foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Betta silmahäda (LUKKU)
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 17, 2012 01:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Sain lõpuks pildile (albumis) oma Betta, kelle silmaprobleem on mulle peamurdmist valmistanud juba kalakese saamisest saadik. Kindel on, et kalake on elanud talle sobimatutes tingimustes - liiga palju asukaid ühes akvas, vale temperatuur ja võib olla veel midagi, millest ma ei tea. Praegusel hetkel on Betta 30l akvas koos kahe antsu ja corydorasega. Mõned veepinnal ujuvad elustaimed on ka. Põhjapinnast korralikku veel ei ole. Vee temperatuuri tõstmisega olen tegelenud esmaspäevast saadik, praegu 22 kraadi. Vett vahetan korra nädalas umbes kolmandiku jagu. Vee näitajad ph 7,6-8; kh 10-15; gh 10-16; NO2 0 ja NO3 10-25 (näitajad kõiguvad nendes vahemikes veevahetuse eel ja järel).
Nüüd siis küsimus: Kas selline silmaviga on pöördumatu protsess? Ja kas kalakese üldine väljanägemine on rahuldav? Piltidelt vaadatuna paistavad need kalakesed värvilisemad ja lopsakamad muidu. Mina ei oska kalakese käitumisest (veel) probleemi välja lugeda. Sööb ja ujub ringi, ainuke tähelepanek on, et hoiab soojapulga lähedusse enamasti.

Viimati muutis paabu1, Kolmapäev Veebr 13, 2013 02:14, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 19, 2012 10:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Loodan, et lugesid Maria postitust kala silmade hägususest. Juurde ei oska ma midagi lisada. Lohutuseks aga see, et mul on ka paar-kolm korda sellist asja juhtunud ning õnneks on silmad korda saanud ja nad taas särama pannud. Ilmselt oli mul põhjustajaks veekvaliteet. Panin aga jälle Acclimoli ja vahetasin vett. Sinu kala silmamurele põhjust ei oska aga kahjuks ütelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 19, 2012 10:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh, KRA, lugesin jah enne. Nii igaks juhuks otsisin veel nõu ja kinnitust. Vaatan oma kalakesi ja võimalik ongi, et reageerin mõneti üle. Aga nüüd teades, et neil on olnud varem täiesti sobimatud elutingimused ja püüdes kõik nende heaks teha, siis olen ärevil, et ikkagi midagi läheb "nihu" :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 24, 2012 02:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Veel teemat päris lukku ei pane, aga tundub, et Bettal oli lihtsalt liiga külm. Peale sooja lisamist läheb päev-päevalt paremaks ja enam ei ole suurt halli silma :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Panen teema lukku, kuna Betta läks täna öösel üle kalade vikerkaaresilla. Teema algatuses toodud mure lahenes ja tundus, et kõik läheb hästi. Plaanisin kalakesele kaaslastki hankida. Nüüd paaril viimasel päeval märkasin, et kalake oli loium kui tavaliselt. Tuli küll hommikul sööma ja ujus ringi, aga õhtupoolikul "tukkus" rohkem filtri peal kui ringi ujus. Ei "eputanud" ka nii, kui varem. Ja täna hommikul oli akva põhjas, antsude maja kõrval :(

Akvas on veel isane ja emane ants, cory, kümmekond erineva suurusega guppymaimu ja üks umbes 1,5 cm musta molly maim. Veevahetust teen kord nädalas, akvas on nii põhja- kui pinnataimi, vesi liigub ja vee näitajad on enam-vähem (praegu küll veel kasutusel ribatest, kuni ribad kasutatud saavad).

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver