabletiga hakkama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 01:16 
Akvarist

Karedas vees laguneb tablett kiiremini kui peab, äkki on su vesi liiga kare?
Samas kui sa ainult paar päeva ära oled, siis pole mõtet kaladele mingit keemiat visata, sest paar näljapäeva ei tee paha :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 11:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise Tetra Weekendi kasutanud kui äraolek üle nelja päeva olnud ja ei mingeid probleeme. Seda küll, et paljud kalad seda põhja nokkima ei lähe aga põhjakad on asjaga rahul. :lol:

Üles
 Teema pealkiri: holiday
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kh näitab 8 ja ph 7,5, nii et siin vist midagi valesti ei tohiks olla?

Ja trinzu, kui sa lugesid mu postituse algust, siis ma märkisin seal ära, et kavatsesin akvaariumist kauem eemal olla kui ainult paar päeva. Nimelt natuke üle nädala, aga olude sunnil pidin järgmise päeva õhtul juba tagasi sõitma akva juurde.

Nagu juba mainisin, siis olen enne kasutanud JBL nädalavahetuse toitu, mis tegelikult pidi kestma 14 päeva. (Jõulude ja aastavahetusega tuli eemal olla). Sellega ei olnud küll mingeid probleeme sest kui ma 15 päeva pärast tagasi olin, siis oli kivi kadunud ja kaladel polnud ka mingeid nälgimise tunnuseid. (Näiteks stressisiolijad ei söö ja muutuvad nagu luukereks: pea suur, keha väike).

Janne321, kas sa palun kirjeldaksid lähemalt seda Tetra Weelkendit. Nagu ma söögi kirjeldusest aru saan näeb see välja selline kokkusurutud väike jupike?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sihune jupike jah, ja saab edukalt ka pooleks teha. Pole kunagi vett sogaseks ajanud. Üks kord kui mindi plaanimuutus tuli ja sõiduks ei läinud, koukisin akvast välja - kui vees seda liialt näppida siis ajab nats soga küll. Kui rahulikult seisab ja kalad nokivad seda siis on OK.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 01:04 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Maria vihjab, et nädalavahetuse toite ei tohi pooleks murda, kuna siis algab lagunemisprotsess kiiremini. murdsid äkki ka sel korral tableti pooleks või oli sellel tükk küljest ära juba enne?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 01:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tetra omaga pole seda jama täheldanud, samas Sera oma pole kasutanudki. Hing esimene kord valutas küll kui tangidega jupi pooleks hammustasin aga asjatult. 35 liitrises olid 10 pisikest kalamaimu ja ei tahtnud seda hiigeljunni vett reostama jätta. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen sama asja kasutanud mõned korrad ja mitte midagi pole viga olnud ei veel ega kaladel.
arvan, et see, mis Sinul teist korda juhtus pole tableti viga. eriti siis, kui tabletid olid erinevatest pakenditest.

98L käivitamisel

Üles
 Teema pealkiri: vesi
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria jutt pani mõtlema küll.
Tõesti, kui 14 liitrisesse tableti panin, siis terve tablett oli tol korral palju ja murdsin pooleks, aga nüüd suure akvasse panin terved tabletid kuid 100% kindel pole, et nad täiesti terved olid.
Siiski suured tänud vastajatele!
Igaks juhuks siiski enam Serat ei kasuta.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver