foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Ma lugesin terve haiguste artikli läbi ja arvan, et probleem akvaariumiga on Trichodina spp.? Kuid pole selles 100% kindel.

Olude sunnil oli vaja kalu akvaariumisse lisada, enne kui suutsin akvaariumi kenasti käima saada ( akva nädala vanune umbes).
Kõik kalad peale betta on alles väga noored (just saadud, skalaarid väikesed).

Probleem on selline, et olen tähele pannud, et nii bettal kui ka guppidel hakkab uimede juurest kaduma värv. Kõik kalad söövad üpris kenasti, seal probleemi pole. Samuti on guppid väga tihti veepinna lähedal (umbes 1 cm pinnast) ja vahetevahel vist sügavad ennast ka pinnase vastu. Kalad vepinnal ei ahmi õhku vaid lihtsalt seisavad kambakesi paigal ja niimoodi on nad umbes 50% oma ajast, teine 50% ujuvad ringi. Mis mind pani ikka muretsema, oli see et nad nii pinnal tihti on ja värvuse kadumine tasakesi. Guppid ise, peale kahe, on ainult umbes 5 päeva akvaariumis olnud ja ma tean, et nii vara kui kalad sisse panna akvaariumisse võib peaaegu kindlasti probleeme tekkida. Mineid valgeid rante või muid füüsilisi vigastusi/probleeme ei tundu olevat. Uimed ei tundu kokku kleepunud olevat ja mingeid täppe ka pole.
Kui nad veepinnal ei ole tundub neil kõik korras olevat, mängivad ja ujuvad kenasti ringi kuigi ka skalaarid vahetevahel natukene hirmutavad.

Skalaarid ise näevad väga terved välja

Tean, et kui skalaarid kasvavad suuremaks on ülerahvastatus, aga peale selle probleemi lahendamist, kui kõik on terved annan/müün nad ka ära.

1. akvaariumi mahutavus liitrites: 95L
2. akvaariumis olevad seadmed (filter, soojendi, lisa-CO2 jms.) : filter, millest tuleb ka piisavalt hapnikku ja soojendi on kõik olemas, lisa CO2-te pole.
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus : Vahetan 1-2 korda nädalas umbes 25-30%, viimati vahetasin 30% täna
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed : temperatuur 25,5 C, Ph umbes 7,6 (tean et natukene kõrge). KH testi pole, NO3 natukene üle 1, NH4 tõusnud nüüd 0.6 peale.
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki) : betta, 6 guppit, 4 skalaari , ants .

Nagu piltidest näha, meeldib guppidele ka taimedes rohkelt olla.

Ma alles algaja, nii et vabandan mõnede küsimuste eest mis võivad teile mõttetud olla ja üritasin olla nii detaile kui võimalik.

Kuna pildid mis võtsin üpris suured, siis panen nad siia hoopis lingina

http://i120.photobucket.com/albums/o193 ... G_8302.jpg

http://i120.photobucket.com/albums/o193 ... G_8303.jpg

http://i120.photobucket.com/albums/o193 ... G_8306.jpg

http://i120.photobucket.com/albums/o193 ... G_8312.jpg

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 11:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Samuti kuna skalaaridel muidu mitu korda suuremat kodu vaja, kas on võimalik, et lihtsalt stress võib neid sümptomeid anda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 07:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oleks vaja teada NO2 testi kah. Tundub vägisi uue akvaariumi sündroomi moodi kui kalad veepinna ligidal...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegin just NO2 testi KRA juures päev kaks tagasi ja test oli normaalne

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 09:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paari päevaga võib see näit metsa kah minna. Mitu päeva need gupid veepiiri ligidal ujuvad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul kahjuks praegusel hetkel pole NO2 testrit ja majanduslik seis ei luba enne uut palgapäeva testrit ka osta. Täheldasin, et guppid ei ole veepinna lähedal kui tuli põleb. Kui tuli kustus tunduvad nad ringi ujuvat, kui tuli põleb siis on nad 50% ajast pinnalähedal kas pinnalhõljuvates taimedes või akva keskel. See on kestnud niimoodi umbes 3 päeva kui õigesti mäletan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 10:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võibolla on tegu vee madala hapniku sisaldusega? Proovi suunata filtrist tulev veevool vee pinnale - see peaks olukorda parandama. Noh igatahes halvemaks küll ei tee:)

Kui kalade lõpused on tugevalt punased või lillad siis võiks kahtlustada NO2 ohtlikku taset.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 10:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filter on aquael turbo filter 1100, mis mul ongi spetsiaalselt veepinnast ülevale poole tõstetud, et saaks ka rohkem hapnikku sisse.
Ma ei usu, et probleem hapnikus on kuna siis peaksid nad tegelikult õhku ahmima, mida nad ei tundu tegevat (hoolega üritasin jälgida) ja lõpused on ilusat värvi.
Ma hakkan ise arvama, et äkki probleem siiski stressis tänu skalaaridele. Pimedas nii hästi üksteist ei näe ja siis lihtsam ringi ujuda ilma kartmata ja lugesin "kusagilt", et kui kalad stressis või kardavad võivad värvust kaotada. Mis on loogiline, nagu inimestel võivad liiga suurest stressist hallid juuksed tekkida liiga varakult.

Igastahes kui valgust sisse pole lülitatud, siis tundub kõik korras olevat ja kuna skalaarid saadki nüüd sulle ja Lokutale antud, siis näeb kas see parandab olukorda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väga võimalik, et see on stressist.
Ühtlasi sain ka diagnoosi oma hallinevatele juustele :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 01:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Haha eks seda siis saabki nägema. Üks hea sõber kellel ka oli olnud nii külmvee kui ka soolavee akvaarium ütles kohe, et tegu stressiga, nii et ma tegelikult nii ka loodan, kunas siis tähendab, et mingeid haigusi pole, kuigi stresski võib olla tappev.

Ja noh hallid juuksed võivad tulla ükskõik kui noorele, kui stress piisavalt suur ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 05:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna akva alles sisse töötamisel siis on arusaadav, et jamasi tekib. Kuna testi tulemused olid siis kõrged tegin 75% vee vahetuse.

Nüüd
Ph 7,6 - 7,8
No3 1 (enne veevahetust oli 10 peale hüpanud)
NH4 0,4 - 0,6 ( enne veevahetust oli 0,6)

Kalad ikka ujuvad veepinna lähedal mis võib ka kõrgest NH4 tasemest olla. Samuti täheldasin, et guppide lõpused lähevad punakaks.

Eks ma ikka ürita aru saada, mis probleem neil on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 06:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gerdionu diagnoos osutuski täpseks. Lõpused punased ja kalad ülemistes kihtides = nitritimürgitus ehk uue akvaariumi sündroom!
Nüüd ei ole muud kui usinasti vett vahetada ja jumalat paluda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Crystalynx kirjutas:
Kuna akva alles sisse töötamisel siis on arusaadav, et jamasi tekib. Kuna testi tulemused olid siis kõrged tegin 75% vee vahetuse.

Nüüd
Ph 7,6 - 7,8

Kalad ikka ujuvad veepinna lähedal mis võib ka kõrgest NH4 tasemest olla. Samuti täheldasin, et guppide lõpused lähevad punakaks.

Tegime tõesti NO2 testi ja tulemus oli 0,05, mis juba käimasoleva akva puhul ehk normaalne, aga vastkäivitatud akva puhul tahaks sagedasemat jälgimist saada, sest vee kvaliteet koos kaladega võib muutuda suht kiiresti. Siin vast abiks vaid veevahetust. Mina paneks ka Primet sisse. Too kraam on mu usalduse pälvinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Crystalynx kirjutas:

Nüüd
Ph 7,6 - 7,8

Tegime tõesti NO2 testi ja tulemus oli 0,05, mis juba käimasoleva akva puhul ehk normaalne, aga vastkäivitatud akva puhul tahaks sagedasemat jälgimist saada, sest vee kvaliteet koos kaladega võib muutuda suht kiiresti. Siin vast abiks vaid veevahetust. Mina paneks ka Primet sisse. Too kraam on mu usalduse pälvinud.

Kas sa mõtled Seachem Prime'i ?
Ja Gerdionu pakkus, et vahetaksin vett nii 1-2x päevas 50-80% mida ma ka teen ja niipea kui ka NO2 testi saan siis seda ka proovima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 10:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Seda Seachem Primet, jah. Seda ma Sulle näitasin. Pool korgitäit 100-liitrisele akvale.

Hetkel aitab Sind vist tõesti vaid osaline vee vahetus. Proovi sifooniga korraks ka kruusa tõmmata. Kui sealt tuleb palju sodi, siis võiks vast pisteliselt puhastada. Kui kruus puhas, siis ära torgi - las seal paiknevad bakterid olla. Vaheta vaid vett.

Üles
 [ 21 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver