foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: suremine
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 16, 2012 02:09 
Akvarist

tere! äkki keegi oskab natuke asjakohast nõu anda....nimelt probleem järgmine mitu kuud tagasi hakkasid just põhjas elutsevad kalad haigestuma mille tagajärg oli surm. nii läks plecho ja antsud,ja vetikaõgijad, siis hiljuti õunakad ja nüüd jälle oli ühe antsu kord...ometi lisasin päevi 5 tagasi tetra medica generaltonicu nimelist preparaati akvasse... vesi siiani roheline, aga kalad just kui hakkasid elavnema..... antsude puhul olen märganud veel seda ,et isastel on nina sarved just kui pügatud silmad natuke hägused ja uimed lõhenevad....pinnal elutsevatel kaladel ehk, siis nigrodel ja oskaritel poleks nagu midagi viga....ostsin vee testid (ribakad) vesi näib korras olevat.... kast ise 350l vett saab iga 2 nädala tagant vahetatud nii 75-100l korraga.kuna akva alles aasta käinud ,siis senimaani pole põhja sifooninud ,nyyd sai seda tehtud profilaktika mõttes.vette lisan veel aegajalt ehk ,siis vee vahetuse ajal aquasafet ja easybalancet....taimedele plant growthi nimelist vedelväetist, vitamiine ja söögiks külmutatud spetsiaalsed liha kuubikud ja kuiva ka ....filtriks ehheim proffesional...olemas uv lamp

Viimati muutis Herdaavis, Kolmapäev Okt 17, 2012 05:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 17, 2012 10:49 
Akvarist

Äkki põhjakruus liiga teravate servadega,vigastavad poiseid ja sealtkaudu tekib mingi infektsioon.

Üles
 Teema pealkiri: haigus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 17, 2012 01:42 
Akvarist

kruus täitsa õige poest ostetud spets kruus....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 17, 2012 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mida tähendab "korras vesi" Näitusid oleks vaja.
Mis tähendab, et ei sifooni, kuna akva vaid aasta kasutuses? Vett vahetatakse ju reeglina sifoonides, et põhjast vett rikkuva hõljumi kätte saaks. Kuidas Sa muidu vett vahetad?

Üles
 Teema pealkiri: p
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 17, 2012 10:43 
Akvarist

aquarius kirjutas:
Mida tähendab "korras vesi" Näitusid oleks vaja.
Mis tähendab, et ei sifooni, kuna akva vaid aasta kasutuses? Vett vahetatakse ju reeglina sifoonides, et põhjast vett rikkuva hõljumi kätte saaks. Kuidas Sa muidu vett vahetad?

näidud lisan homme....põhja ei ole otseselt puhastanud jh tõmban vett pinnalt ämbrisse.....kuskilt lugesin SIIT foorumist ,et pole soovituslik esimene aasta põhja sifoonida kuna taimedel pole muidu piisavalt co...seega pole pinnast otseselt sifooninud.....ja ribatestide järgi on vesi korras ja on olnud seda koguaeg.....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 18, 2012 06:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
/viewtopic.php ... sc&start=0

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 18, 2012 11:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kahtlustaks, et äkki põhjus ongi selles, et terve aasta pole Sa põhja sifooninud. Sinna ikka ladestub üht-teist. Äkki on n.-ö. "maagaasid"? Kas pussuhaisu ei tule akvast või põhjast mulle, kui kruusa liigutad? Mina pole küll siit foorumist leidnud kohta, kus kirjas, et esimene aasta põhja ei sifoonita.

Ribatestide asemel muretseksin ikka tilgatestid. Ja vett vahetaksin koos põhja sifoonimisega ikka, iga nädal mitte üle kahe nädala.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 19, 2012 09:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Läheb küll nati teemast välja aga, isiklik tähelepanek seoses põhja sifoonimisega.
Algul üritasin põhja iga nädal sifoonida kuid peagi avastasin, et peale mõnede tühjade teokarpide eriti mingit soidi ei tulnud.
Seega lõpetasin sifoonimise.

KUID enne kui keegi teine nii hakkab tegema soovitaks vaadata minu akvaariumi komplekti-
1)võimas filter- 1 tunniga käib vesi 5,8 korda filtrist läbi
2) valgustus 0,86W/L
3)palju taimi ja tornteod kes põhja puhtaks roogivad.

Tulemuseks, on see, et kalakaka laguneb kiiresti. Suuremad surnud taimelehed korjan ikka välja kui märkan aga kui ei märka kohe on nädala lõpuks ainult pudi järgi.

Teema algatajale
Kuidas sul on lood vee ringlusega akva sees? kas põhjas vesi ikka liigub? Sellise suure akvale soovitaks panna lisapumba, mis ajaks vett ringi.

Lisaks
Paned kõik oma akva parameetrid ilusti loeteluna kirja saad endalegi asja selgemaks.
lihtne näide Ehilm pro nimelise filtri all müüakse mitme erineva võimsusega mudeleid milline sul on?
Filtri juures võiks mainida kui tihti saa seda puhastad. Mina puhastan
oma EHEIM pro II 2028 kord poole aasta järel. Ja näiteks viimase filtri puhastamise tulemusena said bakterikoloonia natike kannatada ning tulemuseks oli üle öö tekkinud vetikas klaasidele mis bakterikolonia taasumisega hakkab jälle taanduma.

Üles
 Teema pealkiri: k
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 24, 2013 09:33 
Akvarist

pean vana teema jälle ülesse kakuma kuna kalade suremine on kontrolli all ,mis ühtlasi tähendab seda,et surnuid rohkem pole olnud,aga siiski vahepeal olen akvat täiustanud tornikatega ja põhja puhastan ka korralikult ja vähid liiguvad akvas ringi ,aga tee või tina õunakad püsima ei jää..toon omale nad rõõmsalt kasti elavad 1-2 kuud ja,siis ära surevad (müstika) milles asi?teiseks olen tähele pannud seda ,et mu kalad ei taha nii hoogsalt kasvada kui teistel, kuigi süüa saavad korralikult krevette,kuiva,usse jne ja söödan 2x päevas korralikult.

hetkel ei ole vajadust näinud tilga teste osta ja olen teste teinud ribakatega need näitavad ,et kõik korras,aga katsun tilkakad ära osta ja, siis näidud siia kirja panna..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 10:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Ribatest võib vabalt valetada. Tigude suremine võib olla põhjustatud veest. Neile seal midagi ei meeldi (pH, Ca seis järsku). Mul ka kahes akvas peale tornikate ei taha ükski teine tigu elada. Ja ka ei saa sotti, mis seal lahti on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 11:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

soovitaks vase testi vaadata.
vask mõjub tigudele halvasti
aga ega see vähk midagi teole äkki tee?

Üles
 Teema pealkiri: z
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 12:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul õunakad vähkidega koos elasid ja kõik ok!Vähid ise kartsid neid!

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 02:20 
Akvarist

jaantat kirjutas:
soovitaks vase testi vaadata.
vask mõjub tigudele halvasti
aga ega see vähk midagi teole äkki tee?

ei kindlasti mitte...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 05:58 
Akvarist

Pinnase sifoonimine on küll täpselt siuke asi, et......? Kui Sul on tornteod keeratakse kõik kiirelt pinnase alla ja pikapeale moodustub kõrgekvaliteediline muld taimedele. Osa hüva kraami läheb muidugi ka filtrisse. Praktika on näidanud et selline lähenemine on kogu süsteemis valitseva stabiilsuse üks tugisammas - pinnase pidev torkimine aga erinevate probleemide algus. Kui tõesti näidud halvad, vahet lihtsalt vett. Ma ei ole akvaariumi mulda kunagi kasutanud ,aga poes üht kotti näppides lugesin koostisosadena välja - ``rooste``, nitraadid, ammonia jne.

Viimati muutis Jüri T, Teisipäev Veebr 26, 2013 04:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 07:01 
Akvarist

unustasin mainida ,et lisasin akvasse ka sisemise pumba(filtri),mis liigutab vett korralikult..vahetan iga 2 nädala tagant 100l vett ja peale vee vahetamist lisan ainet nimega Prime ,mis peaks olema suhteliselt kvaliteetne asi....

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver