Vabanda mu hetkelist vihastamist aga:
MIKS sa paned 126 liitrisesse 6 kala? Kas sa lugesid kuldkalade kohta eelnevalt? Miks põhjakoristajaid vaja on? Teod söövad vetikat piisavalt, see ei ole põhjus miks võtta soojaveelembelist ancistrust või mõnda muud tegelast.
Kasuta otsingut ja loe.. loe loe loe. 126 ... ma pidasin oma 125'ses kahte kala, jäi väikseks...
Aga asjast: karta on, et see on ich ehk mannatera. Väga tavaline mure kuldkaladega - sa kas saad nad terveks või nad jäävadki koguaeg seda põdema. Lihtsalt infoks, et mina ei paneks elusees kuldkalu tooresse vette (bakterikultuur aitab natuke aga siiski - vesi vajab aega, et see keskkond paika loksuks). Selleks oleks tasund võtta mõned vastupidavad kalad, näiteks gupid, kes sul kuu-kaks akvaariumit nn käima tõmbavad ja alles siis kuldkalad toonud ja gupid ära andnud. Karsumm kuldkalad uude vette on riskantne. Ei ole nad siuksed tegelased, kes kõike taluvad (a la purgis elamist jne). Oeh jah... miks me neid samu postitusi nii palju koguaeg siin näeme
Kurb hakkab lausa...
Mannatera haigusega on see lugu, et sa pead ravima kogu akvaariumit. See, et ühel kalal on täpike ei tähenda, et teised ei nakatuks. Ich on parasiit. Ichi raviks on olemas loomapoes spetsiaalsed vahendid, rvai kestab vähemalt 7, mina soovitaks isegi 14 päeva. Aga ravi osas suudab ehk keegi teine paremat nõu anda. Maria äkki?
Kui sa nüüd solvusid selle peale siis mine mõtle veidike ja tule tagasi ning loe uuesti ja siis hakka otsima infot üldse nende kalade kohta, kelle sa ostsid. Kuidas neid pidada jne. "Põhjakoristajad" on täiesti üleliigsed aga no mis teha kui nad juba olemas on. Siiski on sul seal liiga palju neid kalu. 2x nii palju kui võiks! Ega põhjakoristajadki nööpnõela suuruseks jää.