foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 07, 2011 03:59 
Akvarist

Pildid: 2
Mure selline meie üks molli on olnud 2 kuud paks arvasime et hakkab poegima kuna ennem ka korra poeginud 3 kuud tagasi.Aga siiani ei poegi, samas kalal oleks nagu midagi viga ka, hõljub akvas saba taeva poole, ahmib õhku.Tegime talle siin magneesiumsulfaadi lahuse istus seal sees ca 36 tundi ei kaki. Samas ei söö ka midagi ja on hirmus loid.silmad ei ole punnis , soomused ei ole turris, ainus asi mis silma hakkas et see kakaauk nagu veidi punnis ja äärest valge. tänase seisuga vaatan et sabauimele miskid valged väiksed täpid nagu tekkinud.Kas keegi saaks aidata kas lõpp on lähedal või saame millegagi veel aidata.

akva suurus ca 60 l ei tea täpset suurust kahjuks , sisefilter see õhupump olemas ,vee temp 25 kraadi, akvas 3 neooni, 5 mollit, 2 mööksaba, 4 põhjakala , 2 gupit
vett vahetan korra nädalas kuskil 15 l korraga .Viimane vahetus eelmise nädala laupäeval.

Lisan ka pildid siis äkki selgem ülevaade ,pildid pole just kõige paremad aga siiski
http://public.fotki.com/myynmyyn/haige-molli/

Lisaks käisin täna poes ja rääkisin murest ja arvati et äkki uimemädanik .kaasa anti mulle sealt siis tetra medical Fungistop ravim mida vette lisasin.Kas tegin õieti .

:(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 07, 2011 07:54 
Akvarist

ja veel kui eile mulle tundus et kala on nagu kahvatumaks muutunud siis täna jälle mulle tundub et kala läinud tänase päevaga tumedamaks kui ta originaal värv oli.Millest see võib tulla .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 08, 2011 09:55 
Akvarist

hetke seisuga on hakanud molli poegima aga ta on väga nörk ja täna on saba täitsa taevapoole ja vahepeal üritab end veidi kokku võtta ja sätib paremini end ,Sattusin ennem peale kui üks poeg just väljus see oli siis 2 tundi tagasi,tõstsin molli eraldi et poegi kätte saada aga rohkem poegi pole tulnud ,kala on väga loid kardan et ta ei tule sellega toime lihtsalt . :( kas sündivad pojad võivad ka haiged nüüd olla. Tänaseks on ka seljauim narmendama hakanud.

ülltuseks leidsin akvast veel 4 suuremat sorti poega 2 musta ja 2 kollast tunduvad mööksaba pojad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 08, 2011 02:31 
Akvarist

molli heitis hinge, uurisin pärast kala lähemalt jah uimedel oli mingi valge ollus,ehk siis äkki uimemädanik pole sellega ennem kokku puutunud . :(
Molli oligi paksult poegi täis mis kergelt väljusid kui kala kõhule vajutasin peale kala surma ,pojad oli surnud , seega ju siis sai saatuslikuks see uimemädanik või mis iganes haigus teda siis tabas. :(

Tekkis küsimus et kas see üks poeg mis ta meile kinkis on nüüd ka haige ..... :(

nagu aru saan pean nüüd tegema selle ravikuuri läbi tervel akvaariumil ,eile panin esimese doosi pakil kirjas et 4 päeva pärast tuleb kogu vesi välja vahetada ja uus kogus rohtu panna, , vaatan et mööksabadel on ka uimedel mingi valge äär tekkinud tänaseks ,kui kala paraneb kas siis kaob see valge ära täielikult..... :?:

Tänan kui keegi viitsib vastata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 08, 2011 04:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui ravikuur tehtud, siis see valge äär kaob. Ravikuur tuleb teha kõikidele kaladele, kes selle kalaga on kokku puutunud, samuti desinfitseerida kahvad ja muu, mis akvaariumiga on kokku puutunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 08, 2011 06:36 
Akvarist

tänan aga kas sellest rohust piisab mis mulle poest anti ,müüja just eriti pädev ei tundunud ja ise ka suht algaja selles asjas .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 08, 2011 07:03 
Guru
Kasutaja avatar

Kui sa rohu nime täpsustaksid, siis ma oskaks sellele küsimusele ka vastata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 09:50 
Akvarist

pakil ongi kirjas tetra medical Fungistop muud nagu pole. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Oh, paganas, kui kahju, et nii läks! Su kala oligi sedapsi. Mul oli analoogne juhus. Ka justkui tagumine auk oli valkjas. Tõstsin ta tookord eraldi 20-liitrisesse ja uhasin lahtistit. Hommikuks oli akva paksult tittesid täis. Üks, viimane ilmselt, jäi talle veel auku kinni. Selle tõmbasin pinsettidega ära. Pärast tuli kala tiba ravida, et auk jonksu saada - kippus justkui mädanema. Sain kõik korda.

Sellel rohul peaks olema õpetus kaasas. Katsu lugeda originaali, sest tõlge tihtipeale puusse pandud. Mul endal seda rohtu pole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 12:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Googeldasin veidi ja leidsin sellise teksti

Add 5ml per 20 litres (4.4 gallons) of aquarium water. Treatment should be repeated at weekly intervals. Prior to redosing, it is advisable to perform a 20-30% water change, using tap water conditioned with AquaSafe.

Kui Sul on 100 ml purk, siis peaks ju jätkuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 12:41 
Akvarist

tänan kes viitsivad vastata,

vaatan et õpetuses mul kirjas et 4 päeva pärast vahetada kogu vesi ja uus annus panna, kumb siis õigem nüüd oleks kas nädala pärast vahetada 20-30% vett ja uus annus või 4 päeva tagant terve vesi ja siis uus annus.

Kahjuks suri õhtuks ära ka see ainus sündinud pojake.

Kahju jah -lastel eriti kahju, kuna see molli oli meie pere esimene kala ja juba korra kinkis meile 8 poega seekord oleks olnud titeuputus sest ta oli paksult poegi täis ,kahjuks see lahtisti ei aidanud meid või oleks pidanud kangema lahuse tegema ja kauem ootama .Jäin vist oma murega hiljapeale ootasime ja ootasime ja ei osanud midagi teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 01:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Tervet vett ära nüüd küll vaheta. Need rohud, mis minul kasutuses on maksimaalselt 50 % vett vaja vahetada.

Ma usuks ikka rohkem originaalkeeles teksti ja tegutseks selle järgi. UV filter tuleb tõenäoliselt välja võtta (kui Sul üldse on).

Tuhnisin veel veidi ringi ja leidsin selle lingi. Äkki on tolku.

http://www.tetra.de/tetra_cf/tet_intern ... top_EN.pdf

Ma ei tea, kuidas Sul inglise keelega lood on. Mina tönkan ainult sõnaraamatuga sõnu ritta, pärast püüan midagi grammatika taolist tekitada, et tuleksi mingigi lause kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 02:05 
Guru
Kasutaja avatar

Fungistop on seenevastane ravim ja kahtlen, kas sellest abi on. Pigem on siin ikkagi tegu uimemädanikuga, mis on bakteriaalne haigus. Aga tee ravikuur lõpuni ja vaata mis edasi saab. Tetra ravimitel peaks olema tagaküljel topeltkleebis, mis käib keskelt lahti (alt servast tõmmates, on vähemärgatav), seal vahel peaks olema inglisekeelne täpsem juhend ravimi kasutamise kohta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 04:50 
Akvarist

tänan lähen toon poest siis õige asja ikka et kasu ka oleks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 14, 2011 03:33 
Akvarist

kalad on nüüd hulpinud selles õiges rohus aga mingit muutust ma ei näe, ikka valged ääred 2 kalal uimedel ,lisaks hakkas täna silma et ühel kalal on kehal must laik ja uimele ka tekkinud mingi must moodustis ikka nagu uime sees mitte uime pinnal,kala oli ennem üliaktiivne ainus kala kes edasi tagasi terve päeva ujus akvas nüüd on puu all vaikselt ja vist hakkab surema.Mida teha mis sellel kolmandal kalal nüüd viga võiks olla . :?:

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver