Tere kõigile kogenud akvaristidele.
Olen aastaid akvaariumi soetamisele mõelnud. Ilusat akvaariumit nähes tuleb tuhin kohe peale, et nüüd lähen ja ostangi ja teen endale ka, aga... KUIDAS???. Ei tahaks lihtsalt mingit sogast paaki nurka, kus kalad piineldes surevad. Sinna see mõte siiani ongi jäänud.
Nüüd aga otsustasin, et uurin ja puurin. Tõuke sellele andis 6 aastane poeg ja tema suur hirm pimeduse ees. Samas armastab ta meeletult kalu. Seega kaalume tema tuppa akvaariumi soetamist.
Uurisin siit ja uurisin sealt, lõpuks leidsin selle foorumi - milline kergendus
Mul on nii palju küsimusi, et ei teagi kus kohast alustada. Palun kergemat karistust kui mõni küsimus eriti juhm tundub, sest ma olen varasemalt kalu ainult söögiks püüdnud.
Esiteks: Kas akvaarium magamistuppa on üldse mõeldav? Kindlasti teeb ta mingil määral lärmi. Hetkel on silma jäänud Juwel RIO 240.
Tundus mõõtmetelt kuidagi normaalne. Väga väikest ei soovi, sest siis pole kaladel ruumi ja 1-2 kalaga pole nagu ka väga midagi teha.
Nii et, kas see akvaarium on ok või soovitab keegi midagi paremat? Mida kõike sinna akvaariumisse veel vaja on? Lugesin siit algajatele neid teemasid, aga kõik tundub ikkagi nii segane ja raske. Poja sünnipäev on 19 detsember, seega mul on sinna maani aega kogu see krempel endale selgeks teha või siis minna ja osta öölamp
Enne on muidugi miljon asja vaja selgeks saada, aga küsiks paar huvitavat küsimust ka. Kalad? Sellise suurusega akvaariumi - millised kalad, kui palju?
Lugesin erinevate kalade kohta ja siis vaatasin pilte ja siis youtube ( oi seal on nii palju ilusaid akvaariume) Leidsin video, kus on kalad, mida ma kindlasti ei taha
https://www.youtube.com/watch?v=2mXbeygatpg Veel välistaksin kuldkalad.
Youtube-st leidsin sellise video
https://www.youtube.com/watch?v=jzSr2NTtjVo Seal algab 6:20 akvaarium, mis on väga mõnusa kooslusega. Mõned suuremad kalad ja lisaks väiksemaid. Kõigile tundub ruumi olevat. Akvaarium on ilus puhas ja vesi täiesti selge. 8:00 algav akvaarium on ka väga mõnusa kalade kooslusega, aga kas need kalad on algajale mõeldavad?
Tänud kõigile, kes viitsivad vastata.