Tere!
Probleem siis selline. Täna hommiku nägin ühte oma väikest harjasnina akvaariumi põhjas, kus üks guppy üritas teda süüa. Samuti minu suureks üllatuseks nägin ma ka ühte suurt harjasnina põhjas surnuna. Just eile õhtu olid kalad elus ja ringi ujumas, mingeid probleeme neil ei tundunud olevat. Ka üks guppy ujub nina põhjas ringi, nagu ei jõuaks ennast ülesse tõusta, kõht punnis.
1. akvaariumi mahutavus liitrites : umbes 90-95 L 2. akvaariumis olevad seadmed (filter, soojendi, lisa-CO2 jms.) : Jäger 3602 Aquarium Heater 60 L (teeb töö ära, kuigi peaks võimsama ostma) 3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus: Kuna akva alles käivitub ennast ja kalad sees, siis umbes 1 x 1-2 päeva tagant. Kogus oleneb vajadusest.. Viimati vahetatud 30 min tagasi umbes 50% 4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed : temp. 25, Tasemed enne vee vahetust :
pH 7,8 NH4 0,6 NO2 0,2 NO3 0,5-1
Peale vee vahetust
pH 7,8 NH4 0,2 NO2 0,05 NO3 <0,01
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki) . 5 guppit, 1 harjasnina, 1 betta
Vees kasutan ainult Stabilization System baktereid ja Acclimol'i
Nägin ka, et viimane harjasnina hakkas väga veidralt käituma, nagu ei jõuaks enam ujuda. Panin kiiresti soolavette koos teise guppiga, kellel nina põhjas ja loodan, et asi pole liiga hilja.
Tean, et akvaarium alles töötab ennast sisse, aga vee näidud ei ole küll nii hullud, et harjasninadele midagi teha. Eelmises akvaariumis 2 suuremat elasid üle igasuguse jama probleemideta. Mul saab mõistus otsa, et aru saada, miks see juhtub.
Samuti umbes 5 päeva tagasi, kui olid mingid teod sees, siis need ka surid väga kiiresti millegi pärast ja need on teod.
Kui kellelgi on mingeid ideid, palun andke teada, kuna minul on mõistus otsas.
Guppi ise ei taha eriti süüa, natukene nokitsesid ja vahetevahel käivad pinnapeal ujumas. _________________ 95L akva 4 barbus tetrazona, 4 barbus nigrofasciatus, 2 ancistrus 2 Megalechis thoracata
|