Nii, tegin jälle umbes 50% veevahetust. Tänu vapustavale Gerdionule sain ka Stabilization System baktereid lisada, kes mulle nii lahkelt pea terve pudeli seda andis ja lisasin ka Acclimol'i.
Nii kaua kuni asi pole täiesti kriitiline, ei taha ma eriti palju kemikaalne akvaariumisse lisada. Tean, et see mis vees praegu toimub on tavaline akvaariumi käivitamise vorm ja ei taha sinna neid kemikaale eriti toppida, nii, et NH4 ajandajat praegu veel sisse ei pane. Kui muidugi asi hullemaks läheb, siis võtan selle ka kasutusele igaksjuhuks.
Tegin ka testid kust sai sellist infot :
Gh >14d Kh 6 voi 10d , pole 100% kindel Cl2 mg/l 0 Nh4 0,4 - 0,5 NO3 3 - 4 NO2 0,3 Ph ikka 7,8 - 8
Üks hea uudis on see, et tavaliselt kohe peale seda kui olen vee vahetanud on mul guppid veepinnale tulnud. Nüüd peale asjade lisamist ei ole nad kohe nagu hullud veepinna juures. Ujuvad ringi ja vahetecahel tulevad vee juurde
Küsimus on veel, et see Ph tase püsib koguaeg seal 7,8-8 vahel, isegi peale vee vahetust. Kas nii kõrge Ph võib guppidele või antsudele paha teha ja kas see võib madalamaks minna peale akva sisse käimist või peaks PH - kasut. _________________ 95L akva 4 barbus tetrazona, 4 barbus nigrofasciatus, 2 ancistrus 2 Megalechis thoracata
|