foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 11, 2011 04:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Eileveel ujus Betta rõõmsalt ja aktiivselt ringi ning tuli, nagu ikka, iga liikumise peale nina vastu klaasi uudistama. Täna hommikul oli põhjas külili. Söömise ajaks vedas ennast üles, et siis kohe tagasi põhja minna. Pole sellist käitumist temal kunagi näinud. Nüüd pealelõunaks ainult pikutab külili põhjas, ega liiguta enam üldse (hingamist on näha).

Esiti kahtlustasin mannaterahaigust, kuid mulle siiski tundub, et see puru tema kehal on hoopiski liiv (tükid on erineva suuruse ja värviga). Panin pildid albumisse, loodetavasti on sealt midagi aru saada. Kala pikutab akvaariumi tagaosas, raske aru saada, mis kehal ja uimedel täpselt on. Kas mannaterahaigus muudab ühe ööga kala nii loiuks? Olen väga mures, mis teha annaks? Temperatuuri tõstsin 30 kraadi peale. Veeteste kahjuks kodus ei ole ja hetkel pole võimalik ostma minna. Vees muidu muutusi pole märgata, on kogu aeg ühesugune olnud.

25L
sisefilter, soojendi
veevahetused kord nädalas 20%, viimane veevahetus kolmapäeval
temperatuur 30C
1 betta ja eelmisel nädalal uue asukana toodud beebi-ancistrus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 11, 2011 05:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mul tekkis ka esimese hooga mõte, et tegu mannakaga. Kui kala end liigutab, kas siis need Sinu väidetavad liivapurukesed maha ei pudene? Kui ta ise ei taha end liigutada, siis udja teda tasakesi mõne kepikesega ja ise vaata, kas pudiseb midagi maha.

Mannakas muidu peaks algama uimedelt. Tundub, et seal on valgeid täpikesi ning kerel ka. Vast ehk siiski mannakas, mis on kaugemale arenenud. Sel juhul peaks vastava rohuga ravima. JBL-il on Punktol.

See oli minu arvamus nende piltide põhjal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 11, 2011 05:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ajasin kala vaikselt liikvele. Suuremad terad kukkusid maha, kuid täpid ikkagi peal. Kui nüüd eriti väiksed liivaterad just uimedele ei ole kleepunud, siis on tõenäoliselt ikkagi mannaterahaigus. Ju me eelmine nädal ta siis koos uue kalaga koju tõime...

Sõidame siis kohe ravimit otsima.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver