Alustan siis algusest! Akva 250l, sees soojendi ja välisfilter cristalprofi. Veevahetus on 2 ndla tagant vahest tihedamalt vahest läheb nats üle 2 ndla. Viimane oli 6.03 ca 50l. Täna tegin taaskord veevahetuse, 40l. Kalad akvas on 2* skalaar, 2* kilpsäga, 7* rasborat, 6 corydobast, 1* lihtatavaline ants, 9* barbust (nüüdseks elus 6), 1* ise kasvanud guppi, kes ka nüüd surnud, tornteod* neid ülelugeda ei õnnestu. Temperatuur kõigub, nagu puumajas kombeks, 23-26 kraadi on keskmine. Kalad tunduvad selle temp. kõikumisega harjunud olevat- muidugi nad ei kurda kõva häälega aga näen seda nende käitumisest ja olekust.
Veetestidest hiljem aga alustan algusest! Ostsin 3.03 endale tartust juurde kalad (3* corydobast, 2* guppit ja 2* rasborat) Guppid surid järgmiseks hommikuks, arvasin, et ei elanud reisi üle. Tartust Viljandisse siiski pikk tee. Teised kalad tegutsevad ringi ja tunduvad rahulolevad. Juhtub siis juhtub. Koju jõudes panin veel akvasse acclimoli. Samuti teen seda peale veevahetusi. Esimese surnud barbuse avastasin esmasp, ei osanud varem vaadata ka, et kas käitus imelikult, lihtsalt hulpis pinnal. Eile leidsin surnult guppi. Täna koju minnes olid 2 barbust ennast taimede vahele ajanud ja püsisid tänu vartele... Võtsin haigema kala akvast välja, panin eraldi kaussi, natuke ujus ja siis vajus külili. Piinles ühesõnaga. Võtsin teise ka välja täpselt sama lugu. Ma ei osanud muud midagi teha, kui et panin nad sügavkülma ja edasi teate ise... Kividele, taimedele ja kändudele on tekkinud mingi pruun ollus, panen albumisse pildid. Kividelt tuli sifooniga ilusti ära, taimede lehe küljes kinni nagu mai tea mis, maha sealt ei saa... samuti kändudel ja koopal jne jne... Akva klaasid puhastasin 6.03 ära, need on JUBA rohelist vetikat täis... Puhastades tuli kergemalt maha, kui tavaliselt... Mul ongi nüüd küsimus, et mis pagan nüüd valesti on? Kõik on siiani ilusti toiminud, pole hullu olnud midagi ja nüüd papaahhh nädalaga selline karauul. Ise mõtlen, et kas ma tõin uute kaladega haiguse sisse?! Väliselt ei olnud neil mingeid tunnuseid. Või keerasin midagi tuksi viimase veevahetusega? Samas igakord on üks ja sama rutiin ja järjekord... Või hoopis on mul mingi vetikapuhang, akva on aknast küll kaugemal aga tuba ikka valgem, kevad ju... Aga kui on vetikapuhang, siis miks kalad surevad..? Või on see, et on mingi tobe asjade kokkulangevus ja elu on selline... Ma ei osanud muud teha, kui vett vahetada ja acclimoli lisada... Kui homseks keegi pinnal ulbib, siis on jätkuvatl midagi valesti.... Veetestid, peale veevahetus... NO3 10, No2 0, GH 10, KH 6, PH 7,2. Kasutan ribateste, nii et ei imesta, kui miskit paigast... Ja pildid pistan albumisse... _________________ Juwel 125l---}Aquael 250l---} Juwel Rio 300 (350l)
|