foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 04:02 
Akvarist

Pildid: 0
Huvitavad linkid. No kui tegelikult on tegu neerusi ründava nakkusega on nähtavasti haiguse teises faasis juba hilja. Nagu näha ollakse selle tõvega võitlemisel siiski väga pessimistlikud. Mul mõni on surnud üsna kiirelt. Teine jälle pikalt sellisena elanud. Viimasel ajal olen ise halastanud. Mis elu see on!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 04:13 
Akvarist

OK. Ma eile tegin suurema veevahetuse ja panin sinna hommikul Punktolit natuke, kala elavam aga ilmselt uus asi üllatab. Paremaks nagunii ei lähe. Paar päeva tagasi oli kala järel nagunii niitjas väljaheide juba, imepeenike.
Käisin just apteegist uurimas nende mycinide, Kanamycini jne kohta, üks vajalikest ainetest sisaldus näit. retseptravimina müüdavates silmatilkades, 1/6000 osa seda ainet siis 1mg ravimis, lisaks aga muud asjad mis võibolla pole soovitavad. Ja osta nagunii ei saa, et eksperimenteerida - retsepti ei ole.
Muud võimalikud ained ei andnud apteekril otsides tulemusi - ilmselt meie maal neid saada ei ole, ju on liiga head vms. Meil müüakse ju asju mis on EU-s keelatud, põgusalt arutasin ka nifurpirinoolist, kuna see on suuresti keelatud siis tekib küsimus, et miks seda müüakse meil, eriti kui toimet tal ei ole. Paremini mõjub ehk isegi magneesiumsulfaat - see mu kala elavdas tugevalt aga raviks ta ainsana ei tööta.
See lisatud link tundub huvitav: http://www.waynesthisandthat.com/killer.htm seal on juttu võimalikust tulemuslikust ravist. Ma pigem kaldun uskuma, et kuna kala juba üle 3 nädala nii olnud siis õige raviga ma hiljaks ei oleks jäänud aga meil kauplustes tüüpiline müügitöö - keegi midagi ei tea jne., kui haigeks jääb siis lastakse vetsupotist alla ja probleemi justkui ei ole.
Ma kohanud sarnast suhtumist kus suure penivolaskiomanik tundis rõõmu teed ületanud kassi allaajamisest, kõik muud loomad tunduvad meil olevat teisejärgulised.

Peaks vist hankima nelgiõli, pidavat kalade eutanaasias olema humaanne võimalus? Ilmselt on see kala piinade pikendamine mis mul praegu akvaariumis toimub ja võibolla nüüd on aeg niikaugel, et temast lahti lasta :(, ilmselge, et ma ei ole enam suuteline tema heaks midagi tegema, tunne nagu seotud käte puhul :S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 05:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Eutanaasia kohta on meil lausa kleeps: /viewtopic.php ... 506ec47f2f
Nii palju kui mulle on meelde jäänud loetust, kaugelearenenud vesitõbe üldjuhul ravida ei õnnestugi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 06:37 
Akvarist

No sellest kirjutab igal pool, et kui kaugele on arenenud siis pole midagi teha.
Küsimus on aga, et millisest piirist on kaugelearenenud ja millisest mitte - mina avastasin kala soomuseturrituse õhtul, kusagil kella 18 paiku, elukaaslane ütles, et märkas kala imelikku välimust päeval, mõni tund varem - eelmisel päeval, õhtul seda kindlalt ei olnud, vähemalt nähtavat. Ravi sai nägemisest järgmisel päeval alustatud, tuginedes kaupluste infole, sel päeval hakkasin ka kohe uurima, et millega ikka täpsemalt tegemist ja kuidas ning mis.
Ma usun, et järgmisel päeval soomuste turritusest ilmnemisel ravida ei ole hilja, arvestades, et kala nüüd juba üle 3 nädala niisugune olnud. Kusagilt välismaa lingilt jooksis eduka ravi puhul justkui silme eest läbi kirjutis, et 2 nädalat kulus kuni kala jälle normaalne välja nägi.
Mina olen aga teda solgutanud nende medikamentidega millest nagu näha, teistelgi proovijatel tolku ei ole olnud ja kui tõesti kaupluses ei osata aidata siis pole ju mõtet määrida pähe suvalist rohtu - kui kauplus seda müüb siis on üsna loogiline, et seda on varemgi ostetud - kas ei ole tagasisidet või ei taheta sellest rääkida?
Kui on selge, et ravim ei mõju siis miks mitte võtta müüki midagi muud? Inimesed ju vajavad neid ikka. Antud juhul maksis minu kalake vist 6€, kuipalju ma olen sinna ravimitele kulutanud ja lisaks veel garantiiniakva koos vajalikuga...ilmselt ongi see põhjus miks ei räägita - osta ja jäädki ostma.
Apteegiski uurides imestas proviisor, et kas ikka kalade peal toimivad niisugused asjad, et need inimestele mõeldud (toimeained ravimites), ma mõtlen, et kes meil on üldse proviisorid ja arstid?
Teoreetiliselt - mis siis nii suuresti erineb näit. Hüdropsia probleemi all vaevleva inimese ja kala või muu looma puhul? Kindlasti on vastavad ravimidoosid erinevad mida vajatakse aga probleem on mõlemal juhul samadest allikatest lähtuv - ka inimese puhul on Hüdropsia peapõhjus neerutalituse häire. See sai selgeks juba päris kaua aega tagasi, kui mälu ei peta siis 19. sajandil oli seda juba uuritud piisavalt.
Samuti on Nitrofuraanide kasutamine loomade raviks EU maades keelatud, meil aga küsitakse selle eest jätkuvalt raha.
Põhjusena on märgitud, et see ravim? tekitab inimorganismiga kokkupuutel kõrgenenud riski vähkkasvajate tekkeks :(.

Niipalju kui jõudsin uurida mitmest poest siis meil näit. Dropsy puhul katsetatud ravimit Melafix ei ole kusagilt saada. Ainult näit. ebay-st võimalik tellida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 06:58 
Akvarist

Kui on huvi edasi katsetada siis tavalisse apteeki ära enam mine. Veterinaar apteegis on üldjuhul kõik olemas(ja nad müüvad Sulle).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 09:18 
Akvarist

Ma kardan, et eksperimenteerimiseks on hilja - minu kala on ikka päris läbi aga toituda ta tahab küll, paraku need osakesed mis veepinnale jäävad pikemaks ajaks, need nii pisikesed, et ega nad tal kõhtu ka suurt täida, suuremad tükikesed vajuvad kiiremini põhja ja tal justkui ei ole jõudu põhja ujumiseks aga toidulõhna ta tunneb küll, läheb nagu hulluks kui toit ta kõrval vees.
Homme ilmselt ka veterinaarapteegid suletud. Eks kui leiab seda aega siis ilmselt on võimalik ka neid haigeid kalu saada, et proovida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 10:21 
Akvarist

Üldiselt tundub kõik loogiline. Infektsioon ründab neerusi. Reaktsiooniks siis turritus ja punnitus. Ravi vist toimis aga hilja juba. Neerupuudulikkus. Tervislik seisund hetkel stabiilne, kuid ega päriselt tagasipöördumist enam loota pole. Vastupidi. On ju tegelikult hunnik haigusi mis alluvad ravile kergelt kui ainult oleks võimalik õigeaegselt diagnoosida.

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver