foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Skalaari kiire surm
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 13, 2013 10:41 
Akvarist

Akvaarium on 185 l, käinud u 6 nädalat. Mul on kodus veetestidest tilgatestid no2, no3 ja nh3/nh4- kõik need näitavad kõige heledamat värvi skaaladel- ehk ok. Nii juba 2 nädalat- enne seda oli kõikumisi kõikide näitude osas. Ph 6,5.
Viimane veevahetus 2 päeva tagasi u 20%. Vesi tuli otse kraanist, puhas, filtreeritud. Kõik veevahetusd on samamoodi tehtud ( kokku olen vett vahetanud 5 korda)
Sisefilter juwel , võimsus 600 l/h, lisanud olen ühe ciraxi karbi.
Elanikud: 2 ancistrust, 5 skalaari, 12 guppit, 5 daniot, 1 õunakas ja 2 kuldkala ( kelle kohta ma tean hästi, et antud kooslusesse ei sobi, aga....) Kõik väga tited alles.
Taimesid erinevaid üsna ohtralt. Eelmise veevahetusega sai lisatud ka läbipaistvaks muutuvate taimede tarbeks spetsiaalset rauakonsentraati.

Ja nüüd siis see miks ma siin olen.
Täna suri väga kiiresti, ilma igasuguste sümptomiteta üks skalaaridest. Hommikul veel sõi isukalt ja ujus ringi, õhtupoolikul leidis laps ta põhjas lapiti lebamas ja kui mina koju jõudsin oli juba surnud. Ühtegi vigastust, midagi muud erilist ja silmatorkavat kalal ei olnud.
Ta oli kõige viimane lisatud kaladest- meie akvas elanud 9 päeva. Hoidis teistest skalaaridest omaette- teised olid kaks temast suuremat ja kaks väiksemat, need liiguvad enamasti paaris ringi.
Ülejäänud kalad mürgeldavad rõõmsalt edasi, kõik söövad ja liiguvad igas akvaariumi osas.

Milles võis olla selline äkilise surma põhjus. Kas peaksin muretsema teiste kalade pärast ja hankima mingi rohu, et vajadusl kiirelt tegutseda -elan kohas, kus kõik ei ole kiirelt kättesaadav.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Skalaari kiire surm
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 14, 2013 10:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
ggg kirjutas:
Akvaarium on 185 l,
2 kuldkala ( kelle kohta ma tean hästi, et antud kooslusesse ei sobi, aga....) Kõik väga tited alles.

Küsimus ei ole selles et tited avaid selles et kuldkala on külmavee kala ning teised soojaveekalad- seega ei saa sinu vee parameerid (temp) korras olla
Mis temperatuuri sa seal akvas siis hoiad?
Lisals sul võrdlemisi palju kalu, ega sul üleasustust pole?
Kasuta http://www.aqadvisor.com saad täpsema pildi mida vaja
ggg kirjutas:
Milles võis olla selline äkilise surma põhjus. Kas peaksin muretsema teiste kalade pärast ja hankima mingi rohu, et vajadusl kiirelt tegutseda -elan kohas, kus kõik ei ole kiirelt kättesaadav

eeldavalt oli see kala ostes juba haige aga millest, seda ei oska ütelda
kas see võib edasi kanduda- eks sa 2-3 nädala päeast näed
Kuna pole mingeid sümptomeid siis ei oska ütelda
Skalaaride paarisuhte ja stressi teemal las vastavad need kes skalaare peavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 14, 2013 10:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: nagu jaantat mainis siis kuldkalad sellesse kooslusesse kohe kindlasti ei sobi, kõik ylejäänud ju troopilised kalad....
skalaarid minu väikeste kogemuste põhjal moodustavad heal juhul paari ja siis mina pidasin mõistlikuks jätta vaid 1 paari skalaare....minu viiest ostetudskalaarist osutus 2 paari ja 1 yleliigne....
igatahes need 2 skalaari kes jäid elavad suht idyllilist elu - koevad iga paari nädala tagant ja vahel on kasuud pidi koos :D
.....see 1 skalaar kes sul saba andis võis jui olla kas haige või stressis või aklimatiseerumisprobleem- loodame et ylejäänutel kõik OK :wink:

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver