foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure kuldkalaga
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2011 04:31 
Akvarist

mina pöördun teie poole sama murega.

Akvaarium on 126 L
Temperatuur 21
Akvaarium sai elustaimedega üles pandud 25.09.2011. Panime filtrisse bakteritekoloonia ja esimesed kaks kuldkala tõime 01.09.2011. Praeguseks on 2 põhjakoristajat, 2 õunatigu ja 4 kuldkala.

Akvaariumil on välisfiltriga (CristalProfi greenline). Veevehetust teinud 1 korral 1/4 ulatuses nädal tagasi.

2 päeva tagasi märkasin kahel kalal (kes kõige esimesena toodud) hästi pisikesi valged täppe uimedel. Tänaseks on suuremal kuldakal mõni üksik täpike, aga väiksem on juba üleni täppe täis. Ülejäänud kalad on täppidest veel puhtad, aga kardan,e t ka nemad võivad nakatuda.

Palun andke nõu, kuidas peaksin kalade päästmiseks edasi käituma. Kas vahetan akvaariumis vett või alustan mingi ravimi kasutamist.

<<<<Igaüks võiks teha oma kalade probleemidega oma teema, pärast mööda neid mammutteemasi on ikka väga tülikas otsida vajalikku infot.
Mured ju erinevates akvades milledel erinevad "setup" id ...
tommike>>>>>
P.S. kuupäev 25.09.2011 saabub alles ülehomme...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2011 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vabanda mu hetkelist vihastamist aga:
MIKS sa paned 126 liitrisesse 6 kala? Kas sa lugesid kuldkalade kohta eelnevalt? Miks põhjakoristajaid vaja on? Teod söövad vetikat piisavalt, see ei ole põhjus miks võtta soojaveelembelist ancistrust või mõnda muud tegelast.

Kasuta otsingut ja loe.. loe loe loe. 126 ... ma pidasin oma 125'ses kahte kala, jäi väikseks...

Aga asjast: karta on, et see on ich ehk mannatera. Väga tavaline mure kuldkaladega - sa kas saad nad terveks või nad jäävadki koguaeg seda põdema. Lihtsalt infoks, et mina ei paneks elusees kuldkalu tooresse vette (bakterikultuur aitab natuke aga siiski - vesi vajab aega, et see keskkond paika loksuks). Selleks oleks tasund võtta mõned vastupidavad kalad, näiteks gupid, kes sul kuu-kaks akvaariumit nn käima tõmbavad ja alles siis kuldkalad toonud ja gupid ära andnud. Karsumm kuldkalad uude vette on riskantne. Ei ole nad siuksed tegelased, kes kõike taluvad (a la purgis elamist jne). Oeh jah... miks me neid samu postitusi nii palju koguaeg siin näeme :( Kurb hakkab lausa...

Mannatera haigusega on see lugu, et sa pead ravima kogu akvaariumit. See, et ühel kalal on täpike ei tähenda, et teised ei nakatuks. Ich on parasiit. Ichi raviks on olemas loomapoes spetsiaalsed vahendid, rvai kestab vähemalt 7, mina soovitaks isegi 14 päeva. Aga ravi osas suudab ehk keegi teine paremat nõu anda. Maria äkki?

Kui sa nüüd solvusid selle peale siis mine mõtle veidike ja tule tagasi ning loe uuesti ja siis hakka otsima infot üldse nende kalade kohta, kelle sa ostsid. Kuidas neid pidada jne. "Põhjakoristajad" on täiesti üleliigsed aga no mis teha kui nad juba olemas on. Siiski on sul seal liiga palju neid kalu. 2x nii palju kui võiks! Ega põhjakoristajadki nööpnõela suuruseks jää.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2011 06:13 
Akvarist

kes tahab, see vihastab, peaasi, et kergem hakkab....

see on mu esimene akvaarium ja v-o tõesti olen selle üles seadmisega eksinud. otsisin ja lugesin nii palju, kui lugeda oli ja leidsin. akvaariumit üles seades konsulteerisin ma enda arvates selle ala spetsialistidega. kala poest kala valides sai iga kord müüjale selgitatud, kui suur akvaarium ning kes seal sees elab. müüja enda sõnad olid lausa, et sellesse akvaariumisse mahutaks ära 6 kuldkala. ei osanud karta, et need müüjad, kelle käest kalad ja akvaariumi ostsin, udupuhujad võivad olla.

aga siiski on eesmärk praegu kalu aidata, mitte siin foorumis üksteisega kakkuma hakata.

rõõmsat meelt!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2011 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Alusta raviga nii ruttu kui võimalik. Soovitan soojalt nt. esha exitit (müügil ainult Kalakeses), mille kasutamine on võrreldes teiste ravimitega väga mugav. Temperatuuri võiks ravi ajaks tõsta kõrgemale, nii umbes 25 kraadini (tegelikult taluvad kuldkalad ka kõrgemaidki temperatuure). Peaasi, et temperatuuri tõustes oleks õhustus korralik. Rohkem juhiseid ravi läbiviimisest saad poest.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri: Algaja
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2011 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Muidugi algajal juhtub, aga alusta nüüd kindlasti ruttu raviga. Ich-iga võib ikka üldiselt ka hästi minna...- ses mõttes, et annab välja ravida.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver