Tere!
Lugesin päris põhjalikult läbi foorumi artikli -
/article_view. ... Auto=15#od .
Asi on selles, et paar päeva tagasi tulid musta skalaari kehale valkjad laigud. Seetõttu oli neid hommikul söötmise ajal kohe selgesti näha. Ootasin paar päevakest ja juba olid teisel pool ka. Kas need võivad olla lihtsalt pigmendilaigud ja kõik on OK? No see kohe ei vasta nagu täpselt mingi haiguse kirjeldusele. Sooviksin kiirelt abi kellegi käest, sest kui kala haige, siis tahaks teda ravida. Vee parameetreid ei oska ma kohe kuidagi anda, sest hetkel pole neid kuskilt saada ruttu ja varem pole kodus olnud
See on päris suur patt arvatavasti
Akvaarium on 54l. See on ehk talle natuke väike aga ostan varsti 126l
Kalal muidu muud väga viga pole. Natuke on ta uimane, aga kui söötmiseks läheb, siis käib ilusti söömas ja kõik OK. Uimed on ka täiesti pinksusponksus, ei narmenda ega midagi. Kuu tagasi narmendasid, aga kasvasid väga kiiresti - umbes 2 päeva - kinni. Värv on ikka sama, mis enne. Ei ole ei tumenenud ega ka helenenud. Keha ei kata midagi - ei tuhksuhkru moodi asja ega ka valkjat läga.
TÄNASE PÄEVA VÄGA OLULINE LISA :
Täpid on vatitupsu moodi, umbes 1mm suurused, silmad veidike hägused, ühest kohast on soomus paari millimeetri ulatuses maas. Kala uimane. Passib koguaeg põhjas, filtri all. 1 täpp on lisandunud uimele, kehale kinnitumise juurde. Olen väga mures, sest taaskord seda artiklit lugedes ei saa kindlaks teha kas on columnaris või saprolegnia. Ma ei suutnud tuvastada, mida seal columnarise kirjelduse juures võiks tähendada sõlmed? Tupsud on pea juures ja esiuimel nin pealael ülauime kinnitumis kohas.Pilt siis siin :