foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Haigus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2011 06:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mu emasele Bettale on ilmunud mannatera suurused täpid. Ma tean mis haigus see on aga mul pole võimalik praegu kohe talle rohtu osta. Kas peaksin ta teistest eraldama? Kas ta elab selle nii aua üle kui arvatavasti nv saan rohu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2011 06:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ei, ära eralda teistest, sest tõenäoliselt on haigustekitaja juba akvaariumis ja eraldamisest ei ole kasu. Ravida tuleb tervet akvaariumitäit kalu korraga ja mida kiiremini raviga alustada, seda suurem tõenäosus, et kõik kalad pääsevad eluga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2011 07:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ichthyopthirius multifiliis (mannaterahaigus) on see sümptomite järgi. Aga see on tulnud tal stressist arvatavasti sest ta oli mõni aeg akvaariumis kus isane a kiusas teda ja kakkus tema uimi. Ta ei saanud rahulikult liikuda ja ma olen üsna kindel et tal stress. Kas stress on siis nakkav? Ta on lihtsalt minu arust teistest nõrgem ja ainult tema põeb seda haigust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2011 07:47 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ichthyophthirius multifilis on parasiit (äärmiselt nakkav), stress on nakatumist soodustav tegur, mitte haigustekitaja. Kui kala kehal on juba täpid, siis on väga tõenäoline, et osa parasiite on juba jõudnud ka sellesse arengufaasi, kus nad kala kehapinnalt on põhja kukkunud ja ööpäeva möödudes muutuvad ujuvvastseteks, et asuda nakatama järgmisi kalu. Ichthyophthirius on nakkav ainult ujuvvormis ja nakatumise hetkel ei ole võimalik tuvastada, et kala on nakkuse saanud - see avaldub sõltuvalt veetemperatuurist umbes 1-3 ööpäeva möödudes, latentsed (mitteliikuvad) vastsed võivad põhjapinnases säilida isegi kuid, et sobival hetkel taas ujuvvastseteks muutuda ja mõnda nõrgemat kala rünnata. Kui haigustunnustega kala on juba akvaariumis, siis igal juhul tuleb ravida tervet akvaariumitäit, isegi kui teistel kaladel (veel) haigustunnuseid ei ole.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver