foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Neoonidel valged laigud
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 13, 2011 08:21 
Akvarist

Akvaarium 54 l, käinud u. poolteist aastat. Asukad: Danio rerio-6, Paracheirodon innesi-5, Barbus titteya-4, Otocinclus affinis-2, kümmekond elustaime.
Sera sise(bio)filter kuni 120 l. Veesoojendi.
Valgus 11 h.
Veevahetus 2 x kuus 7-10 l.
NO2 - 0
NO3 - 0
ph umbes 7,5-7,8 (pole ammu mõõtnud)
Valged kuni hallikad sametitaolised kehapinnast kõrgemad laigud suurusega 1-2mm mõne neooni sabauimel, kõhualusel uimel ja küljel (sinise triibu peal).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 14, 2011 01:45 
Akvarist

Veetemperatuur ca 26 kraadi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 15, 2011 02:52 
Akvarist

Ühel neoonil on 2mm valge täpp küljel ja kaks 1mm täppi sabauimel. See kala hoiab täna saba allapoole kaldu ja veidi kõigutab keha üles-alla.
Esimene valge laik tekkis ühe neooni sabale juba ammu. Haigus on edasi arenenud aeglaselt.
Tegin ka ravi. Esimene kord kasutasin raviks A-Zoo Bacteria Treatment´i.
Kui see ei aidanud, arvasin et ehk on tegemist seenhaigusega ja kasutasin TetraMedica FungiStop´i. Seejärel tegin ravi JBL Punktol Ultraga. Teises akvaariumis sain selle abil lahti ühe komeedi sabal olevast mannaterast.
Kuna tulemust ei olnud, tegin ravi kahe uue preparaadiga samaaegselt (nagu tootja soovitab raskemate juhtumite korral) :
eSHa 2000 JA EXIT. Kuid ikka ei saanud probleemist lahti.
Ravimite kasutamisel järgisin instruktsioone ja kahe erineva ravi vahel vahetasin vett ning pidasin vahet ca üks nädal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 15, 2011 08:02 
Akvarist

Mida teha :?: :?: :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 15, 2011 09:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Vaatan, et oled juba mitu päeva püüdnud oma kaladele abi saada. Lugejaid paistab olema, aga ilmselt ei oska keegi Sind konkreetselt aidata. Ka mina mitte.

Punktol on mannahaiguse ravim. Kirjutasidki, et said teises akvas tollest haigusest jagu. Nende teiste laikude peale ta ilmselt ei hakka. Ma ei saa päris täpselt pihta, mis laigud Su kaladel on. Kas on vatitupsu moodi? Äkki suudaksid pildi kuidagi üles panna?

Kas Sul on tõesti 54-ses 17 kala? Tundub et paljuvõitu. Sellise koguse (kui ikka tõestui 17 kala) elanike puhul teeksin ma veevahetust iga nädal. Kas näidud on ikka tilgatestitega tehtud?

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 01:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mitte et ma kalu ei armastaks aga, kõikide nende ravimite peale pandud summade eest saaks juba terve parve uusi neoone:)

Kalad on nagu meie, igal ühel on eluiga erinev.

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri: Re: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 01:37 
Moderator
Kasutaja avatar

RyDos kirjutas:
Mitte et ma kalu ei armastaks aga, kõikide nende ravimite peale pandud summade eest saaks juba terve parve uusi neoone:)

Kalad on nagu meie, igal ühel on eluiga erinev.

Ei saa kuidagi sotti, mida Sa öelda püüad. Haiged ju on neoonid. Ja kui neil on miskit nakkavat?! Seal on ju ka teisigi kalu!

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen materialist, ning neoon ei ole selline kala kes elab akvaariumis 10a ning tuleb sööb käest. (minu arvamus)
Peale 5 ravimi katsetamist, ma pigem eemaldaks haiged kalad seltskonnast, et teisi kalu hoida, ja teised on saanud ka paraja portsu ravmieid, peaksid ka tugevamad olema nüüd.

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 10:55 
Akvarist

Veetestid on tehtud ikka tilkadega - Sera NO2 ja NO3.
Kalu on vast veidi üle normi kui nad suureks kasvavad.
Troopilises mageveeakvaariumis on piirnormiks 1cm kalade kehapikkust 30cm2 veepinna kohta. Minul tuleb täiskasvanuna nende kalade kehapikkuse summa ca 78cm. Minu väikese akva veepind on aga 1800cm2, mis vastab 60cm kalade kogupikkusele. Praegu aga on kalad saavutanud keskmiselt 60% oma täismõõtmetest. Seega ei tohiks selle koha pealt veel probleemi olla. Vee lainetus, mille takitab Sera filter, suurendab veel kasulikku veepinda. Samas varsti kolivad need kalad 160 liitrisesse ja sealsed asukad omakorda veel suuremasse.

Üles
 Teema pealkiri: Re: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 08:42 
Moderator
Kasutaja avatar

RyDos kirjutas:
Olen materialist, ning neoon ei ole selline kala kes elab akvaariumis 10a ning tuleb sööb käest. (minu arvamus)
Peale 5 ravimi katsetamist, ma pigem eemaldaks haiged kalad seltskonnast, et teisi kalu hoida, ja teised on saanud ka paraja portsu ravmieid, peaksid ka tugevamad olema nüüd.

Kõik inimesed ei ole materjalistid. Ikka tahetakse omi kalu päästa. Kulub küll hunnikus raha ja närvikulu ravimite peale, aga pärast on mõnus tunne, et said hakkama. Las siis akula püüab omi kalu rahus päästa ning katsuks talle pigem abi anda. Kuigi Sinu suhtumine asjasse ka mõistetav ning tihtipeale on targem Sinu pakutud teed minna. Olen täitsa nõus. Aga hetkel otsitakse abi ja see on kalaomaniku otsus. Katsuks teda ikkagi aidata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 08:49 
Moderator
Kasutaja avatar

akula kirjutas:
Veetestid on tehtud ikka tilkadega - Sera NO2 ja NO3.
Kalu on vast veidi üle normi kui nad suureks kasvavad.
Troopilises mageveeakvaariumis on piirnormiks 1cm kalade kehapikkust 30cm2 veepinna kohta. Minul tuleb täiskasvanuna nende kalade kehapikkuse summa ca 78cm. Minu väikese akva veepind on aga 1800cm2, mis vastab 60cm kalade kogupikkusele. Praegu aga on kalad saavutanud keskmiselt 60% oma täismõõtmetest. Seega ei tohiks selle koha pealt veel probleemi olla. Vee lainetus, mille takitab Sera filter, suurendab veel kasulikku veepinda. Samas varsti kolivad need kalad 160 liitrisesse ja sealsed asukad omakorda veel suuremasse.

Kalu on tõesti üle normi ja tegelikult arvestatakse mõõtmisel kalade täiskasvanud ea pikkust mitte seda, kui suureks nad kasvada võiksid. Pisikeses akvas nad ei kasvagi, vaid jäävad kängu. Seega peaks juba alguses looma neile vajalikud tingimused. Arvestada tuleks ka kalade käitumist - kes territoriaalsed, need vajavad veel rohkem vett. Ei saa alati võtta üks-ühele suuruse järgi.

Kena on see, et saad omale kohe varsti suurema akva ning kalad saavad paremad elamistingimused.

Haiguse ravi koha pealt ikka loodaks, et Maria tuleb appi.

Üks küsimus mul küll veel tekkis. Kas ikka enne uue ravi panemist tegid filtreerimist läbi söe minimaalselt 24 tundi? Kirjutasid, et vahetasid vett ja tegid nädala pausi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 10:21 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ilma fotodeta ei tule isegi Maria appi, sest kui 5 erinevat ravimit ei ole tulemust andnud, siis sellisest kirjeldusest kindlasti ei piisa, et öelda, millega tegemist võiks olla.

Hea oleks saada laikudest / haigetest kaladest foto lähivaates ja akvaariumist suures plaanis ka eraldi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

No näe, akula, Maria täitsa aitamas! Nagu juba ennist mainisin - hea oleks pilte üles panna. Sul ju albumis on. Järelikult saad hakkama. Ei maksa jokutada. Nii mõnigi pikatoimeline on tänu sellele oma kaladest ilma jäänud.

Postitasid oma mure 13-ndal. Täna on juba pea 18-nes. Mitu päeva tühja läinud. Kui oleksid selle ajaga mõne pildi üles pannud, oleksid vast ka abi saanud. Nüüd kulub veel vähemalt paar päeva. Tihtipeale see oluliselt määrava tähtusega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 23, 2011 06:41 
Akvarist

Panin siia albumisse kaks pilti haigest neoonist.
pH on umbes 8 ( tegin 3,0-10,0 testiga, see pole vist väga täpne )

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver