foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2005 07:46 
Akvarist

Pildid: 4
Igalpool mujal juba sõna võtnud aga usun et mu kalade olukord on niivõrd tõsine et väärib uue teema loomist :cry:
Asi algas ca kuu tagasi, kui mollide kõhud valgeks läksid (hallituse sarnased laigud) Lisaks sellele märkasin et skalaaril on uim veidi niru (ots valge ja katki)
Kasutasin sera baktopuri tablette (2 kuuri) ja tulemus paranes veidi (mollide kõhud hakkasid veidi normaliseeruma) aga siis tekkisid valged täpid klaariatele (kõhul ja sabaosas) ja ka mollid ei paranenud lõplikult, skalaaridel muutusi ei täheldanud. Viisin kalad poodi ja müüja uuris neid veidi luubiga ja ei osanud kahjuks eriti nõu anda aga soovitas sera costapuri vedelikku.
Annustasin costapuri ettenähtust veidi lühemal ajal (müüja soovitas, kuna nii pidi ohutum olema, st et pakil oli kirjas et 18tilka 20 liitri kohta 5 päeva järjest aga müüja soovitas sama kogust vaid kolm päeva kasutada ja nii ka tegin. Aga nüüdseks on klaariate kõhul olevad valged laigud suurenenud ja kohati veriseks muutunud (vähemalt punast värvi on ja muud ei oska välja pakkuda kui et veri)

Kuna kaladest hirmus kahju ja ei taha näha kuidas nad otsi annavad siis palun igasugust abi. Soola veel katsetanud pole sest nende väljapüüdmisega tekitan stressi nii endale kui ka kaladele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2005 08:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Kui lähema aja jooksul koju jõuan, siis võin järgi vaadata mingite lehtede pealt, mis mul on, mis haigus võiks olla ja millega ravida. Võib olla on kellelgi siin samuti need lehed olemas, mis vedelevad zoopoodides (tavaliselt vene keelsed). Seal oli kindlasti eksta välja toodud selline haigus, mis võib su mollidel olla ja millega ravida, kuid praegu ei mäleta, muidugi võib seal olla selle haiguse raviks juba proovitud ravimid. Kuid praegu ei saa ma rohkem aidata. Võib olla keegi oskab... :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 25, 2005 08:51 
Akvarist

On siis kellelgi miskit öelda? Asi halveneb (laigud muutuvad järjest valgemaks, mõnest kohast punaseks ja suuremaks) :cry: skalaaridel muidu hullemaks pole läinud, vb on isegi mm jagu kasvanud tagasi puudulike uimede otsad aga klaariatel kahtlustan muud haigust :cry:
Kas võib kalad ämbrisse püüda ja seal nendega edasi eksperimenteerida jne (mõtlen soola aga nõrka lahust kus võivad nad tervenemiseni olla) Mitte midagi ei oska teha ja halb tunne on...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 25, 2005 09:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaata siia, kommentaaride lõpus selgus õige haigus.
/haigused/1999/index.html
Üks kala hakkas mul ka seal veritsema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 25, 2005 10:09 
Akvarist

sul oli siis tegu mitte: ichthyophthiriusega,vaid hoopis odinoosiga? eks ma siis uurin asja...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 11:40 
Akvarist

Nüüdseks proovisin ka Tetra contralack´i aga ei midagi :( Klaariatel on vuntsid juba peaaegu kadunud :( ära närbunud ja kalad istuvad ainult põhjas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 01:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lõik Maria artiklist: Veel üks parasiit - Costia on kergesti äratuntav kala keha katva hägu järgi. Haiguse lõppfaasis on märgatavad parasiidi poolt tekitatud veritsevad haavad.

See nagu vastaks kirjeldusele kõige rohkem. Ravimiseks aga sobivad needsamad preparaadid mida sa juba proovinud oled ja millest kasu pole olnud. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 02:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võid ju proovida sera bactopuri (vedelik), mis peaks sinu kirjeldatud haigustunnuste põhjal kõige paremini sobima raviks. Kuid ennem pead lahti saama tetra ravimi jääkidest akvas (osaline veevahetus), sest neid kahte erineva firma rohte ei tohi nagu korraga akvas olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 03:45 
Akvarist

Vaadates klaariaid mõtlesin et äkki on asi põhjas ja lammutasin oma elukoosluse pilbasteks, aga midagi imelikku polnud, kui välja jätta see et viimased 10 liitrit vett oli väga must. panin kalad suurde silmapesu kaussi ja klaariad omaette ämbrisse koos soojenduspulgaga (26-27 kraadi hoian seal) ja solgutan neid ühest ämbrist teise (Ühes sool, teises mitte) Muud enam üle ei jäänud, kuna asjatundja arvates on kõikide selliste sümptomitega haiguste vastu mõeldud ravimid pmt ära proovitud. Kas sera bactopur´i vedelik on siis teise toimega kui sama nime kandvad tabletid? Tablettidega sai tehtud 2 kuuri ja veidi üleannustatult isegi. Tahaks veel kuulda, et mis ma pinnasega teen? kas keedan või lihcalt pesen läbi? Veest suutsin säilitada ca 45L ja 30L on mul juba paar päeva seisnud vett (koos sera aquataniga) panen oma 120 L kasti siis vast ca 80L vett esialgu (kardan et muidu saab värsket vett liiga palju) Põhjast leidsin mingi ussi moodi asja aga ei tea kas on tekkinud surnud taimevarrest, või on äkki mingi elus asi olnud? meenutab väga kaua vees ligunenud vihmaussi (7cm pikk)

Tahaks veel ära märkida et teistel kaladel on asi paranenud (skalaaride uimed kasvavad tagasi tasapisi) Aga klaariatel on vuntse veel 0,5cm ulatuses ja 1 neist on heledaks muutunud, st et täpid pole suurenenud aga kala nahk on nagu läbipaistvam kui ennem.

Andke siis kiiresti nõu mida kruusaga teha (hetkel vannitoas ja ootab kas patta panemist või akvaariumisse paigutamist.

! küsimus veel selline et kui oma klaariaid nüüd ämbris hoian ja akva uuesti kokku saan, kas siis terved klaariad võin sisse panna? (st et sõbral läks akva laiali ja tal on 2 suurt klaariat juba pikemat aega ämbris olnud, kuna ma pole julgenud neid veel oma akvasse võtta

Väga segane ja pikk jutt sai aga loodan et saate aru
Ettetänades

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 04:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui juba laiali kiskusid haiguse pärast,siis keeda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 05:17 
Akvarist

krt loll olen ikka :( Ei joudnud ära oodata ja ei keetnud
Lihtsalt pesin kruusa ülikorralikult, vahepeal kuivas ära ja siis pesin jäkke niikaua kuni vesi täitsa puhtaks jäi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 06:17 
Akvarist

Ei tea kas tasuks haigeid klaariaid hoida valges või pimedas ruumis? kavatsesin nad veel ämbrisse jätta, et neid vahelduseks soolata saaks, suurest akvast on neid lihtsalt väga raske kinni püüda.
Õhus on veel ka see küsimus et kas haigusest nakatub vesi või kala või pinnas? st et kas võin terveid kalu oma akvasse lisada (sõbra omad kaua aega juba panges olnud)
Nüüd siis pinnas korralikult läbi pestud, 50% vanast veest setitatud ja pealt ära kallatud ja ülejäänud 50% sai 3 päeva seisnud kraanivett koos aquataniga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 07:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui akva puhastus ei aita, siis soovitaksin proovida ikka seda sera baktopuri vedeliku, mis on mõelnud just sabade ja vuntside hävinemise, veritsevate haavade ja hallide laikude vastu. Sera baktopur peaks ikka olema teistsuguse raviomadustega kui sera baktopur direct egas muidu ei anta välja kahte erinevat ravimit. Näiteks sera baktopur direct toimib ka seespidiselt (soolte infektsiooni korral) kuid sera baktopur vedelik mitte.
Haigus võib olla nii pinnases, vees kui kaladel, olenevalt haigusest. Peamiselt levitavad haigust edasi kalad, kuid haigustekitajad võivad tungida ka pinnasesse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:43 
Akvarist

Tänan asjalike vastuste eest, arvan et panen kalad siiski kõik kokku varsti ja teen siis ühe ravikuuri eelnimetatud ravimiga. Tahtsin veel öelda et mulle paistis et skalaaridel on asi paremuse suunas liikunud aga nüüd avastasin neilgi valkjad täpid (uimed iseenesest oleks nagu paranenud) Homme-ülehomme katsun siis ravimi leida ja ära proovida. Krt jama nende kaladega ja kahjud ületavad mitmekordselt kalade hinna aga pole südant et lihcalt kalad välja vahetada või midagi sellist koledat teha.
Kolm korda üle vasaku õla sülitades pean ütlema et mul maal on 30L akvaarium, mis on kehvema hoolitsuse alla aga ei ilmuta mitte ühtegi probleemi ja kuldkalad ja põhjakad kosuvad kiirelt ja on väga julged. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 02, 2005 12:02 
Akvarist

1 klaaria lännu :cry:
Teine veel uimerdab st et saab liikuda kuna temal on veel uimed alles aga kah üsna kehvas seisus, värvus muutunud väga heledaks, seljas auk, vuntse pole jne jne. Tahab oma saba hammustada vms ja hõõrub end vastu klaasi, taimi, põhja. Käisin poes ja müüja ei tahtnud mulle enam mingit rohtu anda, ütles vaid et mu arvatavasti just rohu mõjul kalad selliseks muutunud, st et nii mõnigi rohi pidi olema kange ja väga kauaks vette jääma ja söövitav vms. Ütles et nüüd kui pool veest sai vahetatud ja põhi pestud siis võiksin panna Tetra Vitalit (vee kvaliteedi parandaja, annab elujõudu, sisaldab vitamiine) ja kui piisavalt aega möödas siis teeksin ühe kuuri veel Contralackiga ütles et need 2 on sama firma tooted ja võib vast kokku panna. Eks ma siis nüüd ootan ja vaatan mis juhtuma hakkab. Koleldal kombel on kõiki kalu pmt paaritu arv järel :( Müüja rääkis veel seda et sera baktopuri toimeained on ka nendes rohtudes juba sees olnud, mida ma kasutanud olen ja et sera baktopur on 1 nõrgemaid variante, millest mul enam abi pole. Klaarial on seljalt 1mm*5mm ulatuses nahka ära tulnud ja ripub veel küljes kuidagi ja haav on nagu ära söödud.

Viimati muutis jeff01, Kolmapäev Veebr 02, 2005 12:11, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver