foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 45 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 14, 2010 10:18 
Akvarist

Kui tohib, siis jätkan sama teemaga siin.
Oststin tableti, aga selle kuumaga nüüd ajud vist nii ülekuumenenud, et ei oska välja arvutada, palju panna. Akva on 20-ne l plastkast. Vett on hinnanguliselt nii umbes 12-15 liitrit. Või jätta selleks ajaks, kui see kuumus on veidi järele andnud? Ehkki see kuumus on ka planaria liikuma ajanud rohkem.

20l kast ja kuldkala maimud, krevetid, tornteod
10l kast ja krevetid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 10:38 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ma ootaks selle rohuga, kuni kuumalaine lõppeb, akvaariumites on praegu kõrgema temperatuuriga vähem hapnikku ja rohtu lisades muutub kalade vajadus selle järele suuremaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 12:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tegelikult nagu juba ennem öeldud aga kordame siis üle

Üks tablett sisaldab 500mg toimeainet.
Sul konkreetselt on akvas ~15l vett ja vaja on 1ppm ehk siis 15 mg toimeainet.
Selleks oleks sul vaja tablett umbes 30-ks jagada. tabletti saab lihtsalt jagada neljaks ja siis neljandiku veel pooleks, saad 1/8 tabletti. Nüüd peenesta saadud tükike piisavalt peeneks pulbriks ning ürita krediit kaardi või sarnase esemega see pulber umbes 4-ks võrdseks kuhjaks jagada ja saadki umbestäpselt 1/32 tabletist. Üks selline kogus peaks sinu akva jaoks täiesti piisav olema.

Kuna tegemist on eksperimenteerimisega siis soovitan pigem vähem panna kui rohkem ja pea meeles et tegemist on väga suure ümardamisega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 01:40 
Akvarist

Tänud! O:)
Konkreetses akvas on tornid, krevetid ja 1 väike kuldkala (olude sunnil, kuna ahistab endast väiksemaid) ja prükkareid. Sees on mullitajaga filter. Ootan siis kuni see kõige suurem kuum mööda saab.

10l kast ja krevetid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 04:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui hästi see tablett lahustub? Mulle tundub, et lihtsam oleks terve tablett või pool tabletti mingis 100 ml vees ära lahustada ja siis juba seda lahust vastavalt akvaariumi suurusele süstlaga doseerida?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 04:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lahustub üsna kehvalt. aga proovida kindlasti võib. Näiteks proovida veerand tabletti ära lahustada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 20, 2010 07:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tundub,et mõikab see mürk. Või siis kuumad ilmad aga ussused on kadunud. Palju küll ei tuuseldanud aga näha polnud enam ühtegi. Nädal tagasi sai pandud kifti. Vist igaks juhuks veel ühe sahmaka tegema? Juhuks kui peaks veel keegi kooruma. 8)

120;65;35

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 21, 2010 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina teist korda siiski lõpuks ei teinud, tegin oma regulaarseid veevahetusi edasi ja söe filtrit ka pole kasutanud ( minu regulaarne vee vahetus on 40% veest). Ühtegi elukat pole enam ammu näinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 02, 2010 10:55 
Akvarist

OT, aga ehk andestatakse...Pakkuda täiesti puutumatu tablett Zantel´it, kuna enda planaria läks füüsiliselt hävitamisele. 10 väikest valget 3-a sõrme valasid mingil ajal õhtul pool purki kalatoitu kreveti akvasse, kus palanaria pesitses. Hommikuks oli sellest selle kõige suurema palavusega saanud kissell, kust õnnestus päästa mõningane hulk krevette.

Seega praegu tervelt rahakoti vahel. maksab 20.- eeki raha. Asun Mustamäel.

Kasutage juhust, kellel vaja, ei pea ise Västrikusse minema hakkama. :wink:

10l kast ja krevetid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 03, 2011 06:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Omalt poolt tahaksin lisada, et minul said pea kõik helened otsa tänu sellele tabletile kui pool aastat tagasi ussitõrjet tegin. A ja Helened neid usse ei söö. Ussidest sain ka lõpuks lahti, kuid nüüd olen taas mõnda ussikest näinud ja allikas on arvatavasti külmutatud ussid, kuna Ctenopoma acutirostre helvest ega muud taolist mul ei söö.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 03, 2011 09:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Erx112 kirjutas:
Omalt poolt tahaksin lisada, et minul said pea kõik helened otsa tänu sellele tabletile kui pool aastat tagasi ussitõrjet tegin. A ja Helened neid usse ei söö. Ussidest sain ka lõpuks lahti, kuid nüüd olen taas mõnda ussikest näinud ja allikas on arvatavasti külmutatud ussid, kuna Ctenopoma acutirostre helvest ega muud taolist mul ei söö.

Mina aga ei tahaks nõustuda, et nood ussid külmutatud toidust tulevad. Mul leidus neid seltsimehi triitonite akvas (lausa kubises), kuhu ma aga pole kunagi külmutatud usse pannud. Tänaseks, ilma igasugu tõrjeta peale tavasifoonimise võiks öelda, et polegi neid enam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 07, 2013 09:43 
Akvarist

Kandinski kirjutas:
Toom kirjutas:

Kardan, et see probleem iseenesest ei lahene, Kui ma ei eksi siis on need ussikesed Planaria nimelised
Selle teemaga üks näide:
/haigused/21416/index.html

Siin ka üks värske teema Delfist. Kus on tema sugulasest juttu:
http://forte.delfi.ee/news/varia/imelis ... d=65636366

See selline tegelane, et kui teed ühe klaasi peal kolmeks, siis varsti on
terve kari.
Kuna need on väga väiksed tegelased, siis neid eriti ilma luubita ei näegi
kui neid mõni üksik kuskil roomab...
Ise märkasin endal viimasel veevahetusel kahte planaria isendit seoses veevahetusega. Kuna sifoonin kreveti akvast võetud vee kaks korda läbi, et krevetipojad kanalisatsiooni ei satuks. Väiksed krevetid on väga väiksed ja nägemine pole enam kõike parem siis vaatasin neid suure luubiga. Kui märgates mingit pisikest roomavat tegelast nägin veel võimsama luubiga vaadates ka silmi...
Vabandust, et sinu teemas, aga loodan et on abi.

Paneks selle info ka siia, sest muidu viimaks läheb kaotsi.

Hea oleks kui akvarist Toomi pildid ja filmid ka kuskile kausta saaks panna ka hilisemateks vaatamisteks.

Endal märkasin paari isendit planariat kuskil paari millimeetrist,,,
Tõin eile ka Västriku poest ka Zanteli tableti. Poes peab olema ettevaatlik, sest ütlesid algul et 2015 aastani tablett, aga tahtsid anda kuni 2013aasta maini kehtiva tableti. Pärast kontrolli anti ikka kauem kehtiv tablett.
Vabandust kui mingid kirjavead, aga momendil kiire tööle.
Ei tea kuidas muude elukatega, aga krevettidele ja kalamarjale peetakse teda ikkagi kahjulikuks.
Võib-olla kellelgi veel värskemat infot...
Võib-olla kellelgi veel mingi värskem info nende kohta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 07, 2013 01:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud liigutamast, see on vist jah õigem koht.
Kui keegi oskab, võib sealt dropboxi linkide all olevad filmid-pildid tõesti kuskile siia foorumi kausta tõsta.
Neid saab ilusti probleemideta sealt alla laadida.
Ma pole enda albumisse siia pilte laadinud kuna lubatud pildisuurus on info edastamiseks liiga väike.

Ma polnud (õieti pole siiani 100%) kindel kas need ikka on planariad. Lugesin siin foorumis kõik teemad läbi ja
niipalju kui ka googeldades leidsin. Planariad tundusid olevat veidi suuremad ja iseloomuliku "pea" kujuga. Minu omad
on aga täiesti juuspeened niidikesed. Päris kadunud pole nad siiani. Aeg-ajalt kui aurustunud vee asemele pudelist
vett niristan, läheb neid pikemaid 5-9mm (võib-olla täiskasvanud) lendu ja siis nad vees hõljuvad kuni guppyd nad
neelavad. Aga midagi katastroofilist pole enam täheldanud. Võib-olla ongi osa ökosüsteemist ja see puhang oli lihtsalt
alustava süsteemi viga, või siis mingite tingimuste olemasolu. Paari päeva pärast olid nad kadunud ja usun/ loodan, et
tegu oli iseregulatsiooniga :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 07, 2013 04:58 
Akvarist

http://www.skepticalaquarist.com/planaria

Siin siis sama tõlgitult:

http://translate.google.com/translate?s ... 2Fplanaria

Planaria suudab püsida pikaajaline nälgimine mis süttib keerulised mehhanismid valikulise hävitamise ja de-diferentseerimine elundites järkjärgulise vähenemise keha suurus organismi. Käigus mitu kuud, täis kasvanud täiskasvanud (~ 20 mm pikkused) saab kahaneb suurus, mis on väiksem kui siis, kui ta koorunud muna kapsel (~ 1 mm).

Kõigepealt peab siis vähemalt 10x luubi võtma

Kuigi vanasti sai kõik taimed enne akvasse panekut kloorivee seest läbi lastud ja tänu sellele pole prügikaid siiani enda akvas näinud.

Viimasel aastal sai ostetud kaks krevetti ühest akvapoest, milledega koos oli vist nende jutu järgi kogematta tulnud ka ussidega elussööda pundar. Kuigi ussipuntra viskasin ära, võis sealt teoreetiliselt mingi veeosaga tulla kaasa mõni elukas (planaria).
Teine võimalus on, et planaria tuli kaasa munade kujul taimedega ühelt akvaristilt.
Kolmas võimalus, et mingi tetra, sera, JBL või tropical kuivtoiduga (kuigi vist võimatu).

Jätsin need planariad endal purki ja hakkan vist teaduslikel eesmärkidel kasvatama. :) Vaataks kui suureks kasvavad...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 20, 2013 11:35 
Akvarist

Peale hoolikaid vaatlusi akvaariumis jõudsin järeldusele, et kõige rohkem on neid nn. ussikesi näha svammist filtri sees. Kuigi see on kõige peenem svammfilter ( sellist olen ainult Tartu mnt. poes müügil näinud ) oli neid seal näha luubiga kuni 3-4 tükki korraga. Sai kohe mõlemad svammid akvast välja võetud ja tehtud ACE-ga leotuspesu :D . Seejärel muidugi mitu korda loputatud Seachem Primega ( et kloorijääke eemaldada ) Seejärel svammid tagasi pandud akvasse.
Kuna füüsiliselt enam midagi hävitada ei saanud, siis pidi edasi minema keemilise relvaga, milleks oli ussirohi Zantel.
Mingeid kalade (2 Otot) ,kari krevette ( RCS ) ega tigude (melanoides tuberculata ) kadusi ei olnud märgata.
2 nädalat pärast tõrjet tuleb teha veel teine tõrje.

Nii et need elukad elavad võib-olla rahulikult teil filtris. Söövad kõike (head ja paremat ), mida vesi toob... :D

Üles
 [ 45 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver