foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 22, 2013 11:27 
Akvarist

Pildid: 0
Ma sain aru et näidud olid korras - mis see konditsioneer siia puutub? Põhimõtteliselt võib ju sinna haigete kalade anumasse lisada. Imesi juhtub vahel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 22, 2013 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Näidud olid tehtud ribatestiga kui ma ei eksi. Ja enda kogemused näitavad kyll, et ega need suurt midagi ei näita. Tegin testid nii kraaniveele kui akva veele ja kummaski pole kloori. Kuigi kraaniveel on kloorimaitse juures.
Ja see puutub päris palju asjasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 23, 2013 09:10 
Akvarist

No ei ole Teil Tallinnlastel selle kraaniveega vedanud kohe mitte. Kloor läheb tegelt veest mullitaja abiga suht kiirelt välja. Samas ei tea neid väiteid uskuda(et läheb) - pole klooriga kokku puutunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 24, 2013 09:17 
Akvarist

Pildid: 3
Mis puudutab Tallinna veesüsteemile lisatavat kloori siis üldjuhul on see suhteliselt väikese osatähtsusega - esineb ainult suurvete ajal või põhi veepuhastus seadmete rikke korral. Enamasti kasutatakse tänapäeval vees olevatest batsillidest vabanemiseks osonaatoreid ja UV kiirgust. Kasutades akvades otse kraanist tulevat vett, soovitaks vahele panna aktiivsöe filtri - võtab liigse "jama" veest välja, ning ei ole väga suur investeering - igasugu veelisandid lähevad tunduvalt kulukamaks.
Aga natuke veel kloorist - puhas kloor lahustununa puhtas vees on praktiliselt lõhnatu ja maitsetu. See mis annab maitset ja lõhna on juba "sodiga" reageerinud kloor ehk klooramiin - suhteliselt "ebameeldiv" keemiline ühend. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 24, 2013 08:27 
Akvarist

Kloor vees on lõhnatu ja maitsetu kuna teda on nähtavasti väga vähe - ikkagi joogivesi. Iseenesest puhas kloor haiseb kohutavalt. Samas mul on poola "Tropical" ravimit (chloramin). Mingit tunnetatavat haisu pole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 24, 2013 10:54 
Akvarist

Aga kuidas on tigudega? kas ka nemad on edasikandjad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 24, 2013 11:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Jüri T kirjutas:
Samas mul on poola "Tropical" ravimit (chloramin). Mingit tunnetatavat haisu pole.

Oled ikka kindel, et see just ravim on? Minu teada on kloramiin desinfitseerimisvahend, ka Kalake müüb JBL toodet mis on sisult kloramiin: http://pood.kalake.ee/store/Store/Detai ... ct=2009100
Mõnel pool kasutatakse seda veevärgis ning see on tavapärastest klooriühenditest karmim, kuna seda veest niisama lihtsalt aereerimisega välja ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 25, 2013 12:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Ma ei tea, mis seal lõhnab aga sama lõhn on mis vanasti keemia tunnist või basseinis. Kuna olen ise saaremaalt siis minu jaoks on sellel veel tõsine kloori või kloramiini maitse.

Tallinna vees (ülemiste järv) on kloori kogus 9,9 mg/l kohta keskmine aastal 2012. Üle 0,05mg/l kloori sisaldusega vees ei soovitata kalu päevas hoida üle 30 min.... Rääkimata kloramiinist.
Kui ikka maitse juures on siis teda seal vees peab ka olema või kuidas.

MX: vett puhastatakse uute võtetega. Olgem ausad 20 aastat tagasi krudises kloor hammaste all kui kraanivett jõid tallinnas. Aga ikkagi ka tänapäeval on vajalik transportimiseks veevärgis, et vesi säiliks ja selleks kasutatakse ju ikka kloori või siis kloramiini. Üks asi on puhastamine, teine asi see, mis lõpptarbijani jõuab. Ja seda 9mg ikka söega välja ei võta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 25, 2013 09:12 
Akvarist

Rein , Sa vist ei ole eriti pidanud kalu ravima ja oled suutnud läbi ajada kohaliku kraamiga. Kaladele mõeldud ravimeid toodavad paljud ,itaallased ,hollandlased, sakslased.........Meie lettidele ei jõua see kraam vist kunagi. Paljudes kompleksravimites on üheks komponendiks kloramiin. Üheks kõige tõhusamaks valemiks minu kogemuse põhjal on Tropical`i "FMC"(formaliin,malahiitroh. ,cloramiin) , tekitagu see formaliin siis vähki või mitte. Kõik sedatüüpi kompleksravimid ka neilt(sera, tetra, JBL....) ongi tegelikult desinfitseerimisvahendid, surmavad mürgid. Kala talub neid muudest elukatest paremini.

Üles
 [ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver