No sellest kirjutab igal pool, et kui kaugele on arenenud siis pole midagi teha.
Küsimus on aga, et millisest piirist on kaugelearenenud ja millisest mitte - mina avastasin kala soomuseturrituse õhtul, kusagil kella 18 paiku, elukaaslane ütles, et märkas kala imelikku välimust päeval, mõni tund varem - eelmisel päeval, õhtul seda kindlalt ei olnud, vähemalt nähtavat. Ravi sai nägemisest järgmisel päeval alustatud, tuginedes kaupluste infole, sel päeval hakkasin ka kohe uurima, et millega ikka täpsemalt tegemist ja kuidas ning mis.
Ma usun, et järgmisel päeval soomuste turritusest ilmnemisel ravida ei ole hilja, arvestades, et kala nüüd juba üle 3 nädala niisugune olnud. Kusagilt välismaa lingilt jooksis eduka ravi puhul justkui silme eest läbi kirjutis, et 2 nädalat kulus kuni kala jälle normaalne välja nägi.
Mina olen aga teda solgutanud nende medikamentidega millest nagu näha, teistelgi proovijatel tolku ei ole olnud ja kui tõesti kaupluses ei osata aidata siis pole ju mõtet määrida pähe suvalist rohtu - kui kauplus seda müüb siis on üsna loogiline, et seda on varemgi ostetud - kas ei ole tagasisidet või ei taheta sellest rääkida?
Kui on selge, et ravim ei mõju siis miks mitte võtta müüki midagi muud? Inimesed ju vajavad neid ikka. Antud juhul maksis minu kalake vist 6€, kuipalju ma olen sinna ravimitele kulutanud ja lisaks veel garantiiniakva koos vajalikuga...ilmselt ongi see põhjus miks ei räägita - osta ja jäädki ostma.
Apteegiski uurides imestas proviisor, et kas ikka kalade peal toimivad niisugused asjad, et need inimestele mõeldud (toimeained ravimites), ma mõtlen, et kes meil on üldse proviisorid ja arstid?
Teoreetiliselt - mis siis nii suuresti erineb näit. Hüdropsia probleemi all vaevleva inimese ja kala või muu looma puhul? Kindlasti on vastavad ravimidoosid erinevad mida vajatakse aga probleem on mõlemal juhul samadest allikatest lähtuv - ka inimese puhul on Hüdropsia peapõhjus neerutalituse häire. See sai selgeks juba päris kaua aega tagasi, kui mälu ei peta siis 19. sajandil oli seda juba uuritud piisavalt.
Samuti on Nitrofuraanide kasutamine loomade raviks EU maades keelatud, meil aga küsitakse selle eest jätkuvalt raha.
Põhjusena on märgitud, et see ravim? tekitab inimorganismiga kokkupuutel kõrgenenud riski vähkkasvajate tekkeks
.
Niipalju kui jõudsin uurida mitmest poest siis meil näit. Dropsy puhul katsetatud ravimit Melafix ei ole kusagilt saada. Ainult näit. ebay-st võimalik tellida.