foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: guppy halvatus?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Sept 07, 2004 09:42
Postitusi: 3
Asukoht: Tartu
Meil on kahel guppyl selline haigus, et neil saba muutub justkui raskeks ja nad ei jõua enam ujuda, vajuvad saba ees põhja ning toetavad saba kui saavad. Keha tagaosa muutus minu meelest ka haiguse ajal tumedamaks. Üks guppy suri juba ära. Tundub, et see haigus levis sabast üle keha edasi. See on nagu halvatus, et lõpuks ei jõua nad enam ka muud keha liigutada, ainult külje uimi natuke ja lõpuks vajuvad päris külili põhjas. Nüüd on haige ka teine guppy. Panime vette Tetra Medicat ja oleme varem kogu aeg kasutanud ka Tetra Aqua Safe'i. Need aga ei aita, nagu näha. Eelmise guppy puhul ei aidanud ka soola vannid. Mida teha? Äkki nakatuvad ka teised kalad?

Imelik on see, et me ei ole akvaariumis midagi muutnud. Haigus tekkis justkui iseenesest. Meil on olemas ka nii filter-mullitaja kui termostaat. Midagi ei tohiks valesti olla. Kas oskab keegi nõu anda?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 01:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 13, 2004 09:57
Postitusi: 521
Asukoht: Saue
Ma pole küll nende kalade asjatundja,aga kui nakkust kardad siis eralda haigestunud kalad ära ja loodame ,et Maria su murele nõu oskab anda. :roll:

_________________
126L barbuseid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 02:25 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
kui vanad need kalad on ja kui kaua sinu juures olnud? kuna tegid viimati veevahetust ja kuna märkasid kalade haigestumist? milline on akvariumivee temperatuur happesus ja karedus? nn. uimede kokkutõmbumine võib olla paljude haiguste varajases staadiumis esimene sümptom,tegemist võib olla ka lihtsalt keskkonnavahetusest tekkinud stressiga,kui kalad on sinu juures olnud vähe aega.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 05:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Sept 07, 2004 09:42
Postitusi: 3
Asukoht: Tartu
Kalade täpse vanuse kohta ei oska öelda. See isane guppy, kes ära suri oli meie juures umbes kuu aega. Emane guppy, kes nüüd on haige olekuga, on meil olnud kaks ja pool kuud. Selle aja jooksul on tal olnud kolmed pojad.

Isane guppy muutus loiuks ja raskesabaliseks umbes nädal aega tagasi ja eelmisel laupäeval suri. Emasel guppyl ilmnesid need nähud laupäevast. Samas kummalgi juhul pole kalade uimed kokkutõmbunud olnud.

Kord nädalas vahetame neljandiku veest (akvaarium pisike 19 l). Veetemperatuur on 24 kraadi. PH sai sügise poole mõõdetud oli 7-8 vahel. Kareduse kohta ei oska öelda.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 07:22 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
katseta kõigepealt soolavanni teha - võta 1 suurem purk ja täida see akvaariumist võetud veega ning lisa 1tl jämesoola (mitte jodeeritud,tavalist) 1l vee kohta.kalale tee vanni 3-4 korda päevas korraga 10-15 minutit.kui 3-4 päeva pärast pole olukord paremuse poole läinud,siis soovitan poest hankida bactopur directi tablett


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver