foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Paln kiiret abi!!!
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 04, 2011 04:51 
Akvarist

Tegu siis terneetsiaga. Muidu alati olnud rõõmus ja elav kala, nüüd ujub väga imelikult - nina pinnal, saba all, ja nagu püüaks ülesse poole niiviisi saada (endal saba ripub all pool) Füüsiliselt ei tundu tal midagi teisiti olevat- lõpused on punased, kuid temal on need alati sellised olnud. Ei kujuta ette, milles asi võib olla. Vahel läheb põhja, seal olleks vajub külili, ka ujudes. Kas võib olla ka ujupõie viga(vabandan kui väga loll arvamus tundus) või asi milleski muus?
Tänud ette ja ootan kiiret vastust!
ps. kui pilt midagi annaks, võiksin ka pildi teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 09:21 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Me võime siin oletada, milles probleem on aga aidata ikka ei saa, enne kui ei ole akvaariumi ja seal toimuva kohta lisainfot. Selleks on Parasiitide ja haiguste alarubriigi kõige ülemises otsas kleeps "enne postitamist loe seda", mida tuleks enne postitamist lugeda. Seal on tumedas kirjas toodud info, mille peaksid lisaks kirja panema. Pilt oleks samuti väga hea abimees, siis oleks selgelt näha ka see, mida sa võibolla ise ei oska tähele panna. Pildistada tuleks kindlasti liikumisreziimil ja soovitavalt ilma välguta (akvaariumil peaks tuli põlema), et foto liiga udune ei jääks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 12:32 
Akvarist

1. akvaariumi mahutavus liitrites - 60liitrit
2. akvaariumis olevad seadmed (filter, soojendi, lisa-CO2 jms.) filter, soojendi
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus - umbes paari nädala kuni kuu tagant puhastan, vett valan tihedamini juurde.
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed - temp umbes 22-23kraadi. pH- 7,6 KH 20 (see on alati nii olnud, pole kunagi alla saanud) ja no3- 10 ja 25 vahel (kasutan jbl easy test-i)
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki)
Guppid, üle 10. kaks ancistrust, kolm corydorast, kolm barbust, kaks terneetsiat ( üks nüüdsest surnud)

Kala surnud. Siiski tegin pilti, sest tahaskin väga teada, mis tal viga võis olla. Võibolla mingi haigus, mis ka teistele võis edasi kanduda( teeksin ravikuuri).
http://imageshack.us/photo/my-images/685/pa040059.jpg

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 08:48 
Guru
Kasutaja avatar

See on suure tõenäosusega veest tingitud häda + on näha sisemise bakteriaalse infektsiooni sümptomid aga surma põhjuseks pakuks hoopis mingit masti mürgitust, kuna kala käitumisest võib oletada, et närvisüsteemis läks midagi sassi ja selle kõige tõenäolisem põhjus on kas ammoniaagi või nitraadiühendite mürgitus. No3 on normi piires aga mis see test NO2 kohta räägib? Veevahetusi peaks tegema kindlasti regulaarsemalt ja tihedamini. Klõpsa mõni pilt allesjäänud kaladest ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 08:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mulle vägisi tundub, et Sul on seal kalade uputus - tiba üle kahekümne kala 60-nes liitris. Ancistrused kasvavad umbes 13-sentimeetriseks. Gupid paljunevad.

Mina sifooniks põhja ja vahetaks vett sellise koguse kalade juures igal nädalal korra (näiteks laupäeviti 20-30 %). Kahe nädala kuni kuu tagant akva puhastamine tundub kurjast olema. Aga eks paljugi sõltu testidest. Kui tihti neid teed? 1in5 (easy test) ei lähe arvesse - valetab! Hangi korralikud tilgatestid. Mis NO2 räägib?

Mida tähendab - valan vett juurde? Kas Sul on nii suur aurustumine? Vee juurde kallamine ei paranda vee kvaliteeti. Kakk ja sodi on vaja ikkagi põhjast kätte saada.

Temperatuur võiks olla miinimum 24 kuni 26 kraadi. Troopika kalad ju.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 10:33 
Akvarist

NO2 oli selle easy testi järgi täiesti normis ka. Aurab ka palju ära vett, see on nõme. püüan teha teistest kaladest pilti, kui võimalus tekib.
Enne seda probleemi sai toodud aklvaariumisse sammalt, ei oska öelda täpselt milline, aga kas see võis ka mõjutada midagi? ( sambla kogus oli umbes 2 pihutäit, päris palju siiski)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 10:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Kust Sa sammalt tõid? Ikka akvapoest? Vaevalt, et kusagilt õuest kraapisid! Ma ei usu, et selles probleem on.

Ma Sinu asemel ei usaldaks kohe kuidagi seda easy testi.

See surnud kala pilt - selle kohta kirjutas ka Maria. Konkreetset haigust seal ma ei näe. Pigem tõesti, et kala kehva vee kvaliteedi tõttu surnud.

Ma ikkagi eeldaks, et Sa loed mu eelmise postituse uuesti läbi ja talitad selle järgi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 10:48 
Akvarist

Antsud mul on juba täiskasvanud ammu, ja umbes 7cm pikad. Enam pole ammu kasvanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 10:49 
Akvarist

Jah sambla tõin akvapoest, kui palju need testid maksavad(tilkadega)? Mul on tõesti majanduslikult päris kitsas, kallist lõbu selle koha pealt lubada ei ole võimalik..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 11:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Sammal akva poest mingit kahju Su kaladele ei tee.

7 cm ei ole veel korralikult täiskasvanud ants. Tema normaalseks kasvuks ettenähtud akvas saavutab ta pikkuse umbes 13 cm! Sinu akvas ilmselt ants suuremaks ei kasvagi, kuna akva suht väike ja teisi kalu ju ka veel. Tema organism lihtsalt jääb kängu ning ta kannatab selle all.

Tilgatestide puhul esimese korraga tuleb ikka päris suur raha välja käia, aga nad kestavad kauem kui easy test ning on palju usaldusväärsemad.

Ilmselt on Sul vanemad ka toeks akvaristikas, kust Sa muidu akva oleksid saanud. Ja ehk ikka nende nõusolekul soetasid selle. Ju nad ikka peaks teadma, et kalade hooldamisele kulub raha ning on nõus vajalikuga aitama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 11:59 
Akvarist

Peaksid jah toetama, kuid ütlevad, et sinu hobi, sinu taskurahast (samuti nad ei mõista, miks on mingeid mõttetuid teste vaja, neinde meelest täiesti tühi raharaisk).. kahjuks. Aga umbes palju need tilgatestid maksavad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 06, 2011 10:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Olen hetkel tööl, ei saa karbilt järele vaadata, aga umbes 4 € üks pudelike. Mine "Kalakese" kodulehele. Sealt peaksid saama näha täpsemalt.

Emme-issi võiksid tiba foorumist infot lugeda, mida ja milleks vaja on, et veidikenegi Sinu hobiga kursis olla. Võib arvata, et neil kiire, aga äkki Sul siiski õnnestub neid lugema saada.

Ole tubli!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 06, 2011 11:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
No üldiselt on kalu sellise akva kohta paljuvõitu ning veevahetus liiga napp. Testidest tähtsamgi on teha iga nädal veevahetus ja pakun et vähemalt 30%, tegelikult 50% oleks isegi etem. Probleemid on ilmselt seotud vee kvaliteediga, vee kordasaamine on olulisem kui teada saada et veega ongi halvasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 06, 2011 01:28 
Guru
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
See surnud kala pilt - selle kohta kirjutas ka Maria. Konkreetset haigust seal ma ei näe. Pigem tõesti, et kala kehva vee kvaliteedi tõttu surnud.

Ma iga kord ei viitsi väga pikalt kirjutada, sest mul ei ole selle jaoks lihtsalt aega aga sellel kalal on haigustunnused täitsa olemas. Kõht on sirgjooneline ja soolestiku kohalt pundunud, mis viitab sisemisele bakterinfektsioonile (see ei pruugi olla nakkav, mitte ehmatada!) Samale hädale viitab ka lohk seljal ehk n.ö. rasvakühmu puudumine, mis näitab seda, et sooleprobleem on olnud pikemat aega ja seetõttu ei ole kala olnud võimeline toitaineid korralikult omastama. Kuna sooleprobleeme soodustava asjaoluna on esikohal vee puhtus ja teemaalgataja veevahetuse intervallid on kaootilised ja suurte vahedega, siis siit tekib ka põhjuslik seos veekvaliteedi ja kala haigestumise vahel. Teisel ja samuti olulisel kohal soolehädade puhul on ühekülgne toit.

Mürgistusele viitab silmas olev verevalum ja lõpuseliistakute värvumine tumepunaseks. Samas siin võib oluliselt pilti moonutada kala suremise ja pildi tegemise vahel olnud aeg. Veekeskkonnas on üldiselt sellised asjad ka paremini hinnatavad, kui kuival pinnal aga esialgu pakun surma põhjuseks seda. Kuna kala oli haiguse tõttu niigi nõrk, siis on see ka tõenäoline põhjus, miks just see kala suri ja teistel midagi häda ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 06, 2011 04:54 
Akvarist

Suured tänud vastuste eest!Püüan siis tihedamini hakata akvaariumi koristama ja püüan anda mitmekesisemat toitu.
ps. kui mul ka oleksid need testid, ja kui ma ka teeks neid ja midgi korrast oleks, ei oskaks ma midagi teha.
Kas neutraliseerimiskivi on paha mõte, kui akvaariumi panna?

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver