foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 03, 2011 09:34 
Akvarist

Kuna endal pole kogemusi siis üritasin kala pildistada ja küsiks siit abi, et mis võiks nende "laikude" põhjuseks olla.

Üsna raske oli seda pildile saada, aga sellelt pildilt peaks aru saama missugune see välja näeb.

http://img11.imageshack.us/img11/6942/dscn0914b.jpg

Valgus - Power Glo ja Aqua Glo (40W)
Album

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 04, 2011 12:42 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kalad,kelle silmadel on piimjas kae,mis katab ainult silma pealmist kihti põevad harilikult kergemat pindmist bakterinfektsiooni. Kuna sinu kalal otseselt midagi hullu ei ole, siis ravimitega akvaariumi bakterkultuuri tapma kohe ei tõttaks. Jälgi ja kui läheb hullemaks, siis tuleb ravimid käiku lasta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 04, 2011 09:40 
Akvarist

Täna pikemalt akvat vaadeldes avastasin ka mõnel teisel kalal väikest halli triipu/täppi silmal, ning esimeses postituses pildiv olev demasoni on hakanud ennast vastu liiva/aksessuaare hõõruma. See näeb välja nii, et ta ujub korraks kiiresti vastu põhjaliiva või mingit muud eset.

Mõtlen, et äkki peaksin midagi varakult juba ette võtma, et asi hullemaks ei läheks?

Album

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 09:25 
Guru
Kasutaja avatar

Sellisel juhul tõesti pigem kohe ravi käiku lasta. JBL Furanol nt. sobib hästi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 02:20 
Akvarist

Rohi käes ja tekkis küsimus filtri kohta. Nimelt kirjas on et filtri peaks ravikuuri ajaks seisma jätma... aga kui ma filtri niisama seisma jätan kas seal elutsevad bakterid ära ei sure selle 4-5 opäevaga kui ma kalu ravin.
Kas filtri peab seisma jätma sellepärast et rohi võib bakterid seal ära tappa või on filtreerimisel rohule mingid mõjud?

Ise mõtlesin et 1 filtri lülitan välja ja selle, mis on rohkem mehhaaniliseks filtriks mõeldud jätaksin tööle. On sellel vajadust/mõtet?

Album

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:03 
Guru
Kasutaja avatar

Välja tuleb lülitada UV sterilisaator. Filtritest tuleb eemaldada filtrimaterjal, filtripead jäta tööle. Oluline on eemaldada ka mehhaaniline filter, kuna see võib ravimi osaliselt veest välja filtreerida. Filtrimaterjal tuleb eraldi anumas sellesama ravimilahuse sisse panna, et ka sinna haigustekitajaid ei jääks. Jah, ka kasulikud bakterid surevad ära, kuna ravim ei tee vahet heal ja halval bakteril - otstarbekas on kasutada taaskäivitamisel pudelibaktereid (Filterstart). Originaalis soovitab tootja vist tõesti filtrid eraldi tõsta, mina olen seda meelt, et haigustekitajast kindla peale vabanemine kaalub üles bakterite säilitamise. NB! Kindlasti on oluline, et peale ravikuuri saaks vesi korralikult aktiivsöega läbi filtreeritud ja filtrimaterjalid jooksva vee all läbi loputatud, kuna vette ja filtrimaterjali sisse jäävad ravimijäägid võivad mõjutada bakterkoloonia taasteket.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 06, 2011 07:24 
Akvarist

Natuke üle 24h on rohi sees olnud - muid muutusi pole peale selle, et vesi on täiesti kollane.

Album

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 08, 2011 04:15 
Guru
Kasutaja avatar

24h on veidi vähe, et mingeid tulemusi näha. Tänaseks peaks olema juba taandumine märgata. Kuidas kaladel läheb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Oleks ka huvitatud, kuidas su kaladel läheb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 12:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mul on ka vahest juhtunud, et kala silmadel justkui hallikas kae peal. Õnneks on ise paari päevaga üle läinud. Tulevikuks, igaks juhuks, oleks hea endale see tarkus kõrva taha panna. Kosta siis, kas oli ka kasu, kuidas kalade silmadega on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 09, 2011 11:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
KRA kirjutas:
Mul on ka vahest juhtunud, et kala silmadel justkui hallikas kae peal. Õnneks on ise paari päevaga üle läinud. Tulevikuks, igaks juhuks, oleks hea endale see tarkus kõrva taha panna. Kosta siis, kas oli ka kasu, kuidas kalade silmadega on.

Siis sul vedanud.
Mul ka hetkel ühel skalaaril üks silm täitsa hallika kae all ja teise silma peal selline väike hallikas täpp. Kestnud see kuskil kaks-kolm nädalat. Teised kalad tunduvad kõik korras olevat.
Ehk saan siin natuke õpetussõnu, mida teha. Loodame, et tal kala silm ikka paranes :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 10, 2011 02:38 
Akvarist

Kolmapäeval koju tulles avastasin, et 2 väiksemat kala on surnud - ilmselt kõige nõrgemad siis. Senikaua kui ma netist kõikvõimalikke juhtumeid lugesin ja enda omaga võrdelsin suutis üks kala veel surra. Sellega asi veel ei lõppenud.

Tekkis paanika... vms. Kõige asjalikum tundus allesolevad kalad teise akvaariumisse ümber tõsta ja nad seal terveks ravida ning põhiakva "läbi keeta". Nii ma siis tegingi.
Hetkel on mu 6 allesjäänud kala 120l akvaariumis mõne kunsttaime ja kiviga ning tundub et nende tervis paraneb. Huvitav kaua nad seal hakkama saavad?

Ma olen üsna segaduses ka... kuidas sellina halvaloomuliste bakterite vohamine üldse tekkis? Akvaariumi veenäidud olid korras... iga nädal vahetasin ~40% vett, sifoonisin põhjaliiva ning pesin klaase... justkui tegin kõike nii nagu peab.

Segaduses ja kurb. Kriitika on igati oodatud, aga ärge päris hukka ka mõistke.

Album

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 10, 2011 05:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mulle tundub kummaline, et silmade hägususe kätte nii palju kalu ära suri. Iseenesest see pilt, mis üles riputasid polnudki minu arust nii hull. Minu kalal on silmad ikka päris halli kaega olnud. Huvitaval õnnekombel on see paari päeva pärast taandunud. Üks kuldkala küll on, kes ilmselt transportimisel silmale viga sai, ühest silmast pimedaks jäänud. Aga ujub ja sööb vapralt.

Maria ehk annab asjale seletust. Ootan huviga.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver