foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: platy trauma
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Umbes natuke üle nädala tagasi jäi mul platy filtri ja klaasi vahele kinni. Ilmselt istus õnnetuke seal u. tund või paar. Peale päästeoperatsiooni avastasin, et parempoolne rinnauim oli rebenenud, tegelikult oli ainult roots alles. Platy oli väga apaatne ja disorienteeritud veel paar päeva. Siis näis, et asi hakkab paremuse poole liikuma...aga nüüd istub ainult akvaariumi nurgas veepiiril ja ahmib õhku. Vahel harva tuleb mind uudistama, aga ainult paarikümneks sekundiks, siis kaob jälle oma "positsioonile" ning istub niimoodi tunde ja tunde õhku ahmides. On see trauma järgne stress? Või on midagi tõsisemat häda? Näiteks tegi ka lõpusele haiget vms? Saan ma üldse midagi teha, et tema olukorda kuidagi kergemaks-paremaks muuta?

Taustainfoks: teised kalad (veel 3 platyt, 2 mollyt ja 1 ancistrus) käituvad täiesti normaalselt - ei ahmi õhku ja sulistavad muretult ringi. Viimane veevahetus oli nädal tagasi ja JBL EasyTest tulemusel on veenäidud ka kõik normis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 11:49 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
See võib olla küll suure tõenäosusega stress. Ega siin muud polegi teha, kui proovida leevendada stressivastase vahendi JBL Acclimoliga ja lihtsalt oodata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 07, 2011 04:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud vastuse eest :) Aga pisike update mu akvaariumi olukorrast.

Täna hommikul kella 8 ajal süüa andes ei pannud ma midagi ebatavalist tähele (vbl olin ma ise unine), aga umbes 11 ajal vaatasin, et üks platy (mitte see traumaga) on kuidagi imelik. Ja avastasin, et kalal oli kõht sisse vajunud ja haavandi sarnased triibud kehal ja sabauim narmendas. Oli teine suht tuim ka ja ega ta õieti ei ujunudki - pigem vehkis ebamääraselt rinnauimedega. Lisaks avastasin, et ühel mollyl on silmal mingi valge moodustis. Tegin siis mõned videod ja pildid ning seadsin sammud Rocca al Mare Kalake'se poodi. Sain sealt Aguafuran Forte ravikuuri, mis nüüd ka käiku läks.

Platy oli aga vahepeal, kui ma poes käisin, ära surnud :(

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver