foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: tiiger barbus on imelik
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 03:50 
Akvarist

Umbes viimased 5 päeva on üks tiiger barbus oma ette hoidnud ja kui lamp põleb, siis on tal mustad triibud pigem hallid ja ta nagu sätendab pealt (natuke kuldsed täpid on triipudel). Ujub pea alaspidi. Üleeile ei tulnud sööma, aga hiljem põhjast nokkis. viimased päevad käib söömas. Peale seda kui ta imelikuks jäi käib teine tiiger barbus teda toksimas vahepeal ajab taga. Enne said omavahel hästi läbi.

20l akvaarium töös 5 nädalat.
veevahetus on 1-2 korda nädalas 4-5 iitrit, viimati oli vist 01.11
sisefilter ja soojenduspulk - 23 kraadi ja nüüd 2 päeva tagsi panin 27 kraadi peale, sest lugesin, et soojem vesi teeb head, kui kala on haige.
kalad- neoonid(algusest peale), 2 leekbarbust(1,5 nädalat tagasi sain) ja 2 tiigerbarbust(1,5 nädalat tagasi sain)
Süüa saavad 2 korda päevas ja nagu mulle loomapoest öeldi, siis üks päeva ei saa süüa.

siit foorumist lugedes nagu tundus, et oleks Oodinium pillularis (odinoos) aga ma ei ole kindel.

Ja siis see, kui emane betta on paks, kas ta siis on üle söödetud? ta on olnud mul ka 1,5 nädalat elab koos isasega 20l akvaariumis ja eile vaatasin, et ta on kerest ümaraks läinud. Kas ma jätan söötmist vähemaks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 02:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Sa vist pole lugenud seda, mis on tolle rubriigi esimene üldkohustus

/haigused/5520/index.html

Esiteks ütleks, et Sul on seal 20-ses kalu liiga palju ja seega tõenäoliselt ehk ka vee kvaliteet kehv. Mis testid näitavad? Ja paluks mitte 1in5! Pole usaldusväärne.

Neoon on parvekala ja seega Sul neid vähemalt neli kuni viis + 2 leekbarbust + 2 tiigerbarbust.

Teiseks on tegu troopikakaladega ning neil peakski kogu aeg olema temperatuur vähemalt 25-27 kraadi.

Haigus äkki võibki olla Oodinium, kui kuldselt sätendab. Kui on valged täpid, mis alguses algavad uimedelt ja levivad edasi üle kere, siis tegemist mannaterahaigusega. Oleks hea, kui suudaksid pilte panna.

Kas Bettad on ka veel tolles samas akvas? Jälgi Betta soomuseid, kui lähevad "turri", siis kipub vesitõvega tegu olema. See aga tingitud kehvast vee kvaliteedist.

Ja viimaseks - miks oled oodanud viis päeva, et abi küsida? Tihtipeale saab kalade päästmisel saatuslikuks jokutamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 08, 2011 10:37 
Akvarist

ikka lugesin, ja pilti pole, sest polnud võimalust teha ja ka neid teste pole ma kunagi teinud.. alguses ei teadnud, et peaks tegema ja nüüd ei ole enam sinna loomapoodi sattunud, kus neid on.

Aga aitäh, et vastamast..

Klake on mul täiesti terve, ujub normaalselt ja rõõmsalt ringi, ravi ei jõudnudki teha. Ei teagi mis tal viga oli, pakuti et äkki oli lihtsalt stressis. :)

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver