foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Danio soomused turritavad
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 25, 2011 08:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin ja uurisin, aga eraldi Danio´de turritavate soomuste haigusloo kohta teemat ei kohanud.
Ise kahtlustan vesitõbe. Palun hindavat pilku, kas on miskit mäda või mitte.

1. Juwel 70L
2. Kahefaasiline biofilter
3. Veevahetused kahe nädala tagant, u 20-30% veest. Viimane veevahetus oli 21.10
4. Temp. 26, pH 8, NO3 (JBL test) 1mg/l
5. 4 Giant Danio, 1 Labeo Bicolor

Viimasel ajal akvas muutnud-viskasin ära söefiltri.
Daniod söövad isukalt-on juba pikemat aega paksuks läinud. Kuna nad nii ahned ja armastavad väga süüa, siis vaatasin, et nad toidust paksuks läinud. 1x nädalas paastupäev.
Nüüd aga panin tähele, et kolmel Daniol soomused turritavad, eriti ühel neist (tema ka kõige paksem) ja eilsest hoiab omaette, olles veepinnal. Silmade punnisust ei tähelda. Teised kaks on rohkem all, kännu taga peidus. Kui lähen süüa andma, või niisama uudistan, tulevad kõik kiiresti nähtavale.
Pilte saab näha siit : http://public.fotki.com/Riidedx/kalad/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 25, 2011 10:07 
Akvarist

Tere

Kas tegemist on danio aequpinnatuas.Selle kala jaoks 70 l akva selgelt liig väike,erinevad allikad soovitavad neid pidada vähemalt 8-10 isendit parves ja suht suures akvas.Võib olla küll ,et ületoitmine ja vähene liikuvus.Millal oled nad soetanud ja millal viimati uusi kalu lisasid.Tundub olevat mingi soolestiku jama või midagi hullemat,igal juhul kohe vähenda toitmist,see üks paastupäev nädalas ei tähenda midagi!!

Üles
 Teema pealkiri: Nii,
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

vaatasin neid hoolikamalt (nad ju peidus kännu taga), niipalju kui nägin, siis nagu oleks kahe silma vahel, ehk nn otsaees valge pehme triip. Minuarust see ei ole nahapinnast kõrgem, vatine ka vist mitte(vatine vist oleks selline kõrgem ja kohevam?), pigem sametine, õrn..nagu valge ämblikuvõrgu kiht.

Tarvis ikkagi mingi raviga alustada, aga ma ei oska diagnoosi panna kahjuks.
Ühte kala ajab juba Labeo taga, see tähendab vaid ühte, nagu ajalugu näidanud on.

Pildi järgi tundub jah, et tegemist on danio aequpinnatuas. Neid erinevaid värvuselt, minu omad näevad sellised välja

http://www.fishbase.org/Photos/PicturesSummary.php?StartRow=2&ID=10829&what=species&TotRec=6

Enne olid Zebra Danio´d ja üks Giant Danio-zebrad surid, giant oli neist kõige tugevam, siis saigi talle juurde võetud veel 3 samasugust gianti. Rohkem mitte, kuna Labeole ei meeldi kui liiga palju rahvast on akvas :) Tema on see, kes ruumi vajab rohkem. Kahjuks poes, siis kui sai soetatud
Giant Danio´d ei mainitud, et nemad vajavad suuremat ruumi kui Zebrad.
Nemad mul olnud u aasta. Annan süüa 1x päevas, et ma siis nüüd ei annaks mitu päeva neile süüa? Või panen poole vähem toitu? Labeo´le peaksin ikka süüa andma, aga tema eest süüakse see toit nagunii ära....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 02:01 
Akvarist

Tere
Ega kalad end kuskile vastu ei nühi ja kas uimed on terved (ei narmenda)

Üles
 Teema pealkiri: Tere
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 02:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei nühi ja uimed on terved!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 03:22 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Klassikaline vesitõbi on see. Raviks bakterhaiguste vastane ravim või kui see ei aita, siis seenhaiguse vastane sellele otsa. Kahjuks tundub, et kala on sellises staadiumis, et elulooma temast enam ei tule. Võibolla on eutanaasia mõistlikum. Teistele kaladele see ei nakka, küll aga tuleks hakata otsima algpõhjust, miks see kalal üldse tekkis. Tavaliselt on põhjuseks halb veehügieen. Sa veeteste tehes tegid äkki ikka NO2, mitte NO3 testi?

Üles
 Teema pealkiri: Aitäh
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 05:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

See üks kala jah rohkem hädisem kui teised kaks-ehk saavad nemad ravist ikka abi. Elame-näeme. Aga algpõhjust tuleb tõesti otsima hakata, 3 kala korraga haiged :shock:

Ostan bakterhaiguste vastase ravimi Sera Bactotabs´i? Juhul kui seda poes saadaval ei ole, kas siis sobiks nt JBL Ektol Fluid?
Kuidas ravimit kasutada-loodan, et see on arusaadavalt kirjas kasutusjuhendis.. Kas mingeid erilisi ettevalmistusi enne ravi alustamist tegema ei pea?
Ühesõnaga, niipalju kui ma nüüd uurisin ja aru sain: esiteks bak.vastane ravi-kui see nädalaga tulemusi andnud ei ole, siis tuleks teha veevahetus ja söega filtreerimine 24h ja panna sisse seenhaiguse vastane ravim. Olen õigesti aru saanud?

Tänud!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 27, 2011 09:23 
Guru
Kasutaja avatar

Said õigesti aru jah. Enne ravimi akvaariumisse panekut peaksid veel üle mõõtma NO3 (ikkagi olen segaduses, kas sa mõõtsid nitriite või nitraate). Kui see jääb normi piiresse, siis midagi muud veega teha ei ole vaja. Kui on üle normi, siis tuleb vahetada enne 30-40% akvaariumi veest.

Enne ravimi akvaariumisse panekut peaks eemaldama filtrist filtrimaterjalid. Kui sul on söefilter, siis see tuleb päris välja võtta, svammid tuleb jätta akvaariumisse vabalt ujuma. Kui sul on välisfilter, siis tuleks eemaldada ainult peenemad svammid, keraamika ja muu võib jääda filtrisse.

Üles
 Teema pealkiri: Tere taas
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 27, 2011 04:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, NO3 testi tegin-JBL oma see ja ausalt öeldes keeruline aru saada sellest testist-värvuse järgi oli normi piires.
Kuna ma olen ise haige, siis palusin õel ravimit ostma minna kaladele, sai enne ka helistatud kahte poodi ja uuritud, kas olemas Sera Bactotabsi-öeldi, et olemas. Nüüd õde poes kohal, helistas ja ütles, et neil ei olegi sellist ravimit ](*,) On Sera Bactobur, ei muud. Igaksjuhuks lasin ära osta. Kas mul oleks üldse sellest bactobur´ist abi? Kui ei, peab homme uuesti ja mujale minema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 27, 2011 06:40 
Guru
Kasutaja avatar

Sobib see tavaline bactopur ka.

Üles
 Teema pealkiri: Aitäh
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 27, 2011 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge! Karbi taga olev info: Doseerimine 1tablett 50l vee kohta, tablett tuleb torgata krundi sisse. Vahendi kasutamisel mitte filtreerida vett läbi söe. Kolme päeva möödudes vahetada välja 50% veest.

Praegu 1 tab lisatud. Pakis 8 tabletti. Peaks pool veel panema, kuna akva 70l? Ja mina teen ravi 7 päeva eks, enne kui vett vahetama hakkan?

Kas ravi ajal annan neile ikka oma sööki edasi, või on parem kui paastuvad sellest??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 29, 2011 01:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ravi ajal üldiselt soovitatakse kalu vähem või siis üldse mitte sööta.

Sinu asemel tulevikus vahetaksin iga nädal vett.

Üles
 Teema pealkiri: Nii,
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 30, 2011 01:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ravi käib. Neljapäeva õhtul suri esimene danio, täna teine. Üks haige peab veel vastu-tal soomused ei ole niiväga turris, kui teistel olid, kõht punnis küll.. vahel kui ujuma tuleb teiste sekka, siis ega ta rahu ei saa-ajavad taga vaesekest.
Kui tema ka ei pea ravi lõpuni vastu, kas siis lõpetan tab. kuuri või teen lõpuni välja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 30, 2011 07:13 
Guru
Kasutaja avatar

Niikaua, kui on akvaariumis teisigi kalu, siis tuleb igal juhul ravi lõpuni teha. Kui üldse enam kalu alles ei ole jäänud, siis võib kaaluda lihtsalt akvaariumi tühjakstegemist ja desinfitseerimist, et haigustekitaja alles ei jääks.

Üles
 Teema pealkiri: Tere
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 02, 2011 03:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahjuks ravi ei andnud tulemusi. Viimane haige Danio suri täna.. ta oli nii vapper ja juba tundus, et saab terveks, aga..
Akvas siis praegu kaks tervet, ptui-ptui-ptui kala, Danio ja Labeo.

Nüüd siis teen veevahetuse, akva puhastada ja söega filtreerimine 24h. Svammid jätan akvaariumi ujuma. Söe topin siis svammide arvelt vabanenud ruumi? Kas pean panema söe ka enne kusagile sisse, nt õhukese suka vms?

Peale 24h söega filtreerimist tuleb teha uus veevahetus? Mida svammidega teha-nad veel kuidagi üle puhastama? Ja kas on vajalik osta söefilter, et ravimijääke veest eemaldada?

Muretsen uue NO3 testi (kodus olev mul aegunud). Kas veel oleks tarvis mingit testi osta? Denitrol oleks vajalik?

Suured tänud minu paljudele küsimustele vastamast!

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver