maimudel haigus, mis mulle muret teeb.
Maria artiklit lugedes võiks olla nii seen kui parasiit kui bakter, ei oska mina ühe päevaga arstiks saada
äkki keegi teab aidata, lugu järgmine
leidsin täna hommikul maimuakvaariumist 2 gupit, kellel küljel valge kõrgem täpike, või tupsuke. tõstsin akvast välja. õhtuks ühel valge osa kasvas ümber keha nagu hallitus, selline ring ümber saba, nagu valge vatine sõrmus. sealt kasvasid nagu pruunikad udened välja, kala suri õhtuks. teisel täpp samasuur kui enne.
õhtul akvaariumist leidsin veel gupimaimu, kellel justkui pool sabauimest pealt puudu, teisel sabauim katki ja ühel tundus, et küljeuime üdse pole. ühes haiguskirjelduses öeldi, et kalad tumedamad, tundub nagu oleks, aga see pole kindel. püüdsin, need 2 hädalist välja, päris hästi õnnestus, nad nagu ei põgenenudki. see on halb märk.
edasisel vaatlusel nägin veel kahte, kelle keha kaetud valkjas hallikate laikudega. välja korjamisel vist pole mõtet, nüüd on suur mure. esimesed maimud gupidel ja mollidel korraga ja mõned suuremad mõõksaba maimud ka sees. kokku oli ligi 45. kui nüüd on nakkushaigus, siis suuremast akvast püüan kahvaga maime ja tõstan neid väiksesse ja nii võisin ka pisikuid transportida, suuremas midagi märganud pole sellist. ostsin 4 päeva tagasi 4 uut gupit, kes surid 3 päevaga, üks neist oli väike ja panin ta purki eraldi, eile lasin akvaariumisse ja täna teda enam polnud. teistel kaladel midagi ei näe veel. see võib olla hoopis teine lugu, sest neil polnud mingeid muudatusi kehal ja liikumisel.
lähim pood on mulle mulla tänaval, kas seal on rohusid või kuhu poodi minna. mida teha, kui keegi on ehk targem.
veevahetuspäev on mul iga teisipäev 54l kohta 9l vahetan, seekord lisasin 24t. seisnud veele kloorieemaldajat nagu alati ja pesin ühe filtrisvammi ja lisasin sera Nnitriveci, seda olen ennegi nii paari kuu tagant teinud. muutus on ehk see, et mõnda aega on akvas pinnataimed, mille vahel on valge õhuke kord, arvasin, et toidust, mis sinna lehtede vahele jäänud,sest ka tõenäoliselt vesi ei liigu hästi ringi. kiht aga võibolla hoopis miski paha asi, ei ole limane ega paks, on ainult veepinnal. temperatuur 26 kraadi, pidevalt.
suur tänu lugemise ja abi eest.