foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 27, 2013 06:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mx kirjutas:
Nüüd vähemalt minu jaoks pilt väheke selgem. Pole sellel veel seal Koplis midagi viga. Diagnoosiks paneks hiljem sissetoodud kalad - soovitaks teha laia spektriga antibioootikumi kuuri (näit eSH 2000, toimib üllatavalt hästi, ainult kasutusjuhendit loe originaalis, tõlkes on osa olulist infot puudu). Võtab asja kontrolli alla kuigi hiljem võib esineda veel "kummalisi" surmajuhtumeid. Tegu on ilmselt mingi "uuema batsilliga" mis tava olukorras välja ei löö aga stressi tõttu võib asi kontrolli alt väljuda.

Minul olid need teod ja kalad kõik rõõmsad, okey välja arvatud näritud sabad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 27, 2013 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu jaoks on siin paras pudru ja kapsad! See et too akva on lokuta vana ja nüüdne Crystalnyxi uus ei tähenda ju veel seda, et vesi ka "vana" on (käivitatud). Vee "vanadust" ei mõõdeta ju akva enda vanaduse järgi. Või ei oska ma selle kohta infot välja lugeda. Kas said siis akva koos käivitunud (vana) veega? Kui nii, siis oleks võinud sedagi ennem tilgatesatidega kontrollida, kui kalad sisse panid. Mõned tunnid seisvas filtris (vees) bakterid surevad.

Kirjas on, et kalad sai kohe sisse pandud ja õhinaga juurdegi ostetud. See minu silmis esimene viga. Ka tigudele ei meeldi sant vesi. pH ning vee karedus (kaltsium) on ka neile oluline. Minu jaoks on teod väga head pH ja hapniku indikaatorid.

Kalade suremise süüdlaseks paneksin kehva vee. Nõus "Kalkese" arvamusega.

Pane nüüd siia uuesti oma kõikvõimalikud veenäidud. Kuniks vesi s...t soovitaksin tihedamat vee vahetust, ikka iga päev mingi kogus. Põhja ka vaja sifoonida, kuid nii sagedasel veevahetusel peaksid ehk vaatama enne põhjalikumat urkimist, kas sodi ikka tuleb. Kui põhi puhas, siis vaheta vaid vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 12:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Tsiteeri:
Minu jaoks on teod väga head pH ja hapniku indikaatorid.

Räägid sellest lähemalt? Kas sellest oleneb tigude käitumine vms?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vana akvaarium, mitte vesi, ehk akva uus käivitamine.
Kalad sai sisse pandud kohe, kuna lokuta andis nad koos kaasa ja mul polnud kalu selleks ajaks, kui akva tööle hakkab kuhugi ju panna. Variant oli siis kas lokuta akvas teiste suurte kalade poolt söödud või proovida, kas kalad jäävad ellu uues akvas vee käivitamise protsessis.

Hommikul enne kui teen vee vahetust, võtan näidud ja kirjutan ka siia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 06:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd kui testid olemas on, tuleks vett vahetada alles siis kui NO näidud eluohtlikuks (punaseks) lähevad. Liiga tihe vahetamine ei anna bakteritele võimalust paljuneda seal akvas ja käivitusprotsess venib mõttetult pikaks.
Ja minu kogemuste järgi taluvad teod palju paremini NO mürgitust kui kalad. Tuleks kontrollida kas kraanivesi sisaldab rauda või vaske mis võib olla ka maja torude iseärasusest. Äkki keegi siit foorumist on nõus tegema su kraaniveele nende elementide ühekordse testi.
Aga võibolla ma eksin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 09:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui vees on hapniku puudus, siis minul vähemalt ronivad teod kõik ülesse veepiirile "londid" (sifoonid) väljas. Aga kui pH tase kõrge, siis surevad teod ära. Ja mitte nii nagu tavaliselt - lagunedes ja haisedes jubedasti, vaid on nagu niisugused "krõmpsud" nagu oleks äädikasse pisetud.

Minu järeldused siis sellised. Aga äkki olen kogu aeg valesti arvanud. Las siis keegi targem koolitab mind.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 02:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Enne veevahetust:

pH 7,7
NO2 0,1
NO3 0,5-1
NH4 0,2

Teod said perfektselt hakkama samas pH tasemes vanas akvaariumis ilma probleemita.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 03:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Noh 7,7 pole küll nüüd mingi ulmeline ph. Selles elavad lõbusalt isegi neoonid ja diskused. Ainult järglasi ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gerdionu kirjutas:
Noh 7,7 pole küll nüüd mingi ulmeline ph. Selles elavad lõbusalt isegi neoonid ja diskused. Ainult järglasi ei saa.

Jah sama. Praegu mind ei huvita järglaste saamine, vaid kalade elus hoidmine. Kui see saab lõpuks korda, siis võib nende järglaste peale mõelda 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2013 07:45 
Akvarist

Pildid: 4
Ma olen Kalakesega samal arvamusel: alustava akvaariumi sündroom. Miks Sa arvad, et vee näitajad on korras? NH4 0,2 on kaladele mürgine, kui Sa selle teemaga alustasid, siis oli NH4 0,6! Ka NO2 tase on ohtlikult kõrge. Mis siis imestada, et kalad surid... Kui saad vee korda, paraneb ka kalade enesetunne. Seachem Prime kasutada on arvatavasti hea soovitus, ma ise seda pruukinud pole, oma akvakäivitused olen teinud JBL Filterstardiga ja Denitroliga.

Minu retsept antud olukorras oleks: vahetada vett, lisada baktereid ja toita kalu võimalikult vähe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 31, 2013 06:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ostsin siis nüüd selle Prime'i ära. Muidu kui koguaeg vett vavhetada siis võtab sada aastat enne kui akva tööle läheb ja üle päeva tehes läheb NO2 natukene kõrgeks. Eks nüüd näis mis saab

Üles
 [ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver