foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: guraami küljel imelik laik
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 01, 2011 08:42 
Akvarist

akva 120 l
NO2 - 0,05 ja 0,1 vahel
NO3 - 20
KH - 9
GH - 15
PH - 8
Näidud võetud täna 2 h peale veevahetust - 3 päeva tagasi olid näidud samad

Probleem siis ühe guraamiga - juba kuu aega selline imelik laik küljel. Nagu oleks soomused maas. Hommikuti oleks laik nagu väiksem - õhtuks jälle suurem. Käitumiselt on kõik normis - söömas on esimesena. Teistega ei kakle.
Käisin oma murega Kalakeses - seal soovitati sellist rohtu nagu EXIT. Tegin 5 päevase kuuri - ja ei midagi. Pikendasin veel 2 päeva - ikka ei midagi. Vahetasin 25 % vett ja 24 tunniks filtrisse süsi sisse. Läksin siis Kalakesse tagasi - teine müüja soovitas sellist rohtu nagu eSHa 2000. Tegin ka selle kuuri läbi - ikka tulemusteta. Hommikuks nagu oleks laik vähenenud - õhtuks jälle suurem tagasi. Täna siis tegin 50 % veevahetuse ja hetkel uus söepadi filtris. Mis siis nüüd edasi teha?
Akva natuke ülerahvastatud - tahtsin guraamid suurde 400 l akvasse ümberkolida - aga hetkel ei julge.
Akvas siis elutsevad
3 guraamit
2 klouni
2 antsu
2 SAEd
12 neooni
4 mollit + hunnik pisikesi ja mõned gupid

Pilt minu albumis. Mõistus otsas - palun nõuandeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 01, 2011 09:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Vot ei ole absoluutselt nende Kalakese uute ravimitega kursis. Kui sa toimeained kirjutaksid mulle siia, siis oleks veidi parem olukord ja saaks analüüsida, mis edasi teha.

NO2 on sul liiga kõrge. Aga see ei ole otseselt haiguse algallikas, ehkki võis sellele kaasa aidata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 01, 2011 09:27 
Akvarist

Aitähh Maria kiire vastuse eest!

eestikeelsel juhendil toimeaineid kirjas pole. Aga niipalju kui ma saksakeelsest välja lugesin:
EXIT:
1 ml - methylthioninumchlorid 3,98mg, Ethacridinlactat 6,3 mg; Malachitgrünoxalat 0,31 mg; Methyl-rosaliniumchlorid 0,79 mg
ja eSHa 2000:
1 ml - Ethacridinlactat 6,3 mg; Kupfer2+ 3,2 mg; Methylorange 0,26 mg; Proflavin 1 mg

NO 2 kõrge tase tuli ka mulle üllatusena - sest tavaliselt on see normis olnud. Ise kahtlustan, et need ravikuurid keerasid asja paigast ära.
Kuidas asja nüüd joonde uuesti saaks? Ja kuidas kala aidata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 01, 2011 09:35 
Akvarist

http://www.eshalabs.com/esha2000.htm
http://www.eshalabs.com/exit.htm

leidsin netist ka nende ravimite leheküljed - ehk on abiks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 06:40 
Akvarist

Tere
Ph on nagu tiba kõrge,aga see paks kõikidele kaladele ühtemoodi mõjuma .Mis värvi see laik on,kas pigem hall või punane?Äkki saad pildi panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 06:49 
Akvarist

laigust on pilt minu albumis. Kummaline ongi just see, et hommikuks on laik peaaegu läinud - ja õhtuks jälle tagasi. Müstiline. Laik ise selline punakas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 09:50 
Guru
Kasutaja avatar

Või nõndaks. Proovi parem JBL Gyrodoli. Enne tuleb söega vähemalt 48h vesi läbi filtreerida (pane ikka graanulid, mitte padi) ja kuna sul NO2 selline on, siis 1 veevahetus tuleks veel teha enne uue ravimi doseerimist.

Aga need eshad on päris pull värk. Kui keegi ütleks mulle nüüd doseeringu ml/L kohta ja pudelite suuruse ka (mitu ml 1 pakend sisaldab), siis oleks veel põnevam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 11:11 
Akvarist

doseering oli siis:
ESHa EXIT:
1.päev 20 tilka 100 l vee kohta
2.päev 10 tilka 100 l vee kohta
3.päev 10 tilka 100 l vee kohta
vajadusel ka 4. ja 5. päeval 10 tilka 100 l vee kohta
20 tilka= 1 ml
pudel 20 ml ja jätkub 3 päevaseks raviks 1000 l akvaariumile

ESHa 200:
1.päev 25 tilka 100 l vee kohta
2.päev 12 tilka 100 l vee kohta
3. päev 12 tilka 100 l vee kohta
20 ml pudelist 3 päevaks 800 l akvaariumile

Lähen siis ja ostan Gyrodoli. Teen uue veevahetuse ja ostan siis ka need söegraanulid.
Küsimus veel, mul on see juweli filter - see siuke neljakandiline suur kast akvaariumi nurgas, kus käivad sees 4 filterpatja. Kas ma need fitripadjad peaksin söegi filtreerimise ajaks eemaldama? Ja kas need söegraanulid pistan lihtsalt mingi kotikesega sinna filtrisse?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 11:38 
Guru
Kasutaja avatar

deia kirjutas:
Lähen siis ja ostan Gyrodoli. Teen uue veevahetuse ja ostan siis ka need söegraanulid.
Küsimus veel, mul on see juweli filter - see siuke neljakandiline suur kast akvaariumi nurgas, kus käivad sees 4 filterpatja. Kas ma need fitripadjad peaksin söegi filtreerimise ajaks eemaldama? Ja kas need söegraanulid pistan lihtsalt mingi kotikesega sinna filtrisse?

Täpselt nii. Filtrimaterjali võtad välja ja jätad seniks akvaariumisse ujuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 09, 2011 11:10 
Akvarist

Sai siis nüüd tehtud Maria õpetuse järgi.
Kõigepealt uus veevahetus 50%; siis 48 h söegraanulitega vesi läbi filtreeritud ja nüüd hetkel Gyrodol sees. Doseerisin 25 ml 100 l veele. Eestikeelset õpetust kaasas polnud - niipalju ma lugesin välja inglise ja venekeelsest õpetusest. Homme hommikul saab 48 h täis kui rohi sees on.
Aga tulemusi pole - auk emasel guraamil ikka samasugune + on lisandunud veel mõned kestendavad kohad. Ja samuti on nüüd ka isasel guraamil alumise uime peal suur auk sees.
Mis nüüd edasi siis? Homme peaksin siis uue sögraanulikotikese filtrisse panema. Kas korrata ravi sama rohuga?
Kalad ise tunnevad ennast hästi - söövad - kõht kinni pole- ennast ei peida- kõik OK. Aga need jubedad augud...

Ahjaa - mõõtsin huvipärast ära kraanivee NO2 - see sama, mis akvaski 0,05. Tegu oma puurkaevu veega, mis käib küll enne igasugustest filtritest läbi.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver