foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: haige otocinclus
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 05, 2012 04:54 
Akvarist

Pildid: 15
tere,

mure otocinclusega. Äkitselt üleöö läks kõht punni ja pärakust tuleb verd. Tegemist on 38 l akvaga, käinud kuu aega NH3/NH4 kõigub veel vahel 0,25 ppm piires, NO2 0, NO3 0-5 ppm. Kuna varem oli üks kardinal seal akvaariumis haige, tegin seene ja bakterivastast ravi. Sellest nädal möödas ja söega ravim ära võetud.
Kalal ainult kõht punnis, soomused ei ole turris ja kui ta välja võtsin väiksemasse karpi, et teen soolavanni, läks ta külili ja vedeleb nii. Kui teda häirida, siis ujub. Mis tal viga võiks olla ja kuidas ravida?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 05, 2012 10:05 
Akvarist

Kahjuks varsti oto suri. See käis nii ruttu ja äkki. Siiani oli ta täiesti korras, silmaga nähtavaid tunnuseid polnud, sõi ilusti, ei peitnud end. Silmad ei olnud punnis, soomused ei turritanud. Ta oli mul juba 3 kuud, panin ta suuremasse akvaariumi kui seal vee näidud olid juba korras. Uus asi, mida veele lisasin oli seachemi fluorish taime väetis, kuna rebasesaba laguneb väheke ja sellest lagunemisest ka vast NH3/NH4 kõikumine vahel kui pole kõiki oksakesi kätte saanud.
Loodeatavasti pole see mingi nakkav haigus, kuna akvaariumis veel üks oto ja kardinalid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 05, 2012 11:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mnjah, kurb lugu.

Mis haigus kardinalil oli? Pildilt tundub, et midagi ninaga. Seda aga ei seostaks küll hetkel otokesega. See, et akva suht väike ja pole teada palju kardinale seal kokku elutseb ei mõjuta ka hetkel minu arust seda juhtumit. Pakuks välja oma tarkuses, et äkki võis tegu olla mingi füüsilise vigastusega. Et järsku "sõitis" kardinal talle kresse? Või mingi soolestiku viga?

Rebasesaba minu kogemustel on kerge pudenema, kui miski ei meeldi. Ja ka rohu lisamisel. Ma ei mäleta kahjuks enam mis rohtu ma panin, aga kõik "okkad" lasti mul akvas maha. Küll neid andis sõelaga püüda!

Ehk leidub targemaid, kes oskaks aidata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 06, 2012 02:32 
Akvarist

Mul on akvaariumis 4 kardinali (ühel kardinalil ravisin mouth rot-i) ja 2 otot (nüüd siis 1) ja mõned krevetid. Käisin siin kohalikus väiksemas akvaariumipoes, kus targemad töötajad kui siin on tavalises lemmikloomapoes. Tema pakkus, et ussid. Nägin ka hiljem akvaariumis, valget peenikest ussikest liigutamas ja ringi ujumas. Nagu väheke lokkis juuksekarv). Ta soovitas teha parasiitide ravi. Täpset diagnoosi ei tea kahjuks ikkagi.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver