| Autor |
Teade |
|
Vanus: 45
|
Postitatud: Reede Juuli 30, 2010 12:11 pm |
|
|
Mõningaid asju saab tellida digikey.com-ist. Näiteks prose maksab seal ca $4: http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Cat=2556109&k=pic18f46j11
Aga tõsi ta on, et ise ehitades võib skeem tulla kallim, kui tööstuslikult ja suurtes kogustes tehtu. Sinna ei saa ma midagi parata. Ja täiesti võimalik, et ostes saab ka parema seadme. Mina oma skeemi kellelegi peale ei sunni...
Skeemist veel. Püüdsin teda teha nii paindliku, kui suutsin. Kindlasti pole vaja kõiki asju peale monteerida, kui nende järgi puudub vajadus.
Prose ilmselt on vaja , ekraan võib puududa - siis käiks juhtimine kas üle LANi või läbi lauaarvuti. Sellele kirjutan programmi ka. Tegelikult, oma varasema kontrolleri ver. 4 (http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page625.htm ) ekraani vaatan väga harva. Andsin talle juhendid ette ja edasi ta täidab neid.
Ajalise juhtimise jaoks on kella kivi vajalik. Mälukaardi pesa ei ole vajalik, kui ei soovi midagi logida. Toitemoodul (ca. 250.-) pole vajalik, saab kasutada "seinakuubikut". Pesa selle ühendamiseks on pladil. 3,3V stabikas on vajalik.
Sisendite puudumisel saab ära jätta kiv IC10 ja tema küljes olevad takistid. Kui midagi sujuvalt muudetava alalispingega juhtida pole (dimmitavate ballastide jaoks mõeldud), võib ära jätta kivi TDA8444.
Kui pole tarvis juhtida LED-effektivalgusteid, ventilaatoreid jne, võib ära jätta kivi IC2.
220V seadmete juhtimiseks on kivi IC3 ja optronid/sümistorid. Neid saab panna skeemi täpselt niipalju, kui vaja. Kui pole vaja, jätame ka kivi IC3 välja. Ja IC11 kohta sama lugu - kui pole asju, mida saaks 12V pingega sisse/välja lülitada, pole seda kivi (ja puhvrit IC1 vaja). Kui aga 220V asju siiski tarvis tüürida, peab IC11 jääma, IC1 aga pole oluline !
Igasugu tööstuslike asjade (termoandurid, ultraheli sügavusemõõtja, 220V inverter) ja omatethud valgusmõõtja jaoks on skeemis sidepuhver MAX481. Kui ei ole plaanis lisaseadmeid kasutada, võib ka selle kivi ära jätta.
Omatehtud seadme eeliseks võiks olla see, et kood onavalik ja seda saab oskuse korral muuta (või kiusate mind kuni ma muudan . Ja lisaseadmete ühendamise võimalus on ju ka mõnus.
Samas tööstusliku seadme saab kohe ja alati on võimalus tootjalt NÕUDA parandusi (iseasi kas see kuhugi viib).
Nii ehk naa, ma ise jään oma liistude juurde ja kirjutan nüüd koodi edasi. Kui valmis, panen jälle netti üles.
Head soovitused on alati teretulnud! |
|
|
|
 |
|

Vanus: 47
|
Postitatud: Reede Juuli 30, 2010 12:49 pm |
|
|
| Felch kirjutas: |
Prose ilmselt on vaja , ekraan võib puududa - siis käiks juhtimine kas üle LANi või läbi lauaarvuti. Sellele kirjutan programmi ka. Tegelikult, oma varasema kontrolleri ver. 4 (http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page625.htm ) ekraani vaatan väga harva. Andsin talle juhendid ette ja edasi ta täidab neid. |
Tõtt öelda kui üle LAN saab juhtida siis minu meelest ekraani põhifunktsioon on vaid näidata et riist on elus - pisikese ekraani peale nagunii palju infot ei mahuta ning seal seadistusi näppida viitsiks vaid juhul kui üle LAN ei saa.
Tegelikult ootan kannatamatult millal wifi toega ja Linux tarkusega digitaalsed pildiraamid saavad piisavalt suure ekraani ning mõistliku hinna. Sellise raami paneks seinale ja progeks nii et tavaliselt näitaks lihtsalt ilusaid pilte, kui akvas miskit puusse läheb siis lööks selle kohta alarmi ning kui valvekaameras miskit põnevat siis näitaks hoopis seda pilti. No lisaks võiks veel vajadusel näidata temperatuuri, ilmateadet, võib-olla veel miskit. |
|
|
|
 |
|
|
Postitatud: Reede Juuli 30, 2010 5:51 pm |
|
|
| Äkki peaks tööstusliku kontrolleri eeskujul tegema ekraani ja nupustiku eraldi moodulina? Tahad, siis ühendad. |
|
|
|
 |
|

Vanus: 47
|
Postitatud: Reede Juuli 30, 2010 11:36 pm |
|
|
| Felch kirjutas: |
| Äkki peaks tööstusliku kontrolleri eeskujul tegema ekraani ja nupustiku eraldi moodulina? Tahad, siis ühendad. |
Vähemalt mulle see küll meeldiks. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |