foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2013 05:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Avastasin täna, et mu kahest platyst 1 on akvapõhjas. Vahel ajab end ülespoole, kuid vajub taas põhja. Põhjas on ninaga. sabaots püsti(kuid ei ole päris vertikaalselt). Ja kõigub küljelt küljele.Ujuda ei jaksa. Ühtegi muud silmnähtavat haigustunnust ma vaadata ei oska( st nagu ei näeks; uimed terved, mingeid täppe ega plekke kerel ei ole).

akva on ise väga väike... ainult 21L
Ja selles elavad hetkel:
2 platyt
6 sinist neooni
2 ancistrust( 2-3,5cm pikad) kolivad märtsis suuremasse akvasse.
uusi kalu pole alates eelmisest aastast toonud(viimased olidki antsud). Varasemalt pole kellegagi ka probleeme olnud.

Vett sai just eile vahetatud 5l. kuid kuna sifoon jäi töö juurde, siis vahetasin vett tõstes 1l kannuga( käega nats ajasin põhjas sodi üles, et osagi sellest kätte saaks). Akvas on ka ammoniaagi püsitest, mis mingit muutust ei näita. Üldiselt vahetan vett 1x nädalas, kuid seekord jäi eelmine nädal vahele( seepärast otsustasingi ikkagi ilma sifoonita vett vahetada). Vesi oli seisnud ämbris nädala, kuid lisasin ka Biodopolit.
no3 tilgatest on taas töö juures, kuid tegin ribatesti (6 in1):
No3 väidab 25-50 ? kuigi vahetasin eile 5l vett...
NO2 on 0
KH 6-10
PH u. 7,2 ( ei ole selgelt eristuvat värvi)
GH >14
Cl2 0( kuigi värv ei eristu selgelt, lihtsalt cl2 ei saa olla, kuna lisan igal veevahetusel Biodopolit, ja lasen veel seista- kuigi mitte nii kaua kui see kord.
Filtrit see kord ei puhastanud. Filtriks on aquaball 60.
Hetkel avastasin, et olen eile unustanud panna tagasi tööle termopulga ja akvas on veetemp. +20... kas võib asi selles olla? ( kuigi aint 1 kala on probleemne)

Mida ma saaks teha, et platy ellu jääks? Vahetan veel vett?( kuna see ribakas väidab et ikka palju on NO3) Või kui lisaks sooja vett?
Kodus mul mingit vee keemiat ei ole peale Biotopoli ( töö juures on Denidrol). Kui midagi kähku Kalakesest osta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2013 11:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja Platy ongi surnud... :?

Vahetasin vett veel 3L.

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis