foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2013 07:45 
Akvarist

Pildid: 0
Sain reedel oma 30 l akvasse gupid ja harilikud harjasninad, pühapäeval toodi mulle kive juurde ja panin need ja põhja kuid ei keetnud läbi kuna tuttav tõi ja tal olid kõik terved kalad(loll olin vist). Täna märkasin et ühel isasel ja ühel emasel gupil valged hägused kohad, isasel silmad ja saba, emasel ainult saba ots natuke. Teised kalad on praegu korras. Millega ma neid ravida saaks, kas üldse saab? Kas ka teised jäävad haigeks ja jään oma kaladest ilma, kõige kurvem oleks harjasninadest ilma jääda nad nii meeldivad mulle? Ega ma ei usu, et siin Paides miskit suurt valikut on, aga ehk leiab midagi. Nii kurb :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2013 08:30 
Akvarist

Kuskil oli kirjas meresoolavannidest aga ma ei leia enam?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2013 08:48 
Akvarist

Selgituseks veel akva 30 l käinud pea nädal. Sees sisefilter, soojapulk javalgustus, põhjas kruus ja kunsttaimed.Vett vahetanud korra 1/4 pühapäeval ja lisasin Tetra Aqua Safe.Temperatuur timmitud 24 kraadile aga võib olla ka soojem kuna köögis puupliit aga toatemperatuur 24-27 kraadi öösel jahedam.Kalu mul gupid ja Harilikud harjasninad, akva ülerahvastatud arvatavasti, kuna küsisin tuttavalt 2 ancu ja 10 guppit ja saadeti 3 pisikest harjasnina ja kaks pisut suuremat, kõige suurem 6 cm, guppisi on u 25 poega, isastel mõned laigud alles ja väiksed sabad. Tahtsin pooled ära anda aga see pole võimalik enam kuna kalad haiged. Vb ülesöödetud 2-3 korda päevas, edaspidi annan korra päevas ainult.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2013 09:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
alusta sellest, et üritad aru saada mida sulle soovitati lugeda siin :
/esimene/30178/index.html
Loe läbi ja käitu selle järgi mida soovitatakse mitte aga omatahtsi ja siis kurdad siin kurba saatust.
Kui kirjutada oskad ehk mõistad ka lugeda ja kirjutatust aru saada?
P.S Siia alafoorumisse postitamiseks peaksid tutvuma selle alafoorumi nõudmistega, ehk läbi lugema selle teema:
/haigused/5520/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2013 11:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Said nahutada ja õigusega.

1. Esimene suur viga - Sa pole lugenud siit foorumist ei mingeid juhendeid akva startimise kohta. Ja veel vähem oled arvestanud sellega, mitu kala Sinu "purki" mahub. Mõõt siis ikka täiskasvanud kala järgi.
2. 30-liitrine suht väike "purk". Kruusa keetmata jätmine ehk polegi hull viga, kui vähemalt tulise vee alt läbi lasid.
3. Kalad tõid liiga vara sisse. Ilmselt pole Sa ka mingeid veeteste teinud. Ennem näitude jonksu minemist ei tohiks kalu sisse panna. Minu praktikas kipub nädal väheseks jääma. Seda enam, et ei tea, kuidas startisid. Kas said näiteks tuttavalt ka akvavett? Ja kui juba tuttav, siis miks ta Sulle sellise hulga kalu sokutas? Huvitav mis tal endal küll akvas toimub, kui ta nii vastutustundetult käitus? Oleks lotnud, et temast Sulle abi on akva alustamisel.
4. Kalu ropult palju selle pisikese akva kohta. Püüdsin kokku lugeda palju Sul neid seal on. Sain enam-vähem 31!!!!!!
5. Söödad kalu liiga palju.
Tee nüüd korralikud veetestid (ja mitte ribakad!). Hetkel ilmselt peaksid värsket vett juurde vahetama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 12:27 
Akvarist

Vahetasin vett 1/4. Tundub et mu soojapulgal ka veel midagi viga, vesi 28 kuigi timmitud 24 kraadile. Timmisin 22 le. Homme lasen mehel vaadata mida siin meie poodides leidub, siin pole kalasöökigi eriti. Need kes mu kallal võtavad siin siis sellest pole enam kasu, jah tunnistan et kiirustasin, aga olen lugenud kõike siin foorumis. Vett sain ka tuttavalt. Aga ise olen ka kuri et ta mulle neid nii palju sokutas. Tahtsin 2 põhjakoristajat ja 6 gupit mitte üle 30 kala. :( Kui palju need testid maksavad umbes. vaatasin kuskilt netipoest et iga test kus 50 korraks sees on 15 euri, kas siis pean ostma 6*15 euri eest teste? Või on neid ka üksikult? ja kui tihti peaks vett testima? Seda infot on siin nii palju et ei jää kõikbkorraga ja kohe meelde. Pole vaja mu enesetunnet siin oma kriitikaga halvemaks teha, olen niigi kurb. Kes tahab ja saab see aidaku aga teised ei pea siis lugema ja vastama kui midagi ei meeldi!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eelmises lõimes sulle ju anti nõu mida teha loe rahulikult eelmine lõim läbi,
loe Reinu kirjutised läbi.
vett vahetatakse siis kui veenäidud lähevad üle normi- milla see juhtub sõltub konkreetsest akvaariumist- seda ei saa keegi sulle ütelda pead ise testima ja leidma sobiliku intervalli.
Tavaliselt tehakse veevahetust kord nädalas ~20% aga kuna sul üleasustus siis
pead kindlasti tihedamalt tegema.

Eelmises lõimes sai ka mainitud, et saab ka ilma veetestideta akvaariumi alustada- ennetad võimalikke probleemide tekkimist tihedama veevahetusega- alguses kasvõi üle päeva

Kui veevahetused ei aita ja kalad ikka haiged siis gupisid ma ravima ei hakkaks
Samuti võid teha nii üleliigsete maimudega
paned nad karpi ja sügavkülma
viinapudeli kõrvale mis hiljem peielauas ära jood.
parem õudne lõpp kui lõputu õudus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 12:43 
Akvarist

Kurb, aga olen otsustanud jah paljudest gupidest vabaneda, emased korjan välja(neid kõige rohkem) ja jätan isaseid ja kaks emast alles?! Ja kui kõik korda saab ja kalad terved loovutan ka kolm harjasnina kellelegi. Soojapulga tõmbasin seinast välja kuna 28 kraadi tundub liig, päeval on puupliidiga köögis soe aga ööseks panen jälle seina siis võivb jahedaks minna. Aitäh kõikidele nõu andjatele! Ma tean et kiirustasin ja ise süüdi aga nüüd üritan kõike parandada! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 03:13 
Akvarist

Nüüd on alles 9 gupit( 3 emast ja 6 isast) ja 5 harjasnina. Kui nüüd kõik läheb hästi siis kolm harjasnina annan kellelegi varsti ära. Kokku lugesin 34 gupit kellest ainult 7 olid isased, kui poleks teinud seda mis ma tegin oleks mul olnud varsti hullumaja. Nii kahju ja raske oli aga muud võimalust ka polnud. Vett vahetasin ka 10 l ära, kuna oli juba natuke paha lõhn ja väheke nagu hakkas vahutama taimede juurest vee peal. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 06:42 
Akvarist

Peale seda kui enamus kalu ära võtsin on juba akvas 3 pisikest uustulnukat. Kas keegi oskab öelda miks isased emaseid meeleheitlikult ründavad? Mitmekesi muudkui ajavad taga. Emased tunduvad juba väsinud nad ei saa hetkekski rahu, ainult põgenevad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 08:13 
Akvarist

Pildid: 1
katsu kuidagi nondest viimastest emastest gupidest ka vabaneda. 2 isast ühe emase kohta on paras vägistamine , sest isaste pulmaisu on piiritu, see mida ründamiseks nimetad ongi paaritumistuhin. soovitav oleks vähemalt 2 emast ühe isase kohta , sul on vastupidi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 08:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Helyke, ära seda kurjustamist väga südamesse võta. Lõppkokkuvõttes ikkagi aidatakse.

Rääkisid mingist testist, mis maksab 15 € 50-neks korraks. Ju vist ribatestist rääkisid. Ära seda osta. Tilgakad kokku tulevad ehk korraga ostes kallim, aga kestavad kauem ja on usaldusväärsed. Vaatan siin omi tilgakate hindu. Umbkaudu siis - JBL-i NO3 11.80, JBL-i NO2 (täitepakk) 4.80, JBL-i NH4 9.90, Sera oma 7.16. Eks ta kulukas korraga osta on.

Kalasööki saad "Kalakesest" tellida. Nad saadavad pakiga kohale. Või siis palud mõnda akvaristi, kes Sulle paki saadaks. Mina olen täitsa nõus saatma. Kirjuta vaid mida vaja.

Vett peaksid esialgu vast vähemalt paar korda nädalas testima. Sul alustav akva ja jamad kallal. Kui saad jonksu, siis piisab korra nädalas ja tulevikus juba näed silmaga ära kalade käitumise järgi, et midagi valesti.

Kui mina alustasin, siis oli mul 1 emane ja 7 isast gupit. Emane vehkis akvas keel vesti peal edasi-tagasi isased kannul. Mina püüaks hetkel kõik emased ära anda, sest nad ikka sigivad päris jõudsasti ja tekitavad taas sinna väiksesse akvasse kalauputuse. Sul juba praegu tited platsis.

Ja tasapisi hakka mõtlema suurema akva peale. Nii väikses akvaga on suht raske hakkama saada. Vast vähemalt 100-ne. Kurb on see, et too tuttav Sulle ka mingit nõu ja abi ei andnud. Sokutas suure hulga kalu ja nii said esimese raksuga ebameeldiva jama kaela.

Pea vastu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 11:28 
Akvarist

suuremat akvat on juba plaanis soetada, vaatan, uurin ja hoian müügikuulutustel silma peal. Praegu tundub et kalad tunnevad ennast hästi, selle haige isase võtsin ära ja teiste imepisikesed täpid kadunud, eks vahetan vett ja jälgin. Täna peale puhastust on kalad väga aktiivsed ja isukad,eile olid rohkem paigal. Hetkel kõik korras. Poodi saan alles nädalavahetusel, siis vaatan mis meil siin saada on! :) Suur tänu kõigile kes on mõistvad ja abivalmid! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 11:29 
Akvarist

Kas gupid saavad täiesti ilma emasteta ka hakkama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 11:47 
Akvarist

Pildid: 1
jah ,saavad. aga ei paljune muidugi.
kui neil pole ühtegi emast taga ajamiseks , siis tegelevad rohkem toidu otsimisega ja vetikate nokkimisega.

Üles
 [ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver