Tundub, et oleme seljatanud haiguse, mis meie akvaariumit ründas. Kaotuseks jäi hetkel kaks kõige suuremakasvulist tiigerbootsiat ( Botia Macracantha). Kaks väiksemat on nüüd paar päeva kenasti juba söögi ajal ringi müdistanud ja nendest kehvakesemal paistab ka hakkavat söögiisu taastuma - täna hommikul rebisid oma tabletti pooleks
. Kirjelduse järgi eeldan, et tegemist oli mannateraga, sest kalad olid täpilised nagu lapsed raske tuulerõugejuhtumi puhul. Kõige suurem kala kattus lõpuks paksu valge limaga. Võib olla tegin vea sellega, et kaks kõige haigemat kala tõstsin suurest akvaariumist ära, kui olukord juba väga hull näis, aga võib olla hoopis tuli sellest ülejäänud kaladele kasu...
Veevahetusi teen hetkel kord nädalas 50%, enne haigust nii tihti ja nii suures koguses ei teinud. Akvaariumis siis 400l vett, lisaks kahele alles jäänud bootsiale veel neli antsu ja kaks oskarilapsukest. On juurikaid ja mõned tublimad Cryptocoryned ja Anubiased, ka üks kunsttaim hetkel.
Vee näidud veevahetusega oluliselt ei muutu, need on siis üsna stabiilselt sellised:
No3 - 0
No2 - 0
GH - 14 ja 21 vahel
KH - 15
pH - 7,6
cl - 0
Plaan veel jätkata kord nädalas suuremate veevahetustega, aga mida veel saaksin ja võiksin teha, et olukord võimalikult kiiresti jälle kontrolli alla saada? Kuna bootsiad peaksid olema seltsingulised kalad, siis kas peaksin tulevikus mõtlema kaotatud kalade asemele uute hankimise peale? Kalapoest kalade ostmise isu on mõneks ajaks otsas. Ma ei või küll 100% kindel olla, et haigus tuli koos Ossudega, aga jama läks igal juhul lahti siis, kui nemad suurde akvasse lasin. Seni olen oma kalad hankinud siitkaudu ja alati on mul õnne olnud.