foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Alustan siis otsast.kuna olen ikkagi suht algaja,siis lugu järgmine.Akvaariumis elavad mul Platid,Treneetsiad ja siis veel Archocentrus nigrofasciatus,need viimased peaks olema ahvena laatsed.kuna mul on kaks akvat siis panin Treneetsiad ja Archocentrus nigrofasciatus.väiksemasse akvasse kokku elama.Algul nagu paistis kõik korras olevat,aga tundub et,Archocentrus nigrofasciatus on mu treneetsiale liiga teinud ja päris kõvasti.
uimi on natuke rapsitud ja tagumine kehapool on ka veits verine.
Küsimus.Kas minu kullakallike saab terveks või pole enam mingit lootust.
Panin nad suurde akvasse tagasi,haige panin hetkel samasse akvasse, aga eraldi kopsikusse ( titelõksu sarnasesse).Pool päeva on ta nii mul vastu pidanud.Mis tegema peaks, et saaksin ta ikka terveks ravida?????
Ja vabandan ette ära juba tülitamast siinset rahvast,muidugi ka tänud ette juba nõuandjatele.

Viimati muutis Akinna21, Neljapäev Mär 21, 2013 10:12, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 02:40 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Archocentrused terneetsiate ja platydega kindlasti kokku elama ei sobi, see, mis juhtus, jääbki juhtuma ka edaspidi - tegemist on agressiivsete kaladega.

Olenevalt vigastuste ulatusest võib räsida saanud kala paraneda küll. Et haavadesse bakterinfektsiooni ei tekiks, võiks muretseda mõne bakterivastase kalaravimi (Sera bactopur direct, Tetra GeneralTonic, JBL Ektol fluid või mõni muu selline asi). Eraldi väiksemas anumas, akvaariumist võetud vees lahustada vajalik doos ravimit ja tõsta kala sinna 10-15 minutiks paar korda päevas, nii 2-3 päeva järjest. Et püüdmisega kala mitte rohkem traumeerida, võib ta ülejäänud aja veeta endiselt maimulõksus, siis ei pea vaesekest kahvaga mööda akvaariumit taga ajama. Kui kala ennast 3-4 päeva pärast paremini tunneb, võib ta teistega liigikaaslastega kokku lasta.

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver