foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 08, 2011 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Otsisin varasematest postitustest, aga ei leidnud lahendust oma murele. Nimelt on ühe neooni suu juurde hiljuti tekkinud valge täpp või mügarik, nii 1 millimeetrise läbimõõduga. Alguses arvasin, et äkki mannaterahaigus, aga ei sobi kirjeldusega. See mügarik on kohe suu juures paremal pool ja tundub, et neoonil ei lähe suu enam päris kinni. Täna avastasin, et veel kahel neoonil on sellised täpid, aga palju väiksemad. Imelik on see, et kõigil on samas kohas - suu juures paremal küljel.

Püüdsin pilti ka teha, aga vahepeal tuli kaladel uneaeg ja pilt sai kehv ja kaugelt tehtud. Neoon on värvist ära sellepärast, et ta magas. Homme üritan parema pildi saada.

Pilt

- Akva on 72 liitrit
- Filter on, soojendit ei ole ja seetõttu temperatuur kõigub 23-27 kraadi vahel (sain akvaga kasutatud soojenduspulga kaasa, aga pole jõudnud varem katsetada, kas kõlbab temperatuuri hoidmiseks või hoopis uhaa tegemiseks - praegu katsetan).
- Veevahetused iga 1,5 nädala järel umbes 20%
- ph 8,0
- neooni akvakaaslased on allpool loetletud.

Lisaks on mu neeonidel alatasa sabad poolikud, aga mulle tundub, et nad ajavad üksteist taga ja siis näksavad. Ei tea...

LISATUD: Leidsin sellise postituse, varem ei märganud. Ei tea, kas sama lugu? /haigused/25502/index.html
Mainin ka seda, et kõik neoonid ise käituvad tavapäraselt, söövad ilusti ja on muidu tublid kalad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 09, 2011 03:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu neoonil oli ka kunagi samalaadne probleem. Moka otsas oli pisike valge täpp, mis läks aja möödudes suuremaks. Neoon suud kinni panna ei saanud.
Ravimeid ma siiski ei proovinud, kuna kõik teised kalad olid terved. Hakkasin kasutama Acclimoli, kuna pidi kalade immuunsüsteemile, tervisele hästi mõjuma. Ja oh üllatust, alates Acclimoli kasutamisest hakkas punn vähenema ja kadus:)
Kahjuks mõni aeg hiljem kalake suri.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 09, 2011 03:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu osadel neoonidel on samuti sabad poolikud, mõnel naksatud. Ei tea, kes süüdi on, kas nemad. Ise kahtlustan üht guraamipoissi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 09, 2011 04:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ei oska sabade näksamine osas kedagi teist kahtlustada kui neid endid, sest teod ja antsud ju sellist asja ei tee ja haikalal pole sabade näksimiseks sobivat suud :)

Mul on uimemädaniku ja bakterite ravim olemas, aga ei tea, kas tasub niisama igaks juhuks vette tilgutada, kui pole päris kindel, milles probleem on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 10, 2011 10:26 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tundub, et on sama asi jah, nagu viidatud teemas. Neoonide puhul on see üsna tavaline. Ravimiseks vajaliku info saadki sellest teisest teemast, ei hakka topelt üle kirjutama. Kui midagi jääb selgusetuks, siis küsi.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver