Jah 7,5 peaks kirjade järgi olema.
Eelmisel Oscarite omanikul oli ph suht sama mis mul.
Siiani ehk ligi 3 nädalat elasid nad suht ilusti ja rahulikult, pigem keerasin selle Discus Bufferitga nende elu jamaks.
Peale selle panin ka ph alerti mis töötas vist mõni päev ainult.
Selle avastuse tegin eile et pane mis vee sisse tahad näitab ikka sama.
Ise ma ma seda ära ei lõhkund ega katsun näpuga.
Kas nagu saab veel paremini minna?!
Tegin eile 2x veevahetust, 20% kell 18:00 ja 40% 23:00.
Hommikul palju aega ei olnud neid jälgida aga paistis parem või ekh hakkab parem.
Kas oleks ok kui teeks täna kah ca 50 % veevahetust?
Ma ei tea kas on 2 isast või emast aga selles asi raudselt pole.
Naine eile luges kuskilt et see Discus Buffer siisgi sobib suht ainult Discusdele.
Et tõstab fosforaati mõõtmatus koguses, või midagi sellist täpselt ei mäleta.
Akval on raskused peal, enam välja hüpata ei saa.
Peale selle kalad endale ka viga teind see kes välja hüpas see kõige rohkem. (osa soomuseid maha tulnud)
Kas peaks panema mingit rohtu ainet? Käisin eile kala poes, seal ei soovitand midagi lisada.
ertserts kirjutas:
Oscar'il peaks kirjade järgi pH taluvuse piiriks olema 6.0-7.5. Juhul kui sul oli pH üle 7.5 siis võib tõesti kriitilisemaks osutuda.
Tee rohkem suuremaid veevahetusi. Mina vahetan iganädalaselt välja 60-75% veest. Olen seda teinud juba pikemat aega (mõned kuud). Kaladele paistab suur veevahetus igati meeldivat. Sul on 350L akva, mingi 50% veevahetus on paras ämbritega võimlemine.
Niisama uitmõte. Juhul kui akvast üritab välja hüpata üks ja sama oscar kas ei ole võimalik asjaolu et kaladel on omavahel midagi jagada? Isase ja emase oscari suhe peaks olema 1:1. Ega sul ometi pole näiteks akvas 2 isast?
Peaksid mingil viisil akva kinni katma sest kui oscar öösel välja hüppab ja sa hommikul selle avastad siis on juba lootusetult hilja.