foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Muhk kuldkalal
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 11:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere, mure mu kulkalaga selline, et tal külepeal hakkas ksvama muhk ja soomused on sealt kohast kadunud. Muidu kala sööb, aga aväga aktiivne ei ole. Võib olla keegi oskab aidata...mis temaga on?Kas see on seene haigus? Kuidas seda ravida?

Vett vahetan 20..25 % iga kahe nädala tagant, sifoonides põhja,ja lisades Tetra Nitrate Minus.
Akvaarium on 100 L, Temperatuur 23 Seadmed: 150L sisefilter
Akvas on 2 põhjakoristajat, 1 kuldkala ja 3 barbust.

Pildid albumis.
Ette tänades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 01:05 
Akvarist

Vaata teema alt kuldkala soomuse all punane paistetus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 01:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu meelest pole barbus külmaveekala.

Mis on Su akva veenäidud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 07, 2011 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Kahjuks ei oska täpselt öelda, kas on seenhaigus või midagi muud, aga arvan, et kui sa koheselt raviga ei hakka, siis see võib kehvasti lõppeda.
Minu kullakesega just nii juhtuski:( Ja kõik algas täpselt samuti: muhk, soomused tulid lahti, paistetas ja siis läks asi käest ära...vaatamata sellele, et üritasin kalakese kogu jõust päästa...peale oma kala surma...kahjuks, et just siis...mõõtsin NO2 ära - oli väga kõrge! (nüüdseks korras!) Usun, et see oligi see, miks mu kalakesel ravimitest parem ei hakkanud!:( Tegutse! Ära venita! Mine kas või fotikaga kalapoodi ja näita, et selline ja selline mure...Ja kohe HOMME! Kullake on nii ilus.......KIIRET PARANEMIST!
Link minu loole:/viewtopic.php?t=26195

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 07, 2011 10:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Manitseks ka tiba et troopilisi kalu ja külmavee kala peetakse koos :(
Barbused tahaks ca 24-26'C, kuldkala tahab 18-22'C. See on suur temperatuuride vahe kalade jaoks. Sul on hetkel troopiline kliima, kuhu sa ühe külmavee kala visanud oled.

Ega su "põhjakoristajad" ancistrused ei ole? Ancud teinekord käivad kuldkalade kehalt lima söömas, millega võivad ka kahju teha (söövad kaitsva limakihi ära - pääsevad igast bakterid ja muud pahelised kergemini soomuste alla, kehvemal juhul tõmbavad ancud ka soomused lahti).

Teiseks - kaua sul kala on? Mis veenäidud on? Mis barbused täpselt on? Osad barbused on päris agressiivsed (tiigerbarbused näiteks).

Kas muhk on läind ka punakaks, nagu veriseks? Ega muhul valgeid ääri või laike ei ole? Seenhaiguse tunnuseks on siiski niitjad jätked, bakteriaalne infektsioon kõlaks nagu tõenäolisemalt minujaoks. Tekivad haavad või mädaplekid. Ehk siis mingi bakter on nahaalla ronind ja tekitab nüüd põletikku (paistetust). See asi muuseas nakkab kõigile kui on bakteriaalne infektsioon.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 08, 2011 11:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on 2 tiiger barbust ja 1 Odessa koos, aga kuldkalat nad ei kiusa. Võin ned ka teise akvasse panna...see ei ole probleem. Antsud on küll need samad põhjakoristajad, ei ole küll märganud et nad ka kuldkala kiusavad, nad hoiavad omaette akva põhjas.

lill2011 olen lugenud su teemat mitu korda :shock:

veetestidega ei ole kunagi kokku puutunud. See muhk ei puneta vaid kasvab tasapisi...valgeid ääri või laike ei ole, haavu või mädaplekike ei ole ka, selle pärast olen segadusest, millist ravimit ikkagi valida.

Lähen poodi testide ja seletuste järgi.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver