tahavd saba anda
eile üks uhke ja suure sabaga kala oli pidevevalt sabapidi põjas ja nina üles poole kõhtu näitams, panin soolvette, olukord paranes, panin akvasse sama lugu. lõpuks jätsin ta ööseks soolavette (1tl ühe liitri kohta) ja pistsin ta siis kotisees akvaariumi ulpima, hommikul kala terve ja reibas, lasin akvasse. tunniajapärast vaatan, et rõõmus ringi ujuja jälle filtritaga ja kõhuke üles poolel, korjas kokku pistsin soolvette, nüüd rõõmsasti juba tunnike seal soolvees ligunenud ja elab kala elu, panin talle ühe seltsilise juurde, sest too kah kippus filtri juurde uimerdama ja surijanägu tegema. mida nüüd teha? kala soolast välja võtta ei saa, sest tahab sabaanda, akvat soolaseks teha ei saa, sest ancistrused ei taha soola, teised kalad veetsid mul öö lillavees (üli lahjas). algselt oli mul kolm probleemset gupit, üks sai normaalseks peale esimest soolavanni (13minutit kestis) isased said veel ka teise vanni ja üks isastest jäigi soolasisse elama ja teeb seda praeguseni. kuhu kala näidata või kust saada abi ja teadmisi edasi tegutsemiseks? haigusnähte ma ise küll tal ei näe (lugesin artiklit haiguste kohta)
tänan