foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 01, 2011 07:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ühel päeval kalu vaadates märkasin gupil ühte täpikest,vot ei ole osanud enne vaadata.Mõnede päevadega muudatusi pole olnud.Teistel pole midagi külge hakanud.Ma nüüd ei tea,kas on tegu mannatera varajase staadiumiga või ongi see kala selline? Kala ise nagu kala olema peaks oma olemuselt (ei süga end,sööb ja on muidu aktiivne)
Siin siis pildike sellest täpikesest: http://www.upload.ee/image/1543726/bscap0000.jpg

Akvaarium 28L - käivitatud 12.juuni 2010
Vähibeebid,temp.23+,sisefilter,veevahetus 1x nädalas- 5l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 01, 2011 09:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Merkake, kõigepealt pakuks välja, et Sul veetemperatuur troopikakalade jaoks liialt madal. Võiks vast olla vähemalt 25-27. Jahedamas vees kipuvad haigused kaladele paremini külge hakkama.

Kui loed Maria postitust haigustest, siis seal väidetakse, et mannakas algab uimedest. Sul see täpp kalal aga selja peal.

Pildilt ei saa aru, kas täpp kala kerest kõrgemal. Vatitupsu minu silm ei tuvastanud. Kui tups tuleb, siis peaks Fungolit panema.

Võimalik, et tegu pole ei miski hulluga. Aga jälgi! Esialgu - ja nüüd tuleb minu igapäevane soovitus - pane Acclimoli. Tihtipeale olen ma sellest abi saanud. Kui ongi mingi haavand, siis on lootust, et tolles sisalduv jood annab abi. Ja kui polegi kalal miskit hullu viga, siis Acclimol talle (ja kogu akvale ning kaasasukatele) kahju ei tee, pigem tugevdab immuunsust..

Aga jälgi ikkagi seda täpikest! Kui läheb hullemaks, siis on ravi vaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 01, 2011 09:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Merkake, kõigepealt pakuks välja, et Sul veetemperatuur troopikakalade jaoks liialt madal. Võiks vast olla vähemalt 25-27. Jahedamas vees kipuvad haigused kaladele paremini külge hakkama.

Kui loed Maria postitust haigustest, siis seal väidetakse, et mannakas algab uimedest. Sul see täpp kalal aga selja peal.

Pildilt ei saa aru, kas täpp kala kerest kõrgemal. Vatitupsu minu silm ei tuvastanud. Kui tups tuleb, siis peaks Fungolit panema.

Võimalik, et tegu pole ei miski hulluga. Aga jälgi! Esialgu - ja nüüd tuleb minu igapäevane soovitus - pane Acclimoli. Tihtipeale olen ma sellest abi saanud. Kui ongi mingi haavand, siis on lootust, et tolles sisalduv jood annab abi. Ja kui polegi kalal miskit hullu viga, siis Acclimol talle (ja kogu akvale ning kaasasukatele) kahju ei tee, pigem tugevdab immuunsust..

Aga jälgi ikkagi seda täpikest! Kui läheb hullemaks, siis on ravi vaja.

See temp.oli mul talvel.Selle kuuma suvega on mul olnud 25-27 kraadi peal.Vabandust,et pole jõudnud seal muudatusi teha-õige tähelepanek.
Vatitupsu seal tõesti pole.Aga eks ma vaatan,mis saab.Kas iood tigudele ei mõju siis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 01, 2011 09:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Talvel lükka ikka soojapulk sisse! Jood ei tohiks küll tigudele mõjuda. Teod kardavad vaske ja seda sisaldab näiteks väetis Agrimix. Ja see jood pole seal Acclimolis domineeriv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 02, 2011 08:59 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
See on pigmendilaik, mitte midagi haiguslikku ei näe. Kala on normaalses toitumuses.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 02, 2011 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
See on pigmendilaik, mitte midagi haiguslikku ei näe. Kala on normaalses toitumuses.

Aitähh Maria,süda poole rahulikum nüüd :wink:

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver