foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 29 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 18, 2013 03:30 
Akvarist

Pildid: 4
No-noh, ei tasu siis kohe meelt heita, ehk saab veel kõik korda. Võtaks järgemööda ja kõigepealt kontrolliks vee näite. Nii saaks ühe faktori välistada. Niisama pidevalt vett vahetada pole mõtet, minu isiklik seisukoht on, et vajaduseta solgutamine on pigem kahjulik kui kasulik. Kui vesi on korras, siis on tegemist mingi haigusega. Kahjuks diagnoosiga aidata ei oska.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 18, 2013 03:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
tee surem foto haige kaladega ja saada mulle maili konger2006@gmail.com küsin suurel vene akvaristi foorumil võib ola aitavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 18, 2013 09:24 
Akvarist

Pildid: 0
Aga kui mul on mingi haigus akvas, kas siis peab kõike uuesti keetma ja puhastama või piisab kui haised kalad on läinud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 19, 2013 01:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Mina ei oska siit murest leida kohta, kus kirjas - millal ja kuidas nood mõlemad akvad käivitatud. Küll loen seda: "2 nädalat olid kalad 30 liitrises, siis kolisin nad 85 liitrisesse koos kõigega ja see nüüd käinud nädal! 30 liitrises olid ancistrused ja gupid, nädal hiljem ostsin sinna mõõksabad. Suurde olen juurde ostnud mollid ja kaks gupit."

Leian, et 30-liitrises oli üleasustatus ja poleks tohtinud kalu juurde osta. Kuidas ja kaua toda akvat käivitasid? Siis tõsteti midagi-kedagi ümber suuremasse akvasse. Kaua ja kuidas seal vett käivitasid? Minule jääb miskipärast mulje, et viga ehk siiski akvade käivitamises ja kalade liialt varases sissetoomises.

Võib-olla mul ka miskit olulist eelnevast jutust tähelepanuta jäänud. Kuid siiski jääb mulle mulje, et tegu alustavate akvadega, kuhu kalad liialt vara sisse toodud ning seega ka mure kaela saadud.

Ega muud, kui nüüd tuleb tagajärgedega tegeleda ja akvaristide abiga kuidagi jonksu saada.

See mulje jäi mulle kogu sellest jutust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 19, 2013 10:16 
Akvarist

Ei käivitanudki 30 liitrist, kaladega oli 2 nädalat, siis kolisin põhja, taimed ja kalad lihtsalt ringi koos 30 liitri veega. 85 liitrisesse hakkasin lisama JBL Denitroli. Tegu ongi alustava akvaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 05:59 
Akvarist

Kuidas akvat uuesti käivitada, kas pean kõik keetma? Kas kuivatamine tapab haigused? Mida teha taimedega? JBL Denirtoliga saan uuesti akva tööle? Seal kirjas et 24-48 h pärast võib kalad sisse lasta. Tädi juures on mul kaks gupit siis alustaksin uuesti nendega ja haiged kalad panen suurde purki, kõik uimased ja lojud hakkavad surema. Teste saan osta alles 3 nädala pärast, kuu lõpus rahadega on nii nagu on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 06:19 
Akvarist

Üks gupi suri veel ja üks on põhjas, neil haiguse tunnuseid pole. Emase molli silm on parem ja uimed korras aga isase uime ääred valged, mõõksabad erksad ja uimed korras siiani, 1 allesjäänud ancistrus on peidust välja tulnud aga tal ninal mingi kole laik, nagu augu moodi ja saba uim kas kokku kleepunud või üldse puudu ei saa aru. JBL Denitroli kasutanud siiani nagu vaja iga päev eelmisest neljapäevast. Kalad jäävad surres põhja. Kas see on normaalne, kas kalad ei peaks vee peale tõusma surres?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 08:49 
Akvarist

Nii palju veel et puurkaevuvee ph on 7,5 aga see vesi on roostene. Seisukaevuvee ph on 7,8 seda kasutan akvariumis. Ja akvaariumivee ph on 8,3. NO3 12,5 mg/l. Kalad hõljuvad veevoolus igatepidi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 21, 2013 03:56 
Akvarist

Kas haigest akvaariumist võetud asjadelt kaovad haiguse bakterid kui asjad kuivatada? Eheim aquaball 130 filtri pead ei saa ju keeta või kuidas, või pritsin üle cutaseptiga ja loputan korralikult?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 08:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

haigused ei kao kuivamisel, vaja desinfitseerida

filtri paned tööle ämbrisse kus ACE lahus
svammid viskad ära ostad uued
Kas saa korjasid need kivid akvast välja?

samas haigusel ja haigusel on vahe ühed on nakkushaigused ja teised haigused mis on nagunii igas akvaariumis aga hakkavad kaladele külge kui nad on nõrgad halvast veest

PÄRAST LOPUTA KORRALIKULT!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 09:32 
Akvarist

Pildid: 3
Kui ei taha keemiaga jännata siis natuke loodussõbralikum meetod on soola lahus - aitab suurema osa enamlevinud magevee batsillide puhul.
Väga effektiivne on UVC kiiritus - aga natuke ohtlik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 07:55 
Akvarist

Kas keetmisest ei piisa filtri ja kivide puhul?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 07:56 
Akvarist

Aga taimed? kas äädikaveest läbi laskmine tapab bakterid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 11:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Taas kordan oma arvamust - siin vast tegu korralikult käivitamata akvaga. Sealt siis minu loogika järgi ka põhjustatud kalade surm, mis polegi konkreetne haigus, vaid kehva vee kvaliteedi tulemus. Sellisel puhul ei näe ma küll mittemingisugust vajadust ACE-ga kasimiseks. Nagu mx mainis - meresool akva pesemiseks piisav. Kahtlustan, et Su kalad surid kehva vee tõttu mitte haigusesse.

Üles
 [ 29 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver